题目内容
Look at this picture, it is Tony’s bedroom. It is small, but it is very nice. There is a desk and a bed in it. There is a computer and some books on the desk. His coat is on the bed. Where is his bag? It is on the wall. What’s that? Oh, it’s a cap! It looks like a cat.
根据短文判断句子正(T)误(F).
【小题1】This is Tony’s bedroom.
【小题2】There is a desk and a chair in it.
【小题3】His computer is on the desk.
【小题4】His coat is on the chair.
【小题5】Tim has got a cat.
【小题1】T
【小题2】F
【小题3】T
【小题4】F
【小题5】F
解析试题分析:这篇短文主要介绍了Tony的房间里的物件,包括桌子、床、电脑及一些书。还介绍了床上的外套,还有包,帽子等。
【小题1】细节理解题。根据Look at this picture, it is Tony’s bedroom.可知本句描述正确。看这张图片,它是Tony的卧室。
【小题2】细节理解题。根据There is a desk and a bed in it.可知本句描述错误。有一张桌子和一张床在里面。
【小题3】细节理解题。根据There is a computer and some books on the desk.。可知本句描述正确。书桌上有一台电脑和一些书。
【小题4】细节理解题。根据His coat is on the bed. 描述,可知本句描述错误。他的外套在床上。
【小题5】细节理解题。根据Oh, it’s a cap! It looks like a cat.描述,可知本句描述错误。哦,它是一顶帽子!它看起来像一只猫。
考点:日常生活类短文阅读。
这是某学校通过校长意见箱收集到一些学生的意见和建议。请阅读下文,根据所提供的内容,完成下列表格,把答案写在答题卡指定的位置上。
| Zhang Hongying, girl, 15 I want to make our lunch time longer. At the moment, lunch time is short. Most of my classmates would like to do their homework during this time. But if they don’t get a good rest, they won’t have enough energy for the afternoon. So I would like to have more time and have time to take a nap after lunch. That way, we’ll learn better in the afternoon. |
| Zhao Pengran, girl, 15 I would like to have more chances to talk in English. Now, the English classes are not enough for us to practice speaking English. And soon the 29th Olympic Games will be held in our country. I think we’d better have one morning a week at least to have spoken English lessons in order to improve our English. |
| Zhou Jiancheng, boy., 15 My idea would be to have more fashionable school uniforms. If I were the headmaster, I would ask the students to design the uniforms themselves. We could have a contest among student designers. Then, we could ask others to choose their favourite. This way, we’ll be able to wear what we like best. How nice it would be for us young people! |
| What would Zhao Pengran like to do in order to improve English? | 【小题1】 |
| What’s Zhou Jiancheng’s idea? | 【小题2】 |
| What would Zhang Hongying like to do after lunch? | 【小题3】 |
| What do most students do during lunch time? | 【小题4】 |
| How old are the students? | 【小题5】 |
When you get up in the morning, do you find it hard to choose what clothes to wear? If so, you probably need help to make the bigger choices in your life, like what to do when you’re older. Brave New Girls, by American author Jean Gade-berg, will help you make such choices. It says you must be a brave new girl. A brave new girl is one who is confident, healthy and happy. A brave new girl can realize her dreams. To be brave, you need to make a decision for yourself. Other people may tell you what to do, but you should not listen to them. You must only do what you want. If you always wear clothes like your favourite TV star, you must stop doing so. Instead, become your own star and wear the clothes you want. You have to like your body, it says. If you don’t, you will not take good care of it, and it won’t stay healthy. The book also says that girls must start becoming more confident. If you are confident, you’ll succeed in life. A good way to become confident is to realize that you are as clever as boys. In fact you are. Just look at their grades! Only then can you realize your dreams and become who you want to be.
【小题1】 What quality should a brave new girl have?
A. Confident. B. Healthy. C. Happy. D. A, B and C.
【小题2】Brave New Girls is a ________.
| A.film | B.story | C.book | D.newspaper |
| A.To be brave. | B.A good book. |
| C.To be a brave new girl. | D.Realize dreams. |
This is Jim. He is thirteen. He is from the USA. He is a student. He has a good friend. His name is Jack. Jack is fifteen. He is from Canada. Jack is tall but Jim is short. They are in the same class, but they are in different grades. Jim is in Class Two. Jack is in Class Two, too. They go to school(上学) at seven in the morning and go home(回家) at six in the afternoon.
根据短文内容,选择正确答案。
【小题1】 Jim and Jack are ____.
| A.sisters | B.friend |
| C.teacher and student | D.from different countries(国家) |
| A.short | B.tall | C.strong | D.big |
| A.the same grade | B.different grades |
| C.the same color | D.the same family |
| A.Class 4 | B.Class 3 | C.Class 2 | D.Class 1 |
| A.6:00 | B.7:00 | C.7:30 | D.8:00 |
Australian colour consultant(顾问)Kylie Bartnicki is talking with a group of women in Pudong, Shanghai, who are interested in how colours affect people's confidence and help form(形成)people's first impressions(印象).
Kylie traces(追溯)back her interest in colours to when she went for her first job interview at age 18. "My mother bought me a new red top to wear to my interview and she said, "Wear this, and it will be lucky."' Kylie recalls. "I wore it, had a great interview and got the job. Ever since then I started thinking about how powerful the colour is, how it makes us look and how it makes us feel."
"When we wear clothes in a good colour, the colour will make our skin, hair and eyes shine and we look happy and smart," Kylie says.
Winter and summer are "cool colourings" and autumn and spring are "warm colourings". Someone who loves "cool colouring" might have red or golden hair, brown eyes and gold or yellow skin.
Chinese women belong to the "autumn season" if they have darker, peachy skin. Chinese women belong to the "winter season" if they have pale skin. Kylie says that Chinese women who have dark eyes and dark hair will look best in deep, rich colours. Light pinks and blues should be avoided because they may wash our Chinese skin tones(肤色).
Their talk usually lasts one and a half to two hours and costs 600 yuan (89 dollars). Kylie says her customers(客户) are as young as five years old and as old as 90. The customers between their 30s and 50s always want some fresh ideas on developing their own personal style.
【小题1】Chinese women who have dark eyes and dark hair won't look beautiful in_______.
| A.purple | B.red | C.deep green | D.light blue |
| A.$89 | B.$120 | C.$178 | D.$600 |
| A.Wearing clothes in a good colour will make us look happy. |
| B.When Kylie was 18, she started to be interested in colours. |
| C.Kylie's customers are in between their 30s and 50s. |
| D.Autumn and spring are "warm clourings". |
My name is Peter and I’m 12 years old. I don’t have a brother or a sister. I am in No.2 Middle School. My parents are Gray and Nancy Wilson. My father is a worker and my mother is a music teacher.
My father’s parents are David and Jacy Wilson. They don’t live with us. They live in the nearby city(附近的城市). David is 63 and Jacy is 61. They come to see us once a month(一个月一次).
My mother’s parents are Henry and Sara Smith. Henry is 62 and Sara is 58. They are farmers. They have a farm. They grow vegetables and rice(种植蔬菜和水稻). I like to go to see my grandparents.
【小题1】How many children do Gary and Nancy Wilson have?
| A.One. | B.Two. | C.Three. | D.Four. |
| A.worker | B.music teacher | C.farmer | D.We don’t know |
| A.David Wilson | B.Jacy Wilson | C.Henry Smith | D.Sara Smith |
| A.63. | B.58 | C.62. | D.61. |
| A.Mr. and Mrs. Wilson. | B.Peter’s parents. |
| C.Mr. and Mrs. Smith. | D.Nobody. |
The Blacks are American tourists. They visits now in Beijing. This is their first visit to China. They are going to stay in China for three months. They want to visit some big cities and villages. They hope to learn some Chinese, too.
Mr Black is a taxi driver. He likes to drive in Beijing. Mrs Black is a school teacher. She is visiting a city school today and a village school tomorrow. Their daughter is a middle school student. She is going to meet some Chinese students.
They are taking a lot of pictures in China. When they return to America, they are going to show the pictures to their friends. They want the American people to know more about China.
【小题1】The Blacks are from________.
| A.China | B.England | C.Canada | D.the USA |
| A.England | B.Beijing | C.Shanghai | D.New York |
| A.a teacher | B.a doctor | C.a taxi driver | D.a worker |
| A.two | B.three | C.four | D.five |
| A.Because the pictures are very beautiful. |
| B.Because they like China. |
| C.Because they want the American people to know more about China. |
| D.Because they want the American people to come to China. |