题目内容

【题目】In the old times, there was a man who wanted to buy a pair of new shoes. He measured (量) his feet with a straw (稻草),then went out to a shop in the town.

The shoe shop boss took out a pair of new shoes, and let him try them. But when he looked into his pocket, he found that the straw had lost. So he said, “I’m sorry, I forgot the size! Let me go home to take it.” After these words, he ran out of the shop. When he got back home, he was out of breath. With the straw in his hand, he hurried to the shoe shop again, but he was disappointed (失望) because it was closed.

Someone beside him said, “Your feet are with you. Why wouldn’t you try which pair of shoes fits, and why do you only believe your straw, not believe your feet?”

【1】 A man wanted to _________one day.

A. measure his feet B. buy a straw

C. buy shoes D. go to the town

【2】Where was the straw when the man arrived at the shop?

A. In the field. B. In his pocket.

C. In the shop. D. At home.

【3】What’s the meaning of the underlined phrase out of breath?

A. 心急如焚 B. 气喘吁吁

C. 出门在外 D. 后悔不已

【4】Why did he go back to his home?

A. Because he wanted to get the straw.

B. Because he had something to do at that time.

C. Because the shoe shop was closed.

D. Because he didn’t take money with him.

【5】What do you think of the man?

A. Clever. B. Interesting. C. Foolish. D. Good.

【答案】

【1】C

【2】D

【3】B

【4】A

【5】C

【解析】

试题分析:短文大意:从前有一个男人想买一双新鞋子。他用稻草测量了他的脚,然后去镇上的商店。

这家鞋店老板拿出一双新鞋子,让他试一试。但是他发现稻草忘在家里了于是跑出了商店去拿稻草当他急忙赶到鞋店时商店已经关门了

【1】C细节理解题。根据第一段中there was a man who wanted to buy a pair of new shoes可知有一个男人想买一双新鞋子。所以该选C。

【2】D细节理解题。根据第二段中But when he looked into his pocket, he found that the straw had lost. So he said, “I’m sorry, I forgot the size! Let me go home to take it.”可知那个人到了商店时把量了脚的稻草忘在家中,所以该选D。

【3】B词义猜测题。根据上句After these words, he ran out of the shop.的描述可知划线词词义为“气喘吁吁”,所以该选B。

【4】A细节理解题。根据第二段中“I’m sorry, I forgot the size! Let me go home to take it.” After these words, he ran out of the shop. When he got back home, he was out of breath.的描述可知他想回家去拿那量了脚的稻草,所以该选A。

【5】C细节理解题。根据故事描述我认为那个人非常的愚蠢,所以该选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】2014年山东省威海市中考

阅读下面短文,根据短文内容,从短文后面每小题所给的四个选项中选择最佳答案。(每小题1.5分)

Why do we like drinking water from plastic bottles? Some people think it is healthy and clean. Others drink bottled water because it’s easy you can carry it around with you. In hot countries, like Greece, we often buy bottles of cold water in the summer.

However, making lots of plastic is not a good idea for many reasons. First of all, we need a lot of oil for plastic products. We usually use oil as a source(资源) of energy. If we reduced the number of bottles we made, we wouldn’t need so much oil. Plastic bottles also pollute the environment. If we recycled all our plastic bottles, we wouldn’t need so much space for rubbish dumps. But in Greece, we don’t recycle much of the plastic we use. In 2006, Greeks recycled only about 10% of plastic waste. The rest became rubbish on land and in rivers and sees. So next time you want to throw away a plastic bottle in the litter bin, stop and think. If you recycled it, you would help the environment. But what can you do when there isn’t a recycling bin near you? Well, there are loes of useful ways that you can use your bottles again. For example, an empty bottle makes a great piggy bank for your pocket money, and if you cut a bottle in half, you will have a plant pot. Go green! You can make a difference.

【1】What is not mentioned about bottled water in this passage?

A. It’s healthy B. It’s clean.

C. It’s easy. D. It’s expensive.

2】Plastic products are made from .

A. energy B. oil

C. rubbish D. plants

3 of plastic waste became rubbish in Greece in 2006.

A. 10% B. 50% C. 80% D. 90%

4 Which is the best way to deal with used plastic bottles?

A. To recycle them.

B. To make a piggy bank.

C. To make a plant pot.

D. To drop them into the river.

5 The underlined part in this passage tells us ”.

A. To make a different life, you’d better go outside.

B. To look different, you’d better wear green clothes.

C. To protect the environment, you can do something.

D. To go green, you should use plastic products.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网