题目内容

【题目】根据下列句子所给汉语注释或通过上下文,在答题卡标有题号的横线上,写出空缺处各单词的正确形式。每空只写一词。

1What are you doing in the garden?

I am ______ ()a hole to plant a tree.

2Superman's eyes are like ______ ( X) and he can see you clearly.

3Even ______ (尽管)people's lives are better, more people are unhealthy.

4Mr. Jiang couldn't sleep well,so het ook a sleeping pill. Half an hour later, it ______ (奏效).

5My parents are both busy these days, but we will take a vacation ______ (在某时)in July.

6It is said that coffee can keep us awake,but I always feel even ______ (困倦)after drinking it.

7Saturday is to weekend as Tuesday is to ______ .

8Little Tom is only six years old. He is not old ______ to go to a primary school.

9______ it or not, even our monitor didn't pass the test this time.

10Why not put on your ______ ? It can protect your head.

It makes me uncomfortable,so I don't need it.

【答案】

1digging

2X—rays

3though

4worked

5sometime

6sleepier

7weekday

8enough

9Believe

10helmet

【解析】

1句意:一你在花园里干什么? 一我在挖坑种树。dig动词,挖;digging现在分词。根据语境可知,本句使用了现在进行时态,be+动词现在分词。故填:digging。

2句意:超人的眼睛就像x射线,他能清楚地看到你。X—rays名词复数,X光,可数名词的复数可以单独使用。故填:X—rays。

3句意:虽然人们的生活更好了,但更多的人是不健康的。though连词,尽管;even though尽管、虽然,引导让步状语从句。故填:though。

4句意:江先生无法睡好, 所以他吃了片安眠药。半小时后,它奏效了。work动词,工作、使产生效果。根据前文Mr. Jiang couldn't sleep well,so he took a sleeping pill.可知,本句使用一般过去时态,谓语动词使用过去式 worked。故填:worked。

5句意:我父母这几天都很忙,但是我们会在七月的某个时候去度假。sometime副词,将来某个时候过去某个时候本句指“将来”七月的某个时候。故填:sometime。

6句意:据说咖啡可以让我们保持清醒, 但我总觉得喝后更加昏昏欲睡。sleepy形容词,困倦的;sleepier比较级,更加困倦的。根据语义可知,本句有比较的语境,且even可以修饰比较级。故填:sleepier。

7句意:星期六是周末,星期二是工作日。weekday名词,工作日;与前文weekend相对应。故填:weekday。

8句意:小汤姆只有六岁。他还没到上小学的年龄。enough副词,足够;修饰形容词old,后置。故填:enough。

9句意:信不信由你,即使是我们的班长这次也没有通过考试。believe动词,相信。本句是插入语,是个固定结构,以动词原形开头。Believe it or not,意为“信不信由你”。故填:Believe。

10句意:一为什么不戴上你的头盔呢? 它可以保护你的头部。一它让我不舒服, 所以我不需要。helmet可数名词单数,头盔。根据后文It can protect your head可知,it指代“头盔”为单数含义。故填:helmet。

练习册系列答案
相关题目

【题目】The father’s role in the family is important. One researcher says babies who are cared for by their fathers have greater cognitive (认知的) development at one year of age than babies not cared for by their fathers. Another researcher reports that by spending time with their pre-school children, fathers can help to develop children’s language ability. Researchers also point out that for school-age children, fathers are one bridge with the outside world.

Fathers who value (重视) education have children who do better in school than those children whose fathers don’t value education. What’s more, fathers who spend quality time with their children may give their children happy memories which may last a lifetime.

While each father is auniqueperson who educates children in his own style, good fathers have something in common.

Good fathers attend their children’s school activities. They also involve the children in their lives and the adult world by taking them to see the workplace, or by taking them when the car needs to be repaired, etc.

Good fathers expect a great deal from their children, but also accept and support the unique individuals (个体) that their children are becoming.

Good fathers prefer explanations and reasoning to force.

Good fathers know their time with children is really an investment (投资) in them.

Being an involved father is good for children and good for fathers. Both children and fathers have the chance for growth and development. Today’s lifestyles are changing. More and more fathers are keeping a balance between their personal life, work, and family time.

1The passage is mainly about _________.

A. how to be a qualified father

B. the growth and development of both fathers and children

C. the father’s role in the growth and development of children

D. the change of the father’s role in modern society

2Auniqueperson in the third paragraph means “a person who”.

A. has the same ideas as others B. is the only one of his type

C. does everything without considering others’ ideas D. tries to do everything well

3Which of the following statements is CORRECT according to the passage?

A. Good fathers attend their children’s school activities but never take them to their workplace.

B. Good fathers expect a great deal from their children and force them to work hard.

C. Good fathers try to make it clear to their children that staying with their fathers is an investment.

D. Good fathers improve themselves when they spend time with their children.

4According to the passage, father’s involvement in their children’s lives may NOT lead to _________.

A. the good fate(命运) of their children

B. better reading levels of their children

C. happy memories which may last a lifetime

D. greater cognitive development of their children

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网