题目内容
【题目】In the old times, there was a man who wanted to buy a pair of new shoes. He measured (量) his feet with a straw (稻草),then went out to a shop in the town.
The shoe shop boss took out a pair of new shoes, and let him try them. But when he looked into his pocket, he found that the straw had lost. So he said, “I’m sorry, I forgot the size! Let me go home to take it.” After these words, he ran out of the shop. When he got back home, he was out of breath. With the straw in his hand, he hurried to the shoe shop again, but he was disappointed (失望) because it was closed.
Someone beside him said, “Your feet are with you. Why wouldn’t you try which pair of shoes fits, and why do you only believe your straw, not believe your feet?”
![]()
【1】 A man wanted to _________one day.
A. measure his feet B. buy a straw
C. buy shoes D. go to the town
【2】Where was the straw when the man arrived at the shop?
A. In the field. B. In his pocket.
C. In the shop. D. At home.
【3】What’s the meaning of the underlined phrase out of breath?
A. 心急如焚 B. 气喘吁吁
C. 出门在外 D. 后悔不已
【4】Why did he go back to his home?
A. Because he wanted to get the straw.
B. Because he had something to do at that time.
C. Because the shoe shop was
D. Because he didn’t take money with him.
【5】What do you think of the man?
A. Clever. B. Interesting. C. Foolish. D. Good.
【答案】
【1】C
【2】D
【3】B
【4】A
【5】C
【解析】
试题分析:短文大意:从前有一个男人想买一双新鞋子。他用稻草测量了他的脚,然后去镇上的商店。
这家鞋店老板拿出一双新鞋子,让他试一试。但是他发现稻草忘在家里了。于是跑出了商店回家去拿稻草当他急忙赶到鞋店时商店已经关门了。
【1】C细节理解题。根据第一段中there was a man who wanted to buy a pair of new shoes可知有一个男人想买一双新鞋子。所以该选C。
【2】D细节理解题。根据第二段中But when he looked into his pocket, he found that the straw had lost. So he said, “I’m sorry, I forgot the size! Let me go home to take it.”可知那个人到了商店时把量了脚的稻草忘在家中,所以该选D。
【3】B词义猜测题。根据上句After these words, he ran out of the shop.的描述可知划线词词义为“气喘吁吁”,所以该选B。
【4】A细节理解题。根据第二段中“I’m sorry, I forgot the size! Let me go home to take it.” After these words, he ran out of the shop. When he got back home, he was out of breath.的描述可知他想回家去拿那量了脚的稻草,所以该选A。
【5】C细节理解题。根据故事描述我认为那个人非常的愚蠢,所以该选C。
【题目】书面表达
2014年10月28日上午,滨海港10万吨级码头开港试航,滨海人民从此进入了大港时代。小明上星期日去参观了滨海港。请帮助小明根据下表中的记录的要点,以“A trip to Binhai Port (港口) ”为题, 写一篇80词左右的英语短文, 介绍他的滨海港之旅。必须包括全部要点,并作适当发挥。
When | 28 October, 2014 |
Where | Binhai Port |
Who | my English teacher and some of my classmates |
What to do | meet at the school gate at eight o’clock, take a bus there |
watch the ships sailing | |
take photos, take a boat trip | |
have some sea food for lunch | |
come back home later in the afternoon |
![]()
A trip to Binhai Port
Binhai Port was open to shipping for the first time on October 28, 2014.
I had an unforgettable trip to Binhai Port last Sunday.
I hope you can have a trip there soon, too. I am sure you will enjoy yourself.