题目内容

【题目】阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

Han Bin, a 15-year-old Chinese boy, likes eating snacks very much.He prefers cream (奶油) biscuits, McDonald’s food and Beijing roast duck.Sometimes he eats two packages of biscuits a day.As a result, he becomes fatter and fatter.

Today in China, there are many children like Han Bin.They like snacks.They don’t eat enough healthy food like vegetables and fruit.It’s bad for their health.Bad eating habit is a serious (严重的) problem.

Health experts (专家) say that children should have healthy eating habits.First, they must eat regular meals and have a good breakfast.Then, they should have different kinds of foods, such as fruit, vegetables, eggs, milk, meat and so on.Third, children shouldn’t eat too many snacks and too much fried food They are delicious, but eating too much of them is unhealthy.

If children do as the experts say, they won’t become fat.They will be healthier.And they will have enough energy to study well.

【1】Han Bin becomes fatter and fatter because ______.

A. he eats too much snacks

B. he is a Chinese student

C. he has a balanced diet

D. he is an American boy

【2】______ is (are) good for our health according to the passage.

A. Fast food

B. Vegetables and fruit

C. Snacks

D. Fried food

【3】If the students do as the experts say, they will ________.

A. be experts when they grow up

B. become more and more beautiful

C. have enough energy to study

D. become fatter and fatter

【4】Which of the following is TRUE?

A. Eating snacks is good for your health.

B. Students should eat much fried food.

C. Han Bin doesn’t like Beijing roast duck.

D. Health experts say that children must have a good breakfast.

【答案】

【1】A

【2】B

【3】C

【4】D

【解析】

【】细节理解题。根据第一段说韩彬非常喜欢吃零食,有时候甚至一天吃两包饼干,所以他才变胖。故选A。

【2】.细节理解题。A. Fast food快餐;B. Vegetables and fruit蔬菜和水果;C. Snacks零食;D. Fried food油炸食品。…they should have different kinds of foods, such as fruit, vegetables…。故选B。

【3】细节理解题。文章最后一句And they will have enough energy to study well.他们将会有足够的精力学习。故选C。

【4】推理判断题。根据文章第二段,They like snacks…It’s bad for their health.故A选项错误;根据文章第三段children shouldn’t eat too many snacks and too much fried food.故B错误;根据文章第一段He prefers cream (奶油) biscuits, McDonald’s food and Beijing roast duck.故C错误;根据文章第三段First, they must eat regular meals and have a good breakfast.故D正确。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空,阅读下列短文, 从每小题所给的A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。

Antarctica is in the most ________part of the world. It’s like nowhere else________ the earth. It’s nearly twice the size of Australia, much________ than Europe. Antarctica is the ________ and windiest place in the world, even colder and windier than the Arctic. In summer, the sun shines for twenty-four hours a day. ________ in winter, it’s completely dark for about three months. Very________ plants grow there, but there is some wildlife, like sea lions and penguins (企鹅).

When Captain James Cook traveled around Antarctica by ship ________, he found nobody living there. Today, a few ________ are studying the Ozone Hole (臭氧空洞) in Antarctica. The ozone layer (臭氧层) is getting thinner and thinner. The biggest “hole” is over Antarctica, and the________ there is becoming warmer. These scientists are thinking about ways to________ Antarctica. Maybe they will find some useful methods soon.

【1】A. southern B. northern C. eastern D. western

【2】A. over B. at C. on D. above

【3】A. smaller B. larger C. smallest D. largest

【4】A. coldest B. hottest C. wettest D. driest

【5】A. So B. But C. Because D. Since

【6】A. few B. little C. many D. much

【7】A. in 1770s B. in the 1770 C. in the 1770s D. in the 1770s’

【8】A. scientists B. teachers C. doctors D. policemen

【9】A. water B. weather C. surface D. area

【10】A. present B. tour C. increase D. protect

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网