题目内容

【题目】任务型阅读
I have a good friend in my class. His name is Jim. He is from England. He is in China with his parents. He likes China. He likes Chinese food very much. He has breakfast at home. He eats an egg. bread and milk for breakfast. He doesn't like fish. He has lunch at home. The lunch in his school is delicious. He can have different kinds of food for lunch. He eats rice, meat and vegetables. Sometimes he has noodles and dumplings. He has supper at home with his friends. Sometimes he goes out to eat with his friends. He has meat , vegetables and fruit for dinner.
(1)Where is Jim from?

(2)What does Jim like about China?Com]

(3)Does Jim have lunch at home?

(4)How is the lunch in Jim's school?

(5)What does Jim have for dinner?

【答案】
(1)(He is from) England.
(2)(He likes) Chinese food (very much).
(3)Yes, he does.
(4)(It's) delicious.
(5)(He has) meat, vegetables and fruit (for dinner)
【解析】文章大意:短文介绍了作者的好朋友吉姆。他来自英国,与父母一起生活在中国,他很喜欢中国菜。并详细地介绍了一日三餐的饮食情况。 (1)问题:吉姆来自哪里?根据短文中的句子“His name is Jim. He is from England.”可知,吉姆来自英国。所以答案是(He is from) England.
(2)问题:吉姆喜欢中国什么?根据短文中的句子“He likes Chinese food very much.”可知,他非常喜欢中国食物。所以答案是(He likes) Chinese food (very much).
(3)问题:吉姆在家里吃午饭吗? 根据短文中的句子“He has lunch at home.”可知,吉姆在家吃午饭,所以答案是Yes, he does.
(4)问题:吉姆学校的午餐怎么样? 根据短文中的句子“The lunch in his school is delicious.”可知,他的学校的午餐非常美味。所以答案是(It's) delicious.
(5)问题:吉姆晚餐吃些什么? 根据短文最后的句子“He has meat , vegetables and fruit for dinner.”可知,吉姆晚餐吃肉,蔬菜和水果。所以答案是(He has) meat, vegetables and fruit (for dinner).

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Taking away a city's rubbish is a big job. Every day trucks come into a city to collect it. Most rubbish is made up of things we can't eat or use. If we kept these things, we would soon have a mountain of rubbish.

In some cities the rubbish is collected and taken outside of city to a dump (垃圾场). Often the city dump is placed where the ground is low or there is a big hole. The kitchen rubbish is broken into small pieces and sent into the sewage system (系统). The sewage system takes away the used water from toilets, bathtubs (浴缸) and other places.

To keep mice and flies away, some earth is used to cover the newly dumped rubbish. Later, grass may be planted on the rubbish-filled land. Finally, a house or a school may be built there, and then you'd never know that this had once been an old rubbish dump.

In other cities the rubbish is burnt in special places. The fire burns everything except the metal. Sometimes the metal can be used again in factories where things are made of metal. The food parts of rubbish are put in special piles (堆) and they slowly change into something that looks like black earth. It is rich with the kinds of things that feed plants and help them grow.

1You can most probably read the passage in _________.

A. a science book B. a TV guide C. a history book

2The underlined word "sewage" in the passage means _________.

A. 洗涤 B. 吸尘 C. 排污

3According to the passage, the food parts of rubbish can be used to_________.

A. feed animals B. feed plants C. clean soil

4The passage talks about _________.

A. the need for rubbish collection

B. ways to do with rubbish

C. the process to burn rubbish

5 How should we take care of a used metal box according to the passage?

A. By burning it off.

B. By putting it in water.

C. By reusing and recycling it.

【题目】根据短文理解, 选择正确答案。
Jill Jones got a new job in a different part of the city. She had to go to work every day by train.
There was only one other person on the train with her. He was a well-dressed man reading a newspaper. Suddenly, about halfway through the journey, the man began tearing(撕) his newspaper into hundreds of small pieces. Then he picked them up, opened the window and threw them all out. Then he sat down, closed his eyes, and slept for the rest of the journey again.
The next day, Jill got on the same train. The same well-dressed man was there, reading a newspaper. As before, about halfway through the journey, the man began tearing his newspaper into hundreds of small pieces. Then he picked the pieces up, opened the window and threw them all out. This done, he sat down, closed his eyes, and slept for the rest of the journey. This happened every day for a week.
At last, on Friday, Jill spoke to the man. "Excuse me, sir," she said, "I don't want to be rude, but I must ask you a question. When we are halfway through our journey, you tear your newspaper into hundreds of pieces and then throw them all out of the window. Please tell me, sir. Why do you do this?"
The well-dressed man smiled. "There is a simple reason," he said. "I like to sleep for part of the journey, but I cannot sleep if the train is full of elephants. So I throw the pieces of paper out to the elephants. It stops them from coming into the train."
"But there aren't any elephants on the train," Jill said. "I know," the man said. "It works well, doesn't it?
(1)Who was on the train with Jill Jones?
A.An old woman.
B.Three children.
C.A well-dressed man.
D.A well-dressed woman.
(2)What strange thing did the man do?
A.Went to sleep.
B.Tore a newspaper into small pieces.
C.Talked to Jill.
D.Read a newspaper.
(3)Why did the man on the train do this?
A.He was playing a game.
B.He wanted to get rid of the elephants.
C.He was angry.
D.He couldn't sleep.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网