题目内容

【题目】 In some parts of the world there are large deserts. There are no trees and no water there. Travelers must take food and water with them. The only animal who can walk through the desert is the camel. It can go without food or water for a long time, and it can carry heavy things. People call the camel “the ship of the desert”. The camel is very big. It has one or two humps(驼峰)on its back, short ears and a long neck. The camel’s humps hold fat, and its stomach holds water in twelve deep pockets. Each pocket has a mouth which closes, and the food does not mix with the water. When the camel wants some water, it can get it out of the pockets. The camel’s food is grass and leaves of trees.

根据短文内容,判断正(T)误(F.

1Camels can walk through the desert because they don’t drink or eat.

2People call the camel “the ship of the desert”, because all camels swim in the desert.

3All camels have less than three humps.

4Every camel, even the young, has got twenty pockets in its stomach.

5Camels eat only grass.

【答案】

1T

2F

3T

4F

5F

【解析】

世界上有很多大沙漠,那里没有树,也没有水。能穿过沙漠的动物只有骆驼,它被称为“沙漠之舟”。这篇短文给我们介绍了骆驼能穿过沙漠的原因。

1细节理解题。根据短文中“The only animal who can walk through the desert is the camel. It can go without food or water for a long time”可知,骆驼可以穿过沙漠,因为它可以长时间不吃不喝。由此可知这句话是正确的。故选T

2细节理解题。根据短文中“It can go without food or water for a long time, and it can carry heavy things. People call the camel “the ship of the desert”.”可知,骆驼可以长时间不吃不喝,还能运载重物,因此人们称骆驼为“沙漠之舟”,而不是骆驼会在沙漠里游泳,由此可知这句话是错误的,故选F

3细节理解题。根据短文中“It has one or two humps(驼峰)on its back,”可知,骆驼有一个或两个驼峰,也就是少于三个驼峰。由此可知这句话是正确的,故选T

4细节理解题。根据短文中“The camel’s humps hold fat, and its stomach holds water in twelve deep pockets.”可知,骆驼的胃有12个深口袋,装着水。不是20个,这句话是错误的。故选F

5细节理解题。根据短文最后“The camel’s food is grass and leaves of trees.”可知,骆驼吃草和树叶。这句话说骆驼只吃草,是错误的。故选F

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网