题目内容

【题目】 There are only three important days in everyone’s life and two of them are the ones that you don't need to worry about. Serigne Fallou Mbacke, a man of God, who lived in Senegal (West Africa) between 1888 and 1968, used to say, “The day is today, it is the only day, the past is gone and will never come back and the future belongs to God.”

Harriet Beecher Stowe, 1811—1896, author of Uncle Tom’s Cabin, once said almost the same thing, “The past, the present, and the future are really one: they are today.”

We all know that many people spend one half of their days regretting for the past, and the other half worrying about the future, leaving no time to enjoy the present when everything happens. How can such people get ahead in life? People all over the world have made countless discussions on the subject but it does not seem to make a difference. Most of us are still everywhere but in the present.

As the saying goes, if you do what everybody does, you will get what everybody gets! Make a difference, and live in the present. It will help you achieve more, become a better person and live a happier life, a life without worries.

Today is all you have. There is no guarantee ( 保证 )that you will live to see tomorrow and there is not a thing you can change about the past. Dennis Waitley who is a speaker and author puts it so beautifully in one of his books: The past is a cancelled check, the future is a promissory note ( 期 票 ), but the present, the present is liquid cash.

Always remember that today is a gift and that is the reason why it is called the present.

1Which of the following statements is NOT true?

A.The future belongs to God.B.No one can change the past.

C.Living in today will help you achieve more.D.We are sure that we will live to see tomorrow.

2Who described the three important days as "check, note and cash"?

A.The writer.B.Serigne Fallou Mbacke.

C.Harriet Beecher Stowe.D.Dennis Waitley.

3Why is today called the present according to the passage?

A.Because today is a gift.

B.Because people are always worrying about today.

C.Because people are always' worrying about the future.

D.Because people have made countless discussions on the subject.

4Which of the following words can best describe the author's attitude towards "today"?

A.Unconcerned.B.Negative.C.Favorable.D.Doubtful.

【答案】

1D

2D

3A

4C

【解析】

文章大意:每个人的生命中只有三天是重要的,其中两天是你不必担心的。1888年至1968年间居住在塞内加尔(西非)的神人塞里涅·法鲁·姆巴克(Serigne Fallou Mbacke)曾经说过, Harriet Beecher Stowe1811-1896,是《汤姆叔叔的小屋》的作者,曾经说过几乎相同的话。今天就是你的全部。丹尼斯·韦特利是一位演说家,也是一位作家,他在他的一本书中把它写得非常漂亮:过去是一张被取消的支票,未来是一张期票(期票),但是现在,现在是流动现金。永远记住今天是一份礼物,这就是为什么它被称为礼物的原因。

1

细节理解题。根据文中 “The day is today, it is the only day, the past is gone and will never come back and the future belongs to God.” “今天就是今天,这是唯一的一天,过去已经过去,永远不会回来,未来属于上帝。”可知,A. The future belongs to God.是正确的;根据文中“There is no guarantee ( 保证 )that you will live to see tomorrow and there is not a thing you can change about the past. 不能保证你能活到明天,过去的事你也不能改变。可知,B. No one can change the past.是正确的;根据文中“Make a difference, and live in the present. It will help you achieve more, become a better person and live a happier life, a life without worries. 改变现状,活在当下。它将帮助你取得更多成就,成为一个更好的人,过一个更幸福的生活,一个没有烦恼的生活。可知,C. Living in today will help you achieve more.是正确的;根据文中“There is no guarantee ( 保证 )that you will live to see tomorrow and there is not a thing you can change about the past. 不能保证你能活到明天,过去的事你也不能改变。可知,D. We are sure that we will live to see tomorrow.是错误的,故答案为D

2

细节理解题。根据文中“Dennis Waitley who is a speaker and author puts it so beautifully in one of his books: The past is a cancelled check, the future is a promissory note ( ), but the present, the present is liquid cash. 丹尼斯·韦特利是一位演说家,也是一位作家,他在他的一本书中把它写得非常漂亮:过去是一张被取消的支票,未来是一张期票(期票),但是现在,现在是流动现金。可知,丹尼斯·韦特利把这三天描述成“支票、钞票和现金”,故答案为D

3

细节理解题。根据文中“Always remember that today is a gift and that is the reason why it is called the present. 永远记住今天是一份礼物,这就是为什么它被称为礼物的原因。可知,因为今天是一份礼物。故答案为A

4

观点态度题。根据文章内容可知,今天就是你的全部。 过去是一张被取消的支票,未来是一张期票(期票),但是现在,现在是流动现金。可知,单词Favorable有利,最能描述作者对“今天”的态度,故答案为C

练习册系列答案
相关题目

【题目】先通读下面的短文,然后根据短文内容,在文章后表格的空格内填入一个最恰当的单词。所填单词必须写在答题卡对应题号的横线上。每个空格只能填一个单词。

Aristotle once wrote that “happiness is a state(状态) of activity” In other words, whether you want life-long happiness or a few moments of good cheer, you’ve got to move forward. We’ve found five steps to take toward happiness.

University of Illinois researchers asked nearly 1,200 people how money, volunteer activities and close relationships influenced their happiness. Reported Newsweek’s Sharon Begley on the findings, “The highest levels of happiness are found in the most stable(稳定的) relationships. ” The new study found those who were friends of happy people had a greater chance of being happy themselves.

Singing aloud, talking to a stranger: all may increase a feeling of happiness, according to the study. Participants(参与者)followed the advice for two weeks and felt happier.

The researchers also gave $5 or $20 to 46 strangers by chance. Half the group was told to spend the money on themselves, while the other half was told to spend it on others. Those who spent the wealth on others felt much happier than those who spent it on themselves. There was no difference in happiness between those who spent $5 or $20, suggesting that it’s not how much money you spend, but how you spend it, that bring joy and satisfaction.

What’s more, Studies showed that discouraged (气馁的) people who wrote down three good things each day for six months became happier.

Title: Steps toward happiness

The 1 of the study

To find what makes people happy.

The findings of the study

The 2 happiness is in the most stable relationships.

Happiness can 3 among friends.

You can gain happiness by singing or talking to others

You will be happier by 4 the wealth than spending it on yourself.

You may 5 yourself up when you write down something good.

Conclusion

Happiness can be found if all these have been done.

【题目】 A month before my first marathon, one of my ankles (踝关节) was injured and this meant not running for two weeks, leaving me only two weeks to train. Yet, I decided to go ahead.

I remember back to my 7th year in school. In my first P. E. class, the teacher required us to run and hit a softball. I didn't do either well. He later told me that I was "not athletic".

The idea that I was "not athletic" stuck with me for years. When I started running in my 30s, I realized running was a battle against myself. It was all about the battle against my own body and mind. It was a test of wills.

The night before my marathon, I dreamt that I couldn't even find the finish line. I woke up sweating (出汗) and nervous, but ready to prove something to myself.

The next day, the Marathon started.

At mile 3, I passed a sign: "GO FOR IT, RUNNERS!"

By mile 17, I became out of breath and the once injured ankle hurt badly.

By mile 21, I was quite hungry. As I approached mile 23, I could see my wife waving a sign. She is my biggest fan.

I was one of the final runners to finish. But I finished. And I got a medal. In fact, I got the same medal as the guy who came in first place had.

Determined to be myself, move forward, free of shame and worldly labels (世俗标签). I can now call myself a "marathon winner".

1A month before the marathon, the author ____________.

A.was well trainedB.felt excitedC.made up his mind to runD.lost hope

2Why did the author mention the P. E. class in his 7th year?

A.To show the support of his teacher.B.To tell the readers a funny story.

C.To show he was not talented in sports.D.To share a valuable memory.

3How was the author's first marathon?

A.He made it.B.He stopped halfway.

C.He got the first prize.D.He walked to the end.

4What does the story mainly tell us?

A.A man ones his success to his family support.

B.A winner is one with a great effort of will.

C.Failure is the mother of success.

D.Soon learn, soon forgotten.

【题目】 One day at the beginning of this new term, I planned to go to the supermarket for daily use. As we got up late, I put on a deep shade of blue coat and a pair of loose white trousers at will. Then we were on our way.

While we were about to cross an overbridge, two pupils about 6 to 10 years old caught our attention. One of them said to me, “Good morning, Aunt! Thanks for your supporting the traffic rules. Please keep it up!” She gave me a red flower. Though there’s something uncomfortable, facing such a lovely girl and fresh flower, I didn’t think a lot.

In the supermarket, when I lined up waiting to pay the bill, two boys more than 17 years old came up to me and said, “Aunt, may I borrow your membership card?”...(A few seconds)

Stop! There’s something wrong. Oh my god! “Aunt”, the same word again! I was about to snarl(咆哮), but I held it. I smiled and asked them with my softest voice, “Why did you call me ‘Aunt’?” He didn’t answer.

In my deep heart, I had an impulse(冲动) to tell him aloud that I’m only 20 years old and I’m a golden-aged girl like a beautiful flower. I turned to my roommate and complained about it. She laughed loudly for a few minutes. “Look at yourself, your womanly curly hair (Ha ha), your womanly clothes. You’re nothing but an ‘Aunt’ !(Ha ha)”

I drooped(垂落) my head.

1We can infer(推断) from the passage that the writer was probably a(an)

A.college studentB.accountantC.pupilD.assistant

2What does “at will” in Paragraph 1 mean?

A.庄重地B.随意地C.乐意地D.志愿地

3Which statement is true according to the passage?

A.The writer went to buy some school things.

B.The writer snarled to the boys in the supermarket.

C.The writer told the boys how old she was.

D.The writer followed the traffic rules when crossing the overbridge.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网