题目内容
【题目】任务型阅读
I have a good friend in my class. His name is Jim. He is from England. He is in China with his parents. He likes China. He likes Chinese food very much. He has breakfast at home. He eats an egg. bread and milk for breakfast. He doesn't like fish. He has lunch at home. The lunch in his school is delicious. He can have different kinds of food for lunch. He eats rice, meat and vegetables. Sometimes he has noodles and dumplings. He has supper at home with his friends. Sometimes he goes out to eat with his friends. He has meat , vegetables and fruit for dinner.
(1)Where is Jim from?
(2)What does Jim like about China?Com]
(3)Does Jim have lunch at home?
(4)How is the lunch in Jim's school?
(5)What does Jim have for dinner?
【答案】
(1)(He is from) England.
(2)(He likes) Chinese food (very much).
(3)Yes, he does.
(4)(It's) delicious.
(5)(He has) meat, vegetables and fruit (for dinner)
【解析】文章大意:短文介绍了作者的好朋友吉姆。他来自英国,与父母一起生活在中国,他很喜欢中国菜。并详细地介绍了一日三餐的饮食情况。 (1)问题:吉姆来自哪里?根据短文中的句子“His name is Jim. He is from England.”可知,吉姆来自英国。所以答案是(He is from) England.
(2)问题:吉姆喜欢中国什么?根据短文中的句子“He likes Chinese food very much.”可知,他非常喜欢中国食物。所以答案是(He likes) Chinese food (very much).
(3)问题:吉姆在家里吃午饭吗? 根据短文中的句子“He has lunch at home.”可知,吉姆在家吃午饭,所以答案是Yes, he does.
(4)问题:吉姆学校的午餐怎么样? 根据短文中的句子“The lunch in his school is delicious.”可知,他的学校的午餐非常美味。所以答案是(It's) delicious.
(5)问题:吉姆晚餐吃些什么? 根据短文最后的句子“He has meat , vegetables and fruit for dinner.”可知,吉姆晚餐吃肉,蔬菜和水果。所以答案是(He has) meat, vegetables and fruit (for dinner).
【题目】根据短文内容及给出的单词的适当形式填空。
quick by say help healthy |
Early rising is helpful in more than one way. First, it us to have good health. We all need fresh air. It makes our health better to take morning exercise. But air is never so fresh as early in the morning. Early rising helps us in our studies. In the morning we learn and find it easy to learn something heart. Early rising makes people able to plan the work for the day. We can not work well without a good plan. Just as, "The plan for a year should be made in spring, the plan for a day should be made in the morning." So the popular says, "Early to bed and early to rise makes man , wealthy and wise."