题目内容
【题目】
阅读A, B两篇短文, 从每小题所给的四个选项中, 选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳答案, 并在答题卡上将该项涂黑.
A
Kindle, Nook or Ipad? How should we choose the right e-book reader?
Kindle Price: $139 Weight: 289g Page Size: 6 inches (e-ink screen)
| Nook
Weight: 196g Page Size: 6 inches (e-ink screen) It is similar to Kindle in many ways. The e-ink screen is much better for eyes than the traditional computer or desk screen. Click here for more. |
Price: $499 Weight: 780g Page size:9.7 inches (Full-colour touch LCD screen) It can work as a tablet computer as well as an e-book reader. Many young people use it to watch videos. Click here for more |
Price: $249 Weight: 448g Page Size: 7 inches (full-color touch LCD screen) It not only offers books, magazines and newspapers, but it can also be used as a video player. Click here for more |
【1】This passage probably comes from a ____________·
A.textbookB.storybookC.newspaperD.website
【2】Which e-book reader can be used to read books and watch videos?
A.Kindle and Ipad.B.iPad and NookColor.
C.Nook and Kindle.D.NookColor and Nook.
【3】How much will David pay if he buys a Nook and a Kindle?
A.$287.B.$385.C.$397.D.$647.
【4】An e-reader with an e-ink screen is good for a student who ____________.
A.loves colourful picturesB.loves computer games
C.wants to protect their eyesD.wants to save money
【5】In the four e-readers, Nook ____________.
A.is the lightestB.costs most
C.has the largest page sizeD.can work like a computer
【答案】
【1】D
【2】B
【3】A
【4】C
【5】A
【解析】
本文主要介绍四个电子读本的价格、重量、页面大小及其功能。
【1】细节理解题。textbook课本;storybook故事书;newspaper报纸;website网站。根据“Click here for more单击此处了解更多信息”可知,文章应来自网站。故选D。
【2】细节理解题。根据Apple iPad中“Many young people use it to watch videos.”可知,iPad可用来看录像;根据NookColor中“It not only offers books, magazines and newspapers…”可知,NookColor可用来录像。故选B。
【3】细节理解题。根据Nook中“Price: $148”和Kindle中“Price: $139”可知,共计$287。故选A。
【4】细节理解题。根据Nook中“The e-ink screen is much better for eyes…”可知,应是对想保护眼睛的学生来说有好处。故选C。
【5】推理判断题。对比四个电子读本的重量可知,Nook最轻,故A正确;对比四个电子读本的价格可知,Apple iPad最贵,故B不正确;对比四个电子读本的页面大小可知,Apple iPad页面最大,故C不正确;根据Apple iPad中“It can work as a tablet computer…”可知,Apple iPad可以作为平板电脑,故D不正确。故选A。