题目内容
【题目】根据短文内容,选择正确答案。
C
An old farmer spent all his time on his farm in the country, far from the city. One day he decided to visit the big city. Everything there was new and strange to him.
The old farmer visited a lot of interesting places in the city.
He went into a large tall building and saw a lift. When he watched, an old woman got into the lift and closed the door. After a while, the door opened again and a very beautiful young girl came out.
The old farmer was very surprised. “What an interesting little room!" he said to himself. “It's magic (魔术) ! It can change an old woman into a young girl. The next time I come here, I'm going to bring my wife to take the lift.”
(1)Where did the old farmer live?
A.In a big city.
B.In a tall building.
C.In the country.
D.In a lift.
(2)What did the old farmer decide to do one day?
A.Visit a farm.
B.Use a lift.
C.Travelled to the city.
D.See a beautiful young girl.
(3)Will the old man bring his wife to the city next time? Why?
A.Yes. Because he wanted to change his wife into a young woman.
B.No. Because his wife was afraid of the lift.
C.Yes. Because he wanted his wife could visit the big city.
D.No. Because everything was strange there.
(4)Why was the old man surprised about the lift?
A.The lift could be up and down.
B.The lift could change an old woman into a young girl.
C.The lift was in a large building.
D.The lift looked just like a little room.
【答案】
(1)C
(2)C
(3)A
(4)B
【解析】本文讲述一位生活在农村从来没有进过城的老农民第一次进城发生的故事。他看见一位老太太进入电梯,当电梯门再次打开后,走出来一位年轻漂亮的女孩儿,他认为电梯太神奇了,决定下次把他妻子带来试一下。
(1)细节理解题,根据文章第一句 An old farmer spent all his time on his farm in the country, far from the city. 可知老人是个农民,住在乡下,故选C。
(2)细节理解题,根据文章第一段内容 One day he decided to visit the big city. Everything there was new and strange to him.可知有一天,老人要去城里逛逛,故选C。
(3)细节推理题。他看见一位老太太进入电梯,当电梯门再次打开后,走出来一位年轻漂亮的女孩儿,他认为电梯太神奇了,决定下次把他妻子带来试一下。可知这位农民对电梯一无所知,故选A。
(4)细节推理题。根据原文When he was watching, an old woman got into the lift and closed the door.可知老农民以为电梯把老太太变成了少女,故选B。