题目内容

【题目】

When throwing away rubbish, do you know which bin it should go into? ____Have you ever noticed the differently-colored trash bins on the street?

Some of you might not be able to answer this question.

____然而,知道怎么样分类你的垃圾实际上是相当重要的。Not knowing how to sort waste can make it harder to save energy and protect the environment.

If you don't sort your waste, all of it will go to a landfill (填埋场) and be buried together. These landfills can take up large areas of ground that could be used for planting trees. The electronic waste you throw away, such as batteries, can pollute the land and groundwater.

Other pieces of rubbish, like the metal part of a pen, can be used to make into other things if they are properly recycled.

____With this in mind, many cities in China have had waste-sorting activities in recent years. For example. Shanghai announced that within three years, all the people should sort their waste into four groups-wet, recyclable, harmful and dry.

"Wet" waste is also known as the household waste. "They are things you don't want but that pigs can eat." Guangzhou Daily explained. And paper, metal, glass and other things that can be reused and recyclable will go in the "dry waste" bin.

____有害垃圾包括一些像药品, 电子废弃物等等东西。Finally, any waste that's not wet, recyclable or harmful will go in the "dry waste" bin.

____Since you know these, perhaps you can do your part to protect the environment and encourage others to sort their waste.

1________________________________

2________________________________

3________________________________

4________________________________

5________________________________

【答案】

1你已经注意到街上不同颜色的垃圾桶了吗? /你已经注意过街上不同颜色的垃圾桶了吗?

2However, it is actually quite important to know how to sort your waste.

3了解到这一点/出于这种考虑,中国的很多城市在最近几年里已经开始垃圾分类活动。

4Harmful waste includes things like medicine, electronic waste and so on.

5既然你知道这些,或许你能够尽自己的职责去保护环境并且鼓励他人去分类垃圾。

【解析】

短文讲述了现在很多城市都在对垃圾进行分类,作者介绍了不同的垃圾分别是什么垃圾,并对环境造成的影响。

1Have noticed注意,现在完成时结构;you你;ever曾经;the differently-colored 不同颜色的;trash bins垃圾桶;on the street在街上;综合之后可以看出,这里是一个现在完成时的一般疑问句,表达的是“你曾经在街上看到过不同颜色的垃圾桶吗?”,故答案为:你已经注意到街上不同颜色的垃圾桶了吗?

2然而however;知道know;怎么样how;分类sort;你的your;垃圾waste;实际上actually;是be;相当重要的quite important;综合之后可以看出,这是一个It is adj to do sth的句型,这里用到“疑问词+to do”的结构,故答案为However, it is actually quite important to know how to sort your waste.

3With有;this这个;in mind在心里;many cities许多城市;in China在中国;have had有;waste-sorting垃圾分类;activities活动;in recent years在近几年;综合之后,可以看出,这里表达的是“了解这个之后,中国很多城市有了垃圾分类的活动”,故答案为:了解到这一点/出于这种考虑,中国的很多城市在最近几年里已经开始垃圾分类活动。

4有害垃圾harmful waste;包括include;一些some;像like;药品medicine;电子废弃物electronic waste;等等东西and so on;综合之后可以看出,句子主语是harmful waste,所以动词应该用三单形式includes,宾语是things,故答案为Harmful waste includes things like medicine, electronic waste and so on.

5Since自从,既然;you你;know知道;these这些;perhaps或许;you你;can能;do做;your你的;part部分;to protect the environment保护环境;and和;encourage鼓励;others其他人;to sort分类;their waste他们的垃圾;综合之后可以得出,这里是since引导的原因状语从句,在这里表达“既然你知道这些,或许你能够做你所做的来保护环境,并且鼓励其他人分类他们的垃圾”,故答案为:既然你知道这些,或许你能够尽自己的职责去保护环境并且鼓励他人去分类垃圾。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 People are always curious to know what things on Earth can be seen from space. Some of geographical features and man-made things are huge enough to be seen from hundreds of kilometers above. Here we list some huge things on Earth that can be seen from space.

Great Barrier Reef

The 1,600-mile-long Great Barrier Reef becomes the largest coral reef on earth. It also becomes the largest living thing in this world that can be seen from space. The Great Barrier Reef connects more than 900 reef islands, lied in eastern part of Australia. It is a home for 1,500 tropical fish species. It also becomes the main place of divers and finest tourist spot in Australia.

Pyramid of Giza

One of the seven wonders of ancient world also becomes favorite place for astronomers to take photos from space. It can not at all be seen by eyes, so astronomers used a special camera for it. Within space images of Pyramids of Giza, the statue of lion in the southeastern part can also be seen from space at possible conditions.

Himalayas

Himalayas, the world's highest mountains, can be seen from space. Himalayas include more than 110 peaks rising to elevations of 24,000 feet (7,300 meters) or more above sea level.The width of it from south to north varies between 125 and 250 miles (200 and 400 km). Their total area amounts are about 230,000 square miles (595,000 square km).

1The passage above may be from the part of ________in a newspaper.

A.wondersB.newsC.scienceD.life

2According to the passage, all the three places __________.

A.are great man-made wondersB.connect different parts of places

C.attract a large amount of touristsD.are huge enough to be seen from space

3Which of the following is TRUE?

A.Himalayas have a width of between 125 and 250 kilometers.

B.We can see Himalayas most clearly from space because it is the highest.

C.Pyramid of Giza can't be seen at all from space without a special camera.

D.The Great Barrier Reef, which is made up of over 1,500 islands, is 1,600 miles long.

【题目】

When you are little, the whole world feels like a big playground.

It was a hot afternoon and my best friend Stephanie and I decided to have an adventure in his basement. As I opened the basement door, before us lay the biggest room, full of amazing things like guns, dolls, and old clothes. I ran downstairs and spotted a red steel can. It was paint. I looked beyond it and there lay even more paint in bright colors like purple, orange, blue and green.

"Stephanie, I just found us a project for the day. Get some paintbrushes. We are going to paint." She screamed with excitement as I told her of my secret plans and immediately we got to work. We gathered all the brushes we could find and moved all of our materials to my yard. There on the road in front of my house, we painted bit stripes of colors across the pavement. Stripe by stripe, our colors turned into a beautiful rainbow. It was fantastic!

The sun was starting to sink. I saw a car in the distance and jumped up as I recognized the car. It was my mother. I couldn't wait to show her my masterpiece. The car pulled slowly into the driveway and from the look on my mother's face, I could tell that I was in deep trouble.

My mother shut the car door and walked towards me. Her eyes glaring, she shouted, "What on earth were you thinking? I understood when you made castles out of leaves, and climbed the neighbors' trees, but this! Come inside right now!" I stood there glaring back at her for a minute, angry because she had insulted my art.

"Now go clean it up!" Mother and I began cleaning the road. Tears ran down my cheeks as I saw my beautiful rainbow turn into black cement.

Though years have now passed, I still wonder where my rainbow has gone. I wonder if, maybe when I get older, I can find my rainbow and never have to brush it away. I guess we all need sort of rainbow to brighten our lives from time to time and to keep our hopes and dreams colorful.

1What does a big playground mean according to the passage?

A.Children can run and jump on it.B.Children can paint pictures around it.

C.Children can do whatever they like.D.Children can choose the way of living.

2Why did the writer jump up when he recognize his mother's car?

A.He wanted to show his painting to her.B.He wanted to introduce Stephanie to her.

C.He wanted to put the materials back in the yard.D.He wanted to prevent her from seeing his painting.

3What is the right order according to the passage?

Stephanie and I decided to work on secret plans excitedly.

I started to sweep up the street with tears rolling down my face.

I stood still in anger because of my mother's insulting.

We colored the road into wonderful rainbow.

A.②③①④B.①④③②C.④①②③ D.③②④①

4What does the underlined word "rainbow" in the last paragraph refers to? What do children expect their parents to do according to the passage?50词左右)

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网