题目内容
【题目】任务型阅读,根据短文内容完成下表,每空一词。
What is your favourite cartoon It may be hard for you to decide. But for pianist(钢琴家) Lang Lang, “Tom and Jerry” is the best one.
When Lang was two years old, he saw Tom playing the piano. This was his first time to enjoy western music and this encouraged(鼓舞) him to learn to play the piano.
His talent(天赋) at the keyboard has taken him from Shenyang to the world. Lang became a good piano student at three. In 1997, the 15-year-old boy studied at a famous American music college(学院).
Now, he is one of the most popular pianists, but the road to success(成功) is not easy. Lang's father stopped his job to look after him, while his mother stayed in Shenyang to make money. But Lang thinks he is very lucky and he should give something back, so he always helps the children in poor areas a lot.
Lang Lang —A Well-known 【1】 | ||
About his personal(个人的) life | Year of birth | 1982 |
【2】 of birth | Shenyang | |
Favourite 【3】 | Tom and Jerry | |
The 【4】 for helping the poor | He thinks he has good 【5】and should give something back. | |
About his musical life | When he was 2 years old | He enjoyed western music for the |
At the 【7】 of 3 | He became a good piano student. | |
In 1997 | He 【8】 at a famous American music college . | |
Overall, the road to success is 【9】__ for Lang Lang. Both of his 【10】 did a lot for him. | ||
【答案】
【1】pianist
【2】place
【3】cartoon
【4】reason
【5】luck
【6】first
【7】age
【8】studied
【9】difficult
【10】parents
【解析】
试题分析:短文大意:该文介绍了著名的钢琴家郎朗的成功之路。在郎朗两岁的时候,他看到汤姆弹钢琴。这是他第一次欣赏西方音乐,这将鼓励他学钢琴。在三岁时,朗成为了一个好的钢琴学生。1997年这个15岁的男孩就读于美国一所著名的音乐学院。现在,他是最受欢迎的钢琴家,但成功之路是不容易的。朗的父亲放弃了他的工作来照顾他,而他的母亲留在沈阳赚钱。
【1】根据第一段中But for pianist(钢琴家) Lang Lang可知郎朗是个钢琴家,所以填写pianist,钢琴家。
【2】根据右栏中Shenyang可知这里是说出生地,所以填写place,地方。
【3】根据第一段中What is your favourite cartoon. But for pianist(钢琴家) Lang Lang, “Tom and Jerry” is the best one.可知《汤姆和杰里》是郎朗最喜欢的卡通片。所以填写cartoon,卡通。
【4】根据右栏描述可知是说他帮助穷人的原因,所以填写reason ,原因,理由。
【5】根据最后一段中But Lang thinks he is very lucky and he should give something back可知郎朗认为他是非常幸运的,他应该回馈一些东西,所以填写luck,运气。
【6】根据第二段中When Lang was two years old, he saw Tom playing the piano. This was his first time to enjoy western music可知在郎朗两岁的时候,他看到汤姆弹钢琴。这是他第一次欣赏西方音乐,所以填写first,第一。
【7】根据上下栏可知这里是说它在三岁时,所以填写age,年龄。
【8】根据第三段中In 1997, the 15-year-old boy studied at a famous American music college可知1997年这个15岁的男孩就读于美国一所著名的音乐学院,所以填写studied,学习。
【9】根据最后一段中Now, he is one of the most popular pianists, but the road to success(成功) is not easy.可知现在他是最受欢迎的钢琴家,但成功之路是艰难的。所以填写difficult,困难的。
【10】根据最后一段中Lang's father stopped his job to look after him, while his mother stayed in Shenyang to make money.可知她的双亲对他做了很多,所以填写parents,父母,双亲。
【题目】写作(满分20分)
根据下面的提示写一篇短文。
假设你叫李俊,你的美国朋友David想要在中国结交更多的朋友。你通过电子邮件,把你的同学王明介绍给他。王明情况见下表:
性别 | 男 |
年龄 | 14 |
外貌 | 方脸,大眼睛,短发,高个子; |
个性 | 很有幽默感,替朋友保守秘密,从不说他人坏话; |
爱好 | 喜欢动物,在家养了一些宠物; |
理想 | 当一名校长 (headmaster),让学生有更多的时间娱乐; |
春节计划 | 到美国旅游,参观美国白宫。 |
要求:1. 注意文章条理,语句通顺;2. 词数80左右,邮件的开头和结尾已给出,不
计入总词数。
Dear David,
How are you? I’m writing to introduce my classmate Wang Ming to you.
____________________________________________________________________
____________________________________________________________________
____________________________________________________________________
I hope you can make friends with him as soon as possible. Maybe you can show him around your country at the Spring Festival.
Best wishes,
Yours,
Li Jun
【题目】CCTV Programs
CCTV-1 | CCTV-2 |
18:00 Around China | 17:45 Computers Today |
【1】If you want to watch a soccer game, the best program for you is ______.
A. Pop Music B. Sports C. Animal World D. Talk Show
【2】The program_____will let you know much about foreign(外国的) countries.
A. Around China B. On TV Next Week
C. Sisters D. Around the World
【3】If you want to know something about tigers, elephants and monkeys, the best program for you is ____________.
A. News B. Classical music
C. Animal World D. Foreign Art
【题目】任务型阅读 阅读下面的短文,根据短文内容完成相关任务。(共10 题,计10分)
Four ways to have a good school life
Your schooldays should be some of the best and happiest days of your life. How can you get the most from them, and be sure you do not waste (浪费) this great chance to learn?
Be active(积极的) at school Don’t say things are difficult or boring. Take interest in school life and your school subjects. Join lots of activities. Put up your hands quickly in class. Go around the school with a big smile. If you are not working, you are wasting your time at school. Teachers cannot make everything enjoyable(令人愉快的).
Keep fit If you don’t eat a good breakfast, you will be thinking about food in class. If you go to bed late and don’t have enough sleep, you will be sleepy in class. Play enough sports every day in order to keep your body strong.
Face the problem Do not say you will do things tomorrow. If you get behind the class, it is very difficult to get back in front. You cannot finish the race if you rest all the time. Everyone fails some exams, loses some matches and has bad days. Don’t make small problems very big and important. Don’t forget to ask for help. You are young, and no one thinks you must de everything quite well!
Spend the weekends Don’t waste time lying in bed on Saturday or Sunday morning. Go and play sports, get together with friends in the park to relax, or learn to play the piano. If you don’t want to go out, there are also a lot of things to do. You may read a book, practice English or help Mum with housework.
Follow our advice, and have a happy school life!
Title | __【1】 to have a good school life |
Be active at school | Be 【2】 in school life and school subjects. Join lots of activities. Make yourself 【3】 every day. |
Keep fit | Eat 【4】 __ every morning. Have enough 【5】 _ . Take a lot of exercise daily. |
Face the problem | Don’t put off(推迟) what you can do till 【6】 . Don’t give up if you 【7】 _ . 【8】 to ask for help if you can’t solve your problems. |
【9】 the weekends | Get out with friends or read or even help with the 【10】 at home. Try to make your weekends colourful. |