题目内容

【题目】 Parents are probably the closest people in the world to us. However, parent-child relationships are not always easy to deal with. What's worse, now that we live in an information age, the internet is bringing new challenges to family relations.

The China Youth Children Research Center did a survey about such relationships in the United States, Japan, South Korea and China. According to the survey, the use of the Internet has become one of the main reasons for fights between parents and children in China and South Korea. “This shows that some parents consider the internet being a toy instead of a tool," China Youth Daily said. "In addition, they don't have enough trust in their children, so it leads to conflicts sometimes.”

However, the internet can actually improve parent-child relationships if both sides use it the right way. Kim Se-Yeon, a 20-year-old South Korean who goes to college in Beijing, says that she believes the internet has brought her closer to her parents. She taught her parents how to use chat apps and post pictures on social media. Her parents trust her when they found that she can control herself well. These days, she and her parents often chat with each other and make video calls through the internet.

Experts suggest that to reduce your parents' concern about your internet usage, you should show them that you can manage your time well. Children are just as responsible for creating healthy family relationships as their parents are.

1Which of the following countries DID NOT take part in the survey about parent-child relationship mentioned in the passage?

A.The United StateB.South Korea

C.The United KingdomD.Japan

2What does the underlined word conflicts mean in the second paragraph?

A.DecisionsB.FightsC.AgreementD.Progress

3Why does the writer mention Kim Se-Yeon as an example

A.Because she goes to college in Beijing

B.Because her parents learn to use chat apps

C.Because the internet didn't play an important role in her daily life

D.Because the internet improves her relationship with her parents

4According to the passage which statement is NOT true?

A.Children should tell parents that they can manage their time well

B.Children can do nothing to create healthy family relationships

C.If parents have not enough trust in children, problems may appear

D.Parent-child relationships are sometimes difficult to deal with

【答案】

1C

2B

3D

4B

【解析】

本文谈论网络时代如何处理亲子关系。使用互联网已成为家长与孩子吵架的主要原因之一。如果使用得当,互联网实际上可以改善亲子关系。为了减少父母对你上网的担心,你应该让他们知道你能很好地管理你的时间。孩子和他们的父母一样有责任建立健康的家庭关系。

1细节理解题。根据第2段第1The “China Youth Children Research Center did a survey about such relationships in the United States, Japan, South Korea and China.(中国青少年儿童研究中心对美国、日本、韩国和中国的青少年儿童关系进行了调查。)可知英国没有参加关于亲子关系的调查;故选C

2词意猜测题。Decisions决定;Fights争吵,打架;Agreement协议;Progress进步,进展。根据上文“In addition, they don't have enough trust in their children,(此外,他们对自己的孩子没有足够的信任)可知此句so it leads to conflicts sometimes句意是:所以有时会导致冲突。根据句意可知conflicts的意思是争吵,打架,故选B

3细节理解题。根据第3段中“Kim Se-Yeon, …says that she believes the internet has brought her closer to her parents. … she and her parents often chat with each other and make video calls through the internet.”可知作者以金世妍为例因为网络改善了她和父母的关系,故选D

4细节理解题。根据第4段第1“…you should show them that you can manage your time well.”可知孩子们应该告诉父母他们能很好地利用时间,故A正确;根据第2段最后1“In addition, they don't have enough trust in their children, so it leads to conflicts sometimes”可知如果父母对孩子没有足够的信任,可能会出现问题,故C是正确的;根据第1段第2“However, parent-child relationships are not always easy to deal with.”可知亲子关系有时很难处理,故D正确;根据第4段第2“Children are just as responsible for creating healthy family relationships as their parents are.”可知孩子和他们的父母一样有责任建立健康的家庭关系。孩子们对建立健康的家庭关系无能为力是错误的;选B

阅读理解题,首先要粗读文章了解大意,其次通过细读,理解全文。在粗读的基础上,仔细阅读题后所给的题目,根据题目要求,再有重点地返回来仔细阅读。(一)主旨题。找主题或概括文章的中心思想,最佳标题;(二)细节题。就文中的具体事实和情节进行提问,例如,第134小题;(三)推理判断题。通过自己的思维将理解的内容系统化,比如计算、排序等题型。(四)词句猜测题。根据上下文猜测句子和单词的意思。例如,第2小题。

练习册系列答案
相关题目

【题目】IX. 任务型阅读

Many of us don’t spend much time improving our skills. This can be a problem when we write our articles. Good writing skills will help us improve our grades and benefit (有益于) us later in life. The following tips can be helpful.

Make good word choices. When we’re not sure which word is the right one for a sentence, look it up in a dictionary. Don’t choose words in a hurry. Good word choices are necessary for good writing.

Check facts. If we want people to believe what we write, we should make sure our facts are true. So choosing facts is also important in writing.

Rewrite. A common problem is that we don’t like to rewrite. In fact, rewriting is the best way to find out and correct some mistakes, like grammar and spelling mistakes. Rewriting makes our writing better, though it takes more time and more work.

Read aloud. Sometimes it’s easier to find problems with spelling, word usage, and grammar when we read aloud. Reading aloud helps us not only find our problems but also develop our writing.

Prepare a list. Preparing a list is necessary for writing a good article. Such a list includes: Is there a proper title? Have we explained every point? Are all the parts of the article included? This can help us to make sure that we have covered everything.

It is not easy to become a better writer. But with a few simple steps, we can improve our writing skills and learn how to write better articles.

1完成句子Making good word choices is _______________________________________.

2简略回答问题What should you do if you want people to believe what you write?

_______________________________________________________________________

3简略回答问题How many tips of improving our writing skills are mentioned in the passage?

______________________________________________________________________

4从文中找出并写下全文的主题句_________________________________________________

5将文中画线句子译成汉语。____________________________________________________

【题目】 The health of our children is important. Children should take part in sports or other activities often. However, this isn’t always easy. In cities, it can be hard to find activities to do. Don’t worry though. The West Moor Sports Camp can offer help!

The West Moor Sports Camp is an outdoor camp for children from 7 to 16. Children can enjoy outdoor activities here. They can also make new friends. And their parents can also relax here. knowing that their children are safe.

The West Moor Sports Camp is quite big. There is a lot of space for children to run around and enjoy themselves. There are many games and sports for them-badminton, basketball, ping-pong. tennis and swimming. There are also fitness classes that children can take part in. Parents can even join in if they wish to.

There are many benefits of the camp. The first is that children will take part in fitness activities they enjoy! They will become fitter when having fun! The second is that children will make new friends. They will learn how to work with other children.

So visit our website today to find out more. Give your children a better future!

1The West Moor Sports Camp is for children ________.

A.from 5 to 12

B.from 6 to 10

C.from 7 to I6

2Which of the following sports does the West Moor Sports Camp offer?

A.Soccer

B.Tennis

C.Volleyball

3According to the passage, we can know that the West Moor Sports Camp ________?

A.is planning to build a website

B.is very famous for its fitness classes

C.has a lot of space for children to run around

4The fourth paragraph mainly talks about ________.

A.children’ s health problems

B.teachers of the West Moor Sports Cam

C.benefits of the West Moor Sports camp

5The writer writes this passage to ________

A.describe the history of a camp

B.show good ways to make friends

C.ask parents to send their children to camp

【题目】阅读下面的短文, 然后根据短文内容回答问题。

“Dining out”, or”eating out”, is a phrase people use in Britain when they eat in a restaurant or a pub. Eating out is more popular in Britain today than it has ever been. In 2006. for the first time ever, British people spent more eating out in restaurants and pubs than cooking for themselves. It seems that many British people are becoming interested in how good their food tastes and how quickly they can get their food.

However, eating out can also be expensive. Restaurants are even more expensive than pubs because pubs always provide less comfortable environment and serve simpler food, though just as delicious, As British people do not dine out every night of the week, eating in a restaurant is often seen as a special occasion(场合). When going on a first date or celebrating(庆祝)an anniversary(周年纪念)or a birthday, many people like to go to a restaurant to eat. People often eat in a restaurant before going to the cinema or the theatre.

Naturally, restaurants are greatly different in quality and price. However, almost all British cities have many kinds of food to choose from including traditional British food, and all from the very cheap to the very expensive—French. Italian, Indian, Greek, Thai, Japanese and many, many more. In fact, when asked what their favorite food is, more British people say an Indian curry than any other dish!

As well as dining in a restaurant, when people are too tired to cook after work, they often get a”take—away”. This means that they order from a take—away restaurant by phone, and then go to collect it and take it home to eat. And you can normally find a take—away restaurant for almost any cuisine. The most popular are Italian. Indian and Chinese—and all you have to do is open the door, pay and eat!

1Do British people enjoy cooking for themselves more than eating out?

___________________________________________________________________________

2How is the food served by many pubs?

__________________________________________________________________________

3When do British people choose to eat in a restaurant?

__________________________________________________________________________

4Why do British people usually have take—away food?

___________________________________________________________________________

5How can British people get a”take—away”?

_____________________________________________________________________________

【题目】A LITTLE PRINCESS

Writer: Frances Burnett 18.3online

Motherless Sarah Crewe was sent home from India to school at Miss Minchin's. Her father was very rich and he lived a rich and comfortable life. Then her father died and Sarah had to live by herself. She became stronger in fighting against the difficulties.4 CDs for children

PETER PAN

Writer: J.M Barrie 15in bookstores 12Online

It's a children's story full of imagination and adventures(冒险), which is about Wendy, John, and Michael in Never-Never Land with Peter Pan, the toy who would not grow up. The children are happy and lovely.With two CDs

UNCLE TOM'S CABIN

Writer: Harriet Beecher Stowe 20in bookstores

One of the most famous novels in American history. It is about the struggle between free states and slave(奴隶) states during the American Civil War.

THE SECRET GARDEN

Writer: Frances Burnett 35in bookstores ¥(Online

Mary Lennox found herself in her uncle's dark house. Why is one of the gardens locked? And what is that crying she hears at night? Through the power of hope, friendship, and the magic of nature, the brave girl brings the house and garden back to life.

1We can know from the passage that __________.

A.There are three books with CDs

B.We can buy 3 of the above in bookstores

C.Frances Burnett wrote one of the novels

D.PETER PAN is cheaper in bookstores

2The following books have children as their main characters except _________.

A.PETER PANB.THE SECRET GARDEN

C.A LITTLE PRINCESSD.UNCLE TOM'S CABIN

3This text is most probably taken from __________.

A.a book guideB.a science magazineC.a storybookD.a newspaper

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网