题目内容

【题目】—Hurry up! The train will arrive at 9 o’clock.

—Don’t worry! There’s still ________ minutes left. It’s just 8:40 now.

A.twelfthB.twelveC.twentyD.twentieth

【答案】C

【解析】

句意:——快点!火车9点到达。——别担心!还剩20分钟。现在才8:40

考查数词辨析。minutes(分钟)是复数名词,需用基数词修饰;twelfth(第12)和twentieth(第20)都是序数词,表顺序,可排除。twelve12twenty20;根据下文It’s just 8:40 now. 现在才8:40,可知还剩20分钟,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】A boy carefully took his blind father to a seat in a noodle restaurant.

He called____for two bowls of beef noodles. When the restaurant owner was going to____the food, the boy suddenly whispered to him,“Only one bowl with____, the other without ---just plain noodles.”

In fact, the boy had a light purse and couldn’t afford____bowls of beef noodles. He called loudly just to let his____know.

When the noodles were sent to them, the father wasn’t in a hurry. He used his chopsticks to search in his bowls, trying to__________________________________________put it into his son’s bowl, saying kindly, “Eat some more. Have enough____so that you can study well.”

The boy accepted silently(默默地) and then quietly put the beef____to his father’s bowl.

When the restaurant owner saw this, he was____, then he asked a waiter to bring____some dishes from the kitchen. The boy thought____the waiter took the dishes to a wrong table, but the owner came up explaining with a smile, “Today is my restaurant’s anniversary(周年庆). The dishes are____

After the father and son left, the waiter____the bowls from the table and found some coins____one of them. The sum is just the price of the dishes.

1A.quicklyB.slowlyC.loudlyD.quietly

2A.askB.prepareC.eatD.heat

3A.porkB.chickenC.beefD.fish

4A.fiveB.twoC.threeD.four

5A.motherB.fatherC.friendD.waiter

6A.lookB.listenC.findD.see

7A.soB.butC.orD.and

8A.moneyB.bookC.foodD.work

9A.backB.upC.downD.off

10A.angryB.afraidC.movedD.nervous

11A.usB.himC.herD.them

12A.whoB.thatC.whereD.how

13A.freeB.cheapC.expensiveD.best

14A.foundB.cleanedC.finishedD.came

15A.outB.inC.onD.under

【题目】阅读下面短文,按要求完成后面各题。

There were three big fish in the lake. One of them, Demo, was wise; another one, Jimmy, was half-wise; Martin, the third one, was stupid.

One day, some fishermen came to the bank of the lake with their nets. The three fish saw them. Demo decided at once to leave, to make the long and difficult trip to the ocean. He thought, "I should make the long and difficult trip to the ocean at once, the danger will come, but the other two fish love this place so much that they call it home and will stay on. How silly they are! Their ignorance will make them lose their lives."

Seeing the wise fish had left, Jimmy thought, "My guide has gone and now I've lost my chance to escape." He felt sorry for it and then thought, "What can I do to save myself from these men and their nets? Perhaps I should pretend to be already dead." So he did that. He went up and down with the water, helpless.

"Look at this! The best and biggest fish is dead. "One of the men lifted him by the tail, and threw him up on the ground. He rolled over and over and moved secretly toward the water, and then, back in.

Now can you guess the end of the third stupid fish?

根据短文内容, 用简要答语回答各小题

1What is the Chinese meaning of "ignorance"?(请写出ignorance的汉语意思)

__________________________________________________________________

2Please list two details(细节)to prove(证明)Jimmy half-wise.

_________________________________________________________________

3According to the passage, when the first fish saw the fishermen, what did he do?

________________________________________________________________

4Please translate the underlined sentence into Chinese. (将划线句子译成汉语)

_________________________________________________________________

5According to the story, the fisherman who threw Jimmy on the ground was________.(用一个形容词来评价)

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网