题目内容
三、任务型阅读
But the building,which we’ll tell you now,looks strange. Though it is a three-story house,it will be the narrowest house in the world.
Yes!The house that a few years later will be built in Warsaw will be the narrowest house in the world because of its wide reach of all—60 inches. It is such a short distance between two neighboring houses,but on this piece of land a group of Polish architects (建筑师) are just going to build a new building.
Is it too small? No. In fact,the average (平均的) width of the body of an adult male is about half a meter. Moreover,in the narrowest building in the world on three floors you can find a living room,bedrooms,an office,a kitchen and a bathroom with a toilet. It is so narrow that the architects didn't even make the traditional stairway. The move from floor to floor depends on the vertical axis (竖轴) .
阅读短文,根据短文内容,完成下面的表格。
The narrowest house in the world | |
Where does it lie? | In 1. . |
What does it look like? | It looks 2. , and it is a three-story house,which will be the narrowest house in the world. |
What size is the house? | Its 3. reaches 60 inches. |
What are there in the house? | In the narrowest building you can find a living room,bedrooms,an office,a kitchen and 4. . But you can't find 5. . |
阅读提示:在波兰的华沙,设计者们设计出了世界上最狭窄的房子。
1. Warsaw由第三段第二句可知,这座世界上最狭窄的房子位于波 兰的华沙。
2. strange由第二段介绍可知,这座房子看上去怪怪的。
3. width 理解第三段“because of its wide reach of all—60 inches”可 知,60英寸是房子的宽度。
4. a bathroom with a toilet房间里的布局和结构在最后一段有详 细的介绍。
5. the traditional stairway 由最后一'段 “ It is so narrow that the architects didn't even make the traditional stairway. ”可知,由于房 子太窄,建筑师没有设计传统样式的楼梯。
A
Dear Andy, I had a fight with my mom this week. She's been making me study all the time. I have some important tests coming up. But instead of studying,I've been hanging out with my friends. The weather has been really nice,so we’re spending a lot of time outside. Yesterday. mv mom started veiling at me. She said that I should be focusing on my studies. So she decided to ground me until summer vacation. It means that I can’t go out to have fun these days. It seems like all I can do is studying. I don't have any time to enjoy my life. Mary |
Dear Mary, I know how you feel. During the past few weeks,I have been really busy studying for my final exams. Sometimes,I hate studying,too. I just want to play with my friends and have fun. However,a few years ago,my cousin taught me a very important lessoa She told me when she was our age,all she did was studying. She said she worked hard when she was young,so she could enjoy her life when she became an adult. Her hard work paid off. She graduated from the best university in America and now she makes lots of money. My cousin encouraged me to work hard now so I can play hard later. Try to think of it that way,Mary. After all,we only have a few years of school left! Andy |
() 1. What is mary's problems?
A. She has too many hobbies.
B. Her mom made her study all the time.
C. She had a fight with her friend.
D. She doesn’t have many friends.
() 2. What has Mary been doing this week?
A. Studying. B. Hanging out with friends.
C. Riding bikes outside. D. Staying at home.
() 3. What does the underlined word “ground” mean?
A. To watch someone.
B. To have fun with someone.
C. To look after someone.
D. To stop a child from going out.
() 4. Who set a good example for Andy?
A. His mum. B. His teacher. C. His friend. D. His cousin.
() 5. What does Andy try to encourage Mary to do?
A. To enjoy her life. B. To play outside.
C. To study hard. D. To make money.
三、任务型阅读
Want to be a brave person? Try to do the following three things. They might help you in some ways.
Try something new every day. Decide to do at least one new thing that you have never done before. Go to
a new restaurant or talk to a person you have never spoken to before. Then it is possible for you to face Hi something new bravely.
Practice doing scary things. If you are afraid of making phone calls to people who you don't know very ;: well,practice doing it until you feel easier. If you feel anxious when you speak in your second language,11 speak this language more often.
Pretend to be brave enough. When you pretend that you are brave enough,you will try to make it come true. You can set a certain time to do this. How about talking at your next class meeting?
根据短文内容,完成下面的表格。
How to be 1. | |
Try something new every day. | Going to a new restaurant or 2. a stranger might help you be brave. |
3. doing scary things. | Keep practicing something you are afraid of till you 4. . |
Pretend to be brave enough. | Try to make this assumption (假设) 5. like talking at your next class meeting. |
Techpet (电子宠物狗) Want to keep a pet dog but tired of taking care of it? Download the Techpet app that is made by a Japanese company. It turns your phone into the cartoon face of a lovely dog. You can feed the dog by touching the screea This puppy even recognizes people's gestures (手势) and orders through the phone's camera and microphone. |
Enable talk gloves (对话手套) Four Ukrainian (乌克兰的) students have created a special pair of gloves. They help people with speech and hearing problems. The gloves have sensors (传感器) that recognize sign language and translate it into text on a smart phone. Then the smart phone changes the text into spoken words. |
Indoor clouds (人造室内云) Amazingly,this is real. A Dutch artist made a small cloud in a room. It needed careful planning: the temperature,humidity (湿度) and lighting all have to be just right Once everything is ready,the cloud can be made by using a fog machine. Although it lasts for only a few moments,it reminds us of the beauty of art and nature. |
Google glasses This is a computer built into the frame (框架) of a pair of glasses. With the 1. 3 cm display,users will be able to take and share photos,chat by video,check maps and the Internet just by moving your head as you walk in the street Want to have one? You’ll have to wait until 2014. |
(山东济南2014年综合测试)
() 1. How do you feed a Techpet on the phone?
A. By giving it some delicious food. B. By showing your gesture.
C. By touching it on the screen. D. By giving it some orders.
() 2. The special pair of gloves can .
A. talk to people about the problems it meets B. help students do math homework
C. change spoken words into text D. know what people think by its sensors
() 3. Which of the following is NOT true about the indoor clouds?
A. The clouds are not real ones.
B. The clouds come from a fog machine.
C. The temperature must be right to make the clouds.
D. The beautiful cloud can float in the room for long.
() 4. Which of the following hasn’t come into use yet so far?
A. Techpets. B. Enable talk gloves.
C. Indoor clouds. D. Google glasses.
() 5. The above reading is most probably taken from .
A. a medical magazine B. a science newspaper
C. an advertisement D. a police report