题目内容

【题目】先通读下面的短文,然后根据短文内容,在文章后表格的空格内填入一个最恰当的单词。所填单词必须写在答题卡对应题号的横线上。每个空格只能填一个单词。

Aristotle once wrote that “happiness is a state(状态) of activity” In other words, whether you want life-long happiness or a few moments of good cheer, you’ve got to move forward. We’ve found five steps to take toward happiness.

University of Illinois researchers asked nearly 1,200 people how money, volunteer activities and close relationships influenced their happiness. Reported Newsweek’s Sharon Begley on the findings, “The highest levels of happiness are found in the most stable(稳定的) relationships. ” The new study found those who were friends of happy people had a greater chance of being happy themselves.

Singing aloud, talking to a stranger: all may increase a feeling of happiness, according to the study. Participants(参与者)followed the advice for two weeks and felt happier.

The researchers also gave $5 or $20 to 46 strangers by chance. Half the group was told to spend the money on themselves, while the other half was told to spend it on others. Those who spent the wealth on others felt much happier than those who spent it on themselves. There was no difference in happiness between those who spent $5 or $20, suggesting that it’s not how much money you spend, but how you spend it, that bring joy and satisfaction.

What’s more, Studies showed that discouraged (气馁的) people who wrote down three good things each day for six months became happier.

Title: Steps toward happiness

The 1 of the study

To find what makes people happy.

The findings of the study

The 2 happiness is in the most stable relationships.

Happiness can 3 among friends.

You can gain happiness by singing or talking to others

You will be happier by 4 the wealth than spending it on yourself.

You may 5 yourself up when you write down something good.

Conclusion

Happiness can be found if all these have been done.

【答案】

1purpose/aim/goal

2best

3spread

4sharing

5cheer

【解析】

本文是一篇说明文。文章主要介绍了伊利诺伊大学的调查员通过与大约1200名志愿者的合作,进行了影响幸福的因素的调查研究;通过调查后,文章给出了能使我们通向幸福的一些方法和建议。

1

细节理解题。根据第二段“… researchers asked nearly 1,200 people how money, volunteer activities and close relationships influenced their happiness.”可知,调查员询问大约1200人是为了调查金钱,志愿活动和亲密关系是怎样影响幸福的,换言之,调查员的目的就是从调查中找到能使人幸福的事物,所以“To find what makes people happy.”是“study”的目的。故答案为purpose/aim/goal

2

细节理解题。根据第二段“The highest levels of happiness are found in the most stable relationships.”可知,最高的幸福水平是在最稳定的关系中发现的,也就说最好的幸福就是最稳定的关系。故答案为best

3

细节理解题。根据第二段最后一句“…those who were friends of happy people had a greater chance of being happy themselves.”可知,有幸福朋友的人有更大几率他们自己也幸福,也就是说幸福可以传播。故答案为spread

4

细节理解题。根据第四段“Those who spent the wealth on others felt much happier than those who spent it on themselves.”可知,在别人身上花钱,也就是分享财富的人比花钱在自己身上的人要更幸福。故答案为sharing

5

细节理解题。根据最后一段“discouraged (气馁的) people who wrote down three good things each day for six months became happier.”可知,气馁的人每天写下三件好事情,这样持续六个月后就会变得更快乐;也就说半年后,如果你是气馁的人,通过这种方式,你自己也能使自己开心幸福起来,cheer…up“使……开心起来,使……振作起来”。故答案为cheer

本文章阅读难度中等,但是解题难度稍微大一些。第一遍通读文章时可以稍微读慢一些,争取能在有限时间最大程度了解文章,边读边把小题提到的关键词句在文章中做好标识;第二遍精读做好标识的句子,因为本文解题都需用自己的语言转述,所以在理解的基础上分别把标识的句子和小题对应理解后再填上适合的单词。比如小题2,找到第二小题的关键句在第二段,然后在理解的基础上把“The highest levels of happiness”转述成“the best”即可,所以此题答案为best

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The founder of Huawei seldom spoke to the media, while he let his company's fast growth do the talking. That's changing as Huawei finds itself in a dangerous situation in the US. Ren, 74, tells CNN in an interview that the challenges Huawei faces are just so common for him. "There are always difficulties for me. I never had smooth sailing because when I was young, my family background wasn't good. I had to work really hard to get even just a little bit of opportunity to work."

In 1974, Ren joined the PLA (中国人民解放军) as an engineer. During that period, the country was suffering from terrible food and clothing shortages (短缺). "I had been to college, and people like me could play a role." he said. After the PLA, Ren worked for an oil company before founding Huawei in 1987. It was set up in Shenzhen, which was just a fishing village then.

To get market share, Ren suffered serious depression (抑郁) during the darkest days of the company. Ren pushed staff to work long hours and do whatever it took to save business. Unable to compete in the big cities, Huawei worked on China's small towns and villages. All the time, Ren devoted a lot to research and development, pushing Huawei to create its own technology that would make it compete with its competitors.

Ren worked long hours leaving him little time to build strong relationships with his three children. He has said that while in the PLA, he spent just one month a year with his family. After starting Huawei, "I had to spend 16 hours a day in the office," he said. He once asked his kids whether they’d like him to spend more time with the family or work to "build a platform (平台)" on which they could grow. His children chose the latter (后者).

1What is the meaning of the underlined word "smooth sailing"?

A.自由航行B.一帆风顺C.风平浪静

2Which is the correct order of the following events?

a. Ren built up Huawei in Shenzhen.

b. America made some trouble to Huawei.

c. Ren joined the army and worked as a soldier.

d. Ren went to college.

e. Ren worked for an oil company.

A.c-d-e-b-aB.d-c-e-a-bC.b-c-d-a-e

3In Ren's opinion, what can make Huawei compete with its competitors most?

A.Having its own technologyB.Being more hardworkingC.Finding proper places

4From the last paragraph, we know that __________.

A.Ren's children preferred to see Ren build a platform for them.

B.Ren tried to spend time with his kids although he was very busy.

C.Ren felt sorry for his children and regretted working long hours.

5According to the passage, which may not be Ren's personality?

A.Wise and creativeB.Strong and fearlessC.Depressive and wordless

【题目】 There is nothing better than an old-fashioned swimming hole to get away from the heat this summer. Here's where to find the best places all over the country.

Madison Blue Spring, Florida

This naturally-formed spring (泉水) lives up to its name (名副其实): The water is blue and attractive. Now a state park, the 25-foot deep swimming hole lies inside a lovely forest next to the Withlacoochee River in northern Florida. If you are brave, you can even swim into the hole's underwater caves.

Santa Rosa Blue Hole, New Mexico

Like an oasis (绿洲) in the desert, this swimming hole keeps a perfect temperature of 62 degrees. The water is so clear that you can see the bottom. It is because the water, which is connected to an underwater cave system (系统), renews itself every six hours. You can even jump in from the edge of the broken sinkhole (沉洞), which is off the famous highway Route 66.

Switzer Falls, California

You can get out of the city with a trip to the Bear Canyon area of Angeles National Forest near Los Angeles. Follow the river to the 50-foot Switzer Falls, and you can pass lots of natural pools before and after the waterfall (瀑布). You can choose what you like! Getting there requires hiking a couple of miles out and back, but the cool water on a hot day is worth it.

Peekamoose Blue Hole, New York

Sometimes natural beauty can be nearly ruined because it is famous. The Peekamoose Blue Hole is in such a worrying situation. The swimming hole faced overuse, environmental harm and pollution. So strict rules were made to protect the quiet place several years ago. In the future, a permit (许可证) may be required to visit the pool to limit the number of visitors.

1What is a feature of Madison Blue Spring, Florida?

A.It is beyond a forest.B.It can provide an underwater adventure (探险).

C.It is dug by workers.D.It's 25 meters deep.

2What can we know about Switzer Falls from the passage?

A.It helps visitors avoid summer heat.B.It lies inside the city.

C.Visitors can drive directly to it.D.It has only one natural pool for visitors.

3What will happen to Peekamoose Blue Hole in the future ?

A.It will be repaired to attract more visitors.B.Swimmers will not be allowed to visit it.

C.Visitors will become fewer than before.D.People will volunteer to protect it.

4What does the underlined word "ruined" probably mean?

A.赞扬B.毁坏C.保护D.联系

5Where can you read the passage?

A.In a book review.B.In a novel.C.In a textbook.D.In a travel magazine.

【题目】阅读下面短文,根据短文内容,从短文后各题所给的ABCD四个选项中,选择最佳选项。

At first, Rhonda Tormaschy thought her 16-year-old daughter, Cassidy, was joking about opening up an ice cream truck. "We were sitting around one night with her and one of her friends, and this is what she approached(接近)us with and we thought she wasn't _______ at first, "Rhonda said.

But last all, her husband, Chad, started _______ some type of truck, and they found an old school bus in Lincoln, Oregon. The family spent the winter fixing, painting and transforming _______into Ice Cream Express. In order to turn the small, old school bus into an ice cream truck, the family even _______ a freezer, fridge and sink.

"Getting it together was kind of a(n)_______ for all of us, "Rhonda said. "We had to go through the health inspector, get signatures from the police department and the fire department. Finally we received the _______."

"The community needed something to lighten up their day and make their day _______," Cassidy said. "I thought that this would be a good way to help everybody through their day. "

She visits local businesses at a set time every Thursday and plans to hit up neighborhoods and parks in the evening, as well as _______ ice cream at other summer events.

Ice Cream Express serves Schwan's products. "It's quite a variety (多样)." Cassidy said. "We offer products from the sundae cones to the sandwiches and Italian ice—just about_______.”

Now that the truck is up and running, Cassidy hopes her younger sisters will take it over when she leaves for college.

"We have a daughter who's going to be 13 here and that would be a perfect time for her to take it over in the next couple of years. "Rhonda said. "________ she doesn't want to, I think I would probably continue it as long as it's still a want and a need in Dickinson. "

So far, the reception to Ice Cream Express has been amazing, Rhonda said.

"We haven't had an ice cream bus in this town for years, Rhonda said. "I think it's gone over way better than we expected it to, which is great. "

1A.satisfiedB.silentC.strangeD.serious

2A.pushing forB.looking forC.paying forD.asking for

3A.themB.herC.usD.it

4A.put inB.put upC.put outD.put through

5A.trickB.tripC.eventD.experience

6A.wonderB.rewardC.licenseD.project

7A.fasterB.coolerC.darkerD.brighter

8A.buyingB.servingC.feedingD.storing

9A.anyoneB.nothingC.anythingD.none

10A.IfB.BecauseC.WheneverD.Unless

【题目】 Anna arrived far too early. Usually she left things to the last minute, but today was very ______. She got there almost an hour beforehand. She hoped the plane would arrive sooner. ______ raced through her mind. "Do I look all right? Will he notice that I'm wearing a new suit? Will he even recognize me?" It was a year almost to the day since she had ______ seen Joe. She ______ got a mirror out of her handbag and looked at her face carefully. Too much make-up? Joe had never said anything, but she knew that he did not like heavy make-up. It was funny how important she thought it to be to make a good impression on him. After all friends do not judge each other by ______. All the same, it was the first meeting after a long separation, and she wanted everything to go off right.

Looking out of the window, through a break in the clouds, Joe caught a first sight of the town far ______. This was his third visit, and looked like becoming a yearly event. Certainly it was very lucky that they had ______ him to be the guest lecturer again. The Chairman of the Organizing Committee, as a matter of politeness, had ______ to meet him at the airport, as he had done before. This time, however, it was not ______, partly because Joe was quite familiar with the city, but mostly because Anna had said that she could ______ the afternoon off in order to come and meet him.

1A.seriousB.excitingC.specialD.pleasant

2A.DreamsB.ThoughtsC.BloodD.Honour

3A.lastB.firstC.seldomD.never

4A.luckilyB.properlyC.politelyD.quickly

5A.jobB.clothesC.appearanceD.fashion

6A.belowB.aboveC.aroundD.behind

7A.increasedB.inventedC.invitedD.introduced

8A.failedB.refusedC.offeredD.managed

9A.helpfulB.commonC.importantD.necessary

10A.setB.haveC.putD.keep

【题目】 There are only three important days in everyone’s life and two of them are the ones that you don't need to worry about. Serigne Fallou Mbacke, a man of God, who lived in Senegal (West Africa) between 1888 and 1968, used to say, “The day is today, it is the only day, the past is gone and will never come back and the future belongs to God.”

Harriet Beecher Stowe, 1811—1896, author of Uncle Tom’s Cabin, once said almost the same thing, “The past, the present, and the future are really one: they are today.”

We all know that many people spend one half of their days regretting for the past, and the other half worrying about the future, leaving no time to enjoy the present when everything happens. How can such people get ahead in life? People all over the world have made countless discussions on the subject but it does not seem to make a difference. Most of us are still everywhere but in the present.

As the saying goes, if you do what everybody does, you will get what everybody gets! Make a difference, and live in the present. It will help you achieve more, become a better person and live a happier life, a life without worries.

Today is all you have. There is no guarantee ( 保证 )that you will live to see tomorrow and there is not a thing you can change about the past. Dennis Waitley who is a speaker and author puts it so beautifully in one of his books: The past is a cancelled check, the future is a promissory note ( 期 票 ), but the present, the present is liquid cash.

Always remember that today is a gift and that is the reason why it is called the present.

1Which of the following statements is NOT true?

A.The future belongs to God.B.No one can change the past.

C.Living in today will help you achieve more.D.We are sure that we will live to see tomorrow.

2Who described the three important days as "check, note and cash"?

A.The writer.B.Serigne Fallou Mbacke.

C.Harriet Beecher Stowe.D.Dennis Waitley.

3Why is today called the present according to the passage?

A.Because today is a gift.

B.Because people are always worrying about today.

C.Because people are always' worrying about the future.

D.Because people have made countless discussions on the subject.

4Which of the following words can best describe the author's attitude towards "today"?

A.Unconcerned.B.Negative.C.Favorable.D.Doubtful.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网