题目内容
【题目】Notice
| April 20 Medium size, black short hair. Its name is David. I love it. Many thanks for returning it. Call Susan at 7328 0059. |
| April 20 Brian has 3 legs. It is blind in one eye, and doesn't have the left ear. I lost it on April 17. Thanks! Call Sam at 5773 8881. |
| April 20 I found it at the corner of the 2nd and 4th Street at 11:30 a.m. on Tuesday, April 20. It is about six months old. And it's mostly brown with white and black spots. If you lost it, please call Mike at 5666 3559. |
| April 20 My brother found a male dog, medium size, brown with short hair. Please help share to find his home! Please call 5633 2551 if it is yours. |
【1】How many notices are there in the passage?
A.1.B.2.C.3.D.4.
【2】Susan lost a dog with ________.
A.brown short hairB.black short hairC.a blind eyeD.white and black spots
【3】If you found a dog with three legs, you can call ________.
A.5633 2551B.5666 3559C.7328 0059D.5773 8881
【4】Which of the notices are about found dogs?
A.Notice 3 and 4.B.Notice 2 and 3.C.Notice 1 and 2.D.Notice 2 and 4.
【5】Which is TRUE according to the notices?
A.Susan found a dog.B.Mike lost a dog.
C.Call 5633 2551 to get a male dog.D.Sam lost Brian on April 20.
【答案】
【1】D
【2】B
【3】D
【4】A
【5】C
【解析】
本文是四则布告,对丢失或找到的动物都有详细的描述。
【1】细节理解题。上面的四幅图,每幅图对应一则布告,共有四条布告。故选D。
【2】细节理解题。根据第一则布告“Medium size, black short hair.”可知是黑色短毛。故选B。
【3】细节理解题。根据第二条布告最后一行“Call Sam at 5773 8881.”可知,答案选D。
【4】细节理解题。根据第三则布告的最后一句“If you lost it, please call …...”,第四条布告的最后一行“Please……if it is yours.”可知是found。故选A。
【5】细节理解题。根据最后一则布告“My brother found a male dog……Please call 5633 2551 if it is yours.”可知,选项C符合原文信息,正确。故选C。
浏览题目信息,锁定原文,快读定位,是做这类题目的关键。比如:本题的第3小题,看到“a dog with three legs”之后,锁定第二则布告,定位到电话号码 “5773 8881”,快速得到答案。
【题目】信息归纳。请阅读下面有关母亲节的文章,根据所提供的信息,完成信息卡, 把答案写在答题卡指定的位置上。![]()
Mother's Day is celebrated in the USA. It is also a holiday in some other countries. It is on the second Sunday in May. It is a day to thank mothers. On that day mothers usually receive flowers or cards. On the cards, children will write “Thanks, Mom”,“To the best mother in the world”,“Best wishes for Mother's Day” and so on. We should make mothers happy on that day.
Where does the idea for the holiday come from? We should thank Miss Anna M.Jarvis. She brought up the idea of having such a day. She lived in West Virginia. Her mother died on May 9th, 1905.She had a deep love for her mother. She wrote letters to some important persons. In her letters she asked them to decide a day for all mothers. Then Mother's Day was made on the second Sunday in May by the USA in 1913.
In China, children give presents to their mothers on Mother's Day, or the whole family go out and try to do something nice for their mothers. Because mothers always think of others more than themselves. They love their children and families very much. Everybody should show his love to his mother and help her as much as possible.
Information Card
The date of Mother's Day | On |
What mothers usually receive on Mother's Day | |
On Mother's Day in China | Children give presents to their mothers. The whole family go out and |
Why did Anna M.Jarvis write letters? | Because she |
Whom did she write to? |
【题目】阅读下面材料,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。
A
Most Visited Museums in the World
The British Museum, London, UK |
Musee du Louvre, Paris, France |
The Metropolitan Museum of Art, New York, US |
(1)How many things are there in the British Museum now?
A.2 million
B.8 million
C.5 million
D.7 million
(2)When was Musee du Louvre opened as a museum?
A.1759
B.1204
C.1793
D.1872
(3)In the passage, we know the Metropolitan Museum of Art is __________.
A.in New York
B.once a palace
C.not interesting
D.famous for science