题目内容

【题目】 Once upon a time there lived a beautiful princess who like to play alone in the forests. One day _______ she was playing with her golden ball, it rolled(滚动) into a lake. The water was so _______that she could not see the ball. The princess was very sad. She cried out, "I would give anything _______ have my golden ball back!"

Suddenly a large ugly frog(青蛙) appeared out of the water. “_______?” he croaked(呱呱的叫). The princess _______ him with distaste(讨厌). “Yes,” she said. “I would give anything.”

“I will get your golden ball,” said the frog. “In return(作为回报), you _______ take me back to the castle. You must let me eat from your golden _______ and live with you.” “Whatever you want,” said the princess. She thought the frog was very ugly, _______ she wanted her golden ball.

The frog dove(潜水)down and _______ the ball back to the princess. She put the frog in the ________ of her coat and took him home. “He is ugly,” the princess said. “But a promise is a promise. And a princess always ________her word.”

However, when the princess changed her clothes, she forgot all about the frog. That evening, she heard somebody ________ her door. Then she heard a ________."Oh, no!" said the princess. "I forgot about the frog!’’ She ran to the door to open it and a handsome prince(王子) stepped in.

"________ are you?" asked the princess. "I am the frog you met at the lake." said the handsome prince. "I was turned into a frog one hundred years ago by a wicked (邪恶的) lady. They said only a beautiful princess could help me. ________ I met you. You are a little forgetful(健忘的), but you did keep your word!"

1A.ifB.whenC.becauseD.though

2A.clearB.tidyC.deepD.low

3A.in order toB.as a resultC.so thatD.instead of

4A.SomethingB.NothingC.EverythingD.Anything

5A.looked afterB.looked forC.looked throughD.looked at

6A.canB.mayC.mustD.should

7A.plateB.cupC.bottleD.box

8A.orB.andC.butD.so

9A.boughtB.broughtC.lentD.drove

10A.walletB.coverC.gloveD.pocket

11A.keepsB.breaksC.leavesD.shares

12A.putting onB.trying onC.living onD.knocking on

13A.soundB.noiseC.voiceD.saying

14A.WhoB.WhenC.WhereD.How

15A.UnluckilyB.LuckilyC.SadlyD.Exactly

【答案】

1B

2C

3A

4D

5D

6C

7A

8C

9B

10D

11A

12D

13C

14A

15B

【解析】

文章讲述的是从前有一个公主,她有一个金球,一天她在玩金球的时候,不小心金球掉进了湖里。一只青蛙帮助她捡回了金球,公主答应带他回宫殿,后来青蛙变成了一个帅气的王子的故事。

1句意:有一天,当她在玩她的金球时,它滚进了湖里。

if如果;when当……时;because因为;though虽然;根据句意理解及it rolled(滚动) into a lake.可知,这里表达的是“当玩球的时候”,所以应该是when引导的时间状语从句,故选B

2句意:水太深了,她看不见球。

clear清楚的;tidy整洁的;deep深的;low低的;根据句意理解及后句she could not see the ball.可知,这里表达的是“水太深了”,所以应该用deep表示“深的”,故选C

3句意:我愿意付出任何代价来找回我的金球!

in order to为了;as a result结果;so that为了;instead of代替;根据句意理解及句中的I would give anything可知,这里表达的是“为了拿回金球”,所以这里表达的是“为了”,而空格后面是短语而不是句子,所以这里不需要用连词so that,而是要用in order to,故选A

4句意:“任何东西?“他呱呱叫。

Something一些事物;Nothing没有什么;Everything每件事物;Anything任何事物;根据句意理解及后句“Yes,” she said. “I would give anything.”可知,这里说的是“任何东西”,故选D

5句意:公主厌恶地看着他。

looked after照顾;looked for寻找;looked through浏览;looked at看;根据句意理解及句中的with distaste可知,这里指的是“看”,所以用look at,故选D

6句意:作为回报,你必须带我回城堡。

can能;may可能;must必须;should应该;根据句意理解及后句You must let me eat from your golden ___7___ and live with you.可知,这里表达的是“必须”,英语是must,故选C

7句意:你必须让我从你的金盘里吃东西,和你住在一起。

plate盘子;cup杯子;bottle瓶子;box盒子;根据句意理解及句中的eat from your golden可知,这里表达的是“金盘子”,英语是plate,故选A

8句意:她认为青蛙很丑,但她想要她的金球。

or或者;and和;but但是;so所以;根据句意理解可知,She thought the frog was very ugly,she wanted her golden ball.前后两句是转折关系,所以这里应该用but连接,故选C

9句意:青蛙潜入水中,把球带回公主身边。

bought买;brought带来;lent借出;drove驾驶;根据句意理解及句中的the ball back to the princess可知,这里指的是“带来”,故选B

10句意:她把青蛙放在外衣口袋里,把它带回家。

wallet钱包;cover封面;glove手套;pocket口袋;根据句意理解及句中的of her coat及后文when the princess changed her clothes可知,这里指的是“衣服口袋”,故选D

11句意:公主总是信守诺言。

keeps保持;breaks打破;leaves离开;shares分享;根据句意理解及前句She put the frog in the ___10___ of her coat and took him home.可知,这里表达的是“信守承诺”,英语是keep one’s word,故选A

12句意:那天晚上,她听到有人敲门。

putting on穿上;trying on尝试;living on住;knocking on敲门;根据句意理解及后文She ran to the door to open it可知,这里表达的是“敲门”,故选D

13句意:然后她听到一个声音。

sound声音(自然界的各种声音);noise噪音;voice声音(指人的声音);saying说,谚语;根据句意理解及前句she heard somebody ___12___ her door.可知,这里指的是人发出的声音,所以应该用voice,故选C

14句意:你是谁?

Who谁;When什么时候;Where哪里;How怎么样;根据句意理解及后句“I am the frog you met at the lake.” said the handsome prince.可知,这里表达的是问对方是谁,故选A

15句意:幸好我遇见了你。

Unluckily不幸地;Luckily幸运地;Sadly伤心地;Exactly准确地;根据句意理解及前句They said only a beautiful princess could help me.和后句I met you.可知,这里表达的是“幸运地”,故选B

完形填空首先应该略读全文,加以适当猜测,对全文的大意有所了解,然后再逐句击破。因为文章的关联性,很多用词前后关联,单从一句出发不易找到答案。可能选项中不只一个单词符合语法,但只有一个符合文章的意思。逐步填空,对照前后,填空时不要一空一空地去填。要对照前后部分。尤其是一个句子中多个空时,更需要你将临近的一句或几句作为一个整体来选择。比如第10She put the frog in the ___10___ of her coat and took him home.,根据后文However, when the princess changed her clothes, she forgot all about the frog.以及常识即可得出衣服上能装东西的只有口袋,这样答案就出来了。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,根据短文内容从方框中选择合适单词并用其适当形式填空,使短文内容完整。(每词限用一次,有两个词多余)

among, to, study, test, correct, between, low ,country, be, much, by, also

Do you know how well your country speaks English? China's English proficiency ranks(排名) 40th, according 1 a report from Swedish education company Education First (EF).

China rose seven places from last year.

The company 2more than 2.3 million adults in 100 non-English-speaking countries and regions(地区). China scored 53.44 out of 100 points. For the first time, Chinese people's English has reached a moderate level(中等水平) compared to other non-English-speaking 3.

People with this English level can read foreign literary(文学的) works and science articles in English. They can 4express their views and discuss academic issues (学术问题) with others in English 5, according to China’s Standards of English Language Ability, which was released by the Ministry of Education last year.

6 all non-English-peaking countries, adults from the Netherlands were the best English speakers with a score of 70.27. The country with 7score is Libya at 40.87.

There 8 a few reasons for China’s rise in the rankings, says Jesper Knutella, executive vice-president of EF. Chinese people have a strong desire (渴望) to see and understand the world, which pushes them to study English.

Also, they spend large amounts of time and money 9English in the long term. Last year, 300 million people in China were learning English, according to the Chinese Academy of Social Sciences. The market was worth as 10 as 500 billion yuan.

【题目】 We have heard a lot of stories about parents trying their best to save their children's lives, but today I will tell you a different story.

Lu Zikuan is an 11-year-old boy who studies at school in Huixian County, Henan Province. But he has taken up a task to save his father's life in an unexpected way—by eating as much as he possibly can. Maybe many people think the task is simple. But in fact, becoming fat isn't easy in such a short time.

The father is sick and in need of a bone marrow transplant( 骨髓移植), and the hospital will only do it if the donor(捐赠者) has a certain weight(45 kilograms). The doctor said that the heavier the weight is, the better it is.

Lu Zikuan is the only one that can match his father's bone marrow in the family. He is now gaining weight as quickly as possible to meet the requirement. Every day, he must eat a lot of food. It makes him always have a stomachache. “Even if it hurts, I'll still eat,” Lu said. “Our family couldn't bear(承受) the loss of my dad.”

He has ballooned(激增) to 48kg from 30kg since March, when the bone marrow from the boy successfully matched that of his father. His aim is to reach 50kg. And this was his wish on International Children's Day on June 1, 2019.

1Which of the following is TRUE about Lu Zikuan?

A.Lu Zikuan is an 11-year-old girl.B.Lu Zikuan is a college student.

C.Lu Zikuan lives in Hunan Province.D.Lu Zikuan must eat a lot every day.

2Eating much food makes Lu Zikuan feel ________

A.uncomfortableB.happy

C.disappointedD.sad

3Lu Zikuan hopes that his weight can reach ________.

A.48 kgB.50 kgC.30 kgD.70 kg

4The passage is mainly about ________.

A.a little boy gains weight to save his father's life

B.a little boy likes eating much food

C.a little boy studies hard to gain good grades

D.a little boy knows how to protect himself

【题目】

according to, because, turn into, show difficult, usually, with, lively, slowly, happiness

Each different part of China has its own special forms of traditional art. They 1 try to show the things that are important in life, such as love, beauty and family. The most common things, from paper to clay to bamboo, are 2 objects of beauty

3 Chinese history, sky lanterns were first used by Zhuge Kongming. He sent them out to ask for help when in trouble. Today sky lanterns are used at festivals and other celebrations. They are made of bamboo and covered 4 paper. When the lanterns are lit, they 5 rise into the air like small hot-air balloons for all to see. They are seen as bright symbols of 6 and good wishes

Paper cutting has been around for over 1,500 years. Paper cutting sounds very easy but it can be 7 to do. The paper, usually red, is folded before it is cut with scissors. The most common pictures are flowers. animals, and things about Chinese history. During the Spring Festival, they are put on windows, doors and walls as symbols of wishes for good luck and a happy new year.

Chinese clay art is famous 8 the clay pieces are so small but they look very real. The pieces are usually cute children or 9characters from a Chinese fairy tale or historical story. The pifeces are carefully shaped by hand from a very special kind of clay and then allowed to air-dry. After drying, they are fired at a very high heat. They are then polished and painted. It takes several weeks to complete everything. These small pieces of clay art 10 the love that all Chinese people have for life and beauty.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网