题目内容

【题目】It has been some time since(自从) Jack saw the old man. In fact, Jack moved away from the country and was busy _______his work. There, Jack had_______ time to think about the past and often had no time to _______ with his wife and son. He was working for his future.

One day, his mother _______him over the phone that Mr Belser, their neighbour had died and the funeral(葬礼) would be _______Wednesday.It took a long time _______ Jack gave an answer because he had not thought of Mr Belser for a long time. “Well, he didn’t _______ you. Every time I saw him, he’d ask _______you were going. He’d _______the days you spent with him, ” Mum told him.

It had been about two weeks since Mr Belser died. One day, Jack ________ a package(包裹). There, inside was a gold ________.The box was from Mr Belser. Jack’s hands shook(晃动) as he read the note inside. “Upon my death(死亡) please give this box to Jack Bennett. It is the thing I value most( 珍视) in my life.” There inside he ________ a beautiful gold packet watch. He opened the cover. Inside he found these words, “Jack, thanks for your ________ !——Harold Belser.”Jack held the watch for a few ________, then called his office and canceled (取消) his meetings for the next two weeks. He needed some time to spend with his wife and son.

No matter how( 无论怎么样) busy we are, we should always remember to spend some time with the person we love. They are ________part of our life.

1A. for B. at C. with D. by

2A. little B. few C. a little D. a few

3A. spend B. take C. cost D. pay

4A. asked B. said C. spoke D. told

5A. in B. about C. on D. from

6A. until B. before C. after D. when

7A. remember B. see C. call D. forget

8A. how B. where C. why D. when

9A. talk with B. talk over C. talk about D. talk to

10A. got B. lent C. borrowed D. bought

11A. box B. watch C. note D. book

12A. looked for B. found C. looked at D. watched

13A. gift B. money C. package D. time

14A. years B. days C. weeks D. minutes

15

A. the most important B. most important

C. the least important D. least important

【答案】

1C

2A

3A

4D

5C

6B

7D

8A

9C

10A

11A

12B

13D

14D

15A

【解析】这篇短文讲述了Jack总是忙于工作而没有时间陪伴家人,但Belser先生给他寄来的一个包裹让他意识到家人才是生活中最重要的部分,我们应该花费一些时间陪伴他们。

1句意:事实上,Jack从这个国家搬走了,忙于他的工作。for 为了,因为;at 在具体时刻或地点;with一起;by通过方式,到时候。这里考查的是固定搭配be busy with…忙于某事。故应选C。

2句意:在那里,Jack几乎没有时间想过去,没有时间陪伴他的妻子、儿子。little 很少的,几乎没有,修饰不可数名词;few少的,几乎没有,修饰可数名词;a little一点儿;a few一点儿。空后的time是不可数名词,故排除BD。根据空后often had no time to ___3___ with his wife and son可知,Jack总是很忙,所以他几乎没有时间去想过去的事情,故应选A。

3句意:在那里,Jack几乎没有时间想过去,没有时间陪伴他的妻子、儿子。spend 花费;度过,主语为人;take花费,常用于句型It takes sb. sometime to do sth.;cost花费,主语为物;pay付钱,常用于短语pay…for。这句话的主语是Jack,故应选A。

4句意:一天他的妈妈在电话中告诉他他们的邻居Belser先生去世了,葬礼将在星期三举行。asked 问,请求;said说;强调内容;spoke说,指动作或时候某种语言;told告诉。tell后可以跟双宾语,tell sb. sth.告诉某人某事,故应选D。

5句意:一天他的妈妈在电话中告诉他他们的邻居Belser先生去世了,葬礼将在星期三举行。in 在年代、月份、季节前;about大约;关于;on 上面;在具体的某一天、星期前;from。空后Wednesday是星期三,故应用介词on,选C。

6句意:过了好久Jack才回答,因为他已经很长时间没有想起Belser先生了。until 直到时候;before之前;after之后;when时候。这句话使用的句型是It takes a long time before…过了一段时间才。根据文意可知,Jack听了妈妈的话,过了一会儿才做出回应,故应选B。

7句意:“他没有忘记你,每次我看到他的时候,他都问你怎么样了。” remember 记得;see看见;call打电话;forget忘记。根据下文Every time I saw him, he’d ask ___8___you were going可知,Belser先生每次见到Jack的妈妈都会问起Jack,所以他没有忘记Jack。故选D。

8句意:“他没有忘记你,每次我看到他的时候,他都问你怎么样了。” how 怎样,如何;where在哪里;why为什么;when什么时候。How…going是询问某人最近情况的一个固定句型,故应选A。

9句意:“他会谈起你和他一起度过的那些日子。” talk with 和某人谈话;talk over讨论;商议;talk about谈论某事;talk to和某人谈话。根据空格后the days you spent with him可知,这里指谈论某事,故应选C。

10句意:一天Jack收到了一个包裹。got 得到,收到;lent 借给;borrowed借;bought买。根据下文The box was from Mr Belser.可知,包裹是Belser先生寄过来的,所以这里应该是Jack收到了这个包裹,故选A。

11句意:里面有一个金色的盒子。box 盒子;watch手表;note笔记;便条;book书。根据下句话The box was from Mr Belser.可知,Jack打开包裹先看到的是金色的盒子,手表在盒子里面,这里还没有看到。故应选A。

12句意:在那里面他发现了一个金表。looked for 寻找;found 找到,发现;looked at…;watched观察,观看。根据句意可知,这里指Jack在盒子里看到了金表,look at只表示动作,不表示结果,故不对,应选B。

13句意:在里面他发现这些字:“Jack,谢谢你陪伴我的时间。—Harold Belser。” gift 礼物;money钱;package包裹;time时间。根据上文Every time I saw him, he’d ask ___8___you were going. He’d ___9___the days you spent with him,可知,Jack曾经和Belser先生一起度过一段时间,所以这里应指时间,选D。

14句意:Jack拿着表过了几分钟,然后他给他的办公室打电话,取消了他接下来的两周的会议。years 年,复数;days天;weeks周;minutes分钟。根据下面then called his office…可知,这里指Jack拿着表楞了几分钟,故应选D。

15句意:他们是我们生命中最重要的部分。the most important 最重要的;most important最重要的,在形容词最高级前应加定冠词the;the least important最不重要的;least important最不重要的,缺少定冠词the。根据上句话we should always remember to spend some time with the person we love.可知,我们应该总是要记住花一些时间去陪伴我们爱的人,所以他们在我们的生命中是最重要的。故应选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】任务型阅读,每空一词

There are different outdoor activities for different seasons. In spring we can fly kites .In summer, we can go swimming or sailing. In autumn, It is a good idea to camp or hike. In winter, we can go to ski or skate they bring us a lot of fun .they make us strong and fit, too. So it is important for people of all ages to take part in some outdoor activities at the right time.

There are many group activities ,like football and basketball .The members work together for the same goal(目标). So group activities need team spirit(团队精神). It is very useful for a person to have team spirit. It is good for us in life and work.

Old people like walking and jogging .These outdoor activities don’t need much strength(气力). Young people like exciting activities ,like diving(潜水), skiing and horse riding. Children like fun activities like flying kites .

Some outdoor activities are dangerous, like climbing rocks. So we must be careful when we take part in them .

Title :outdoor 1

Activities in different 2

Spring is a good season for 3 kites .In summer ,we can sail or 4 .In autumn ,we can go 5 or hiking .In winter,it is a good idea to go skiing or 6 .

7 activities

football and basketball can help build team spirit

Activities for 8 people

Old people can walk and jog. young people can dive ,ski and

9 horse .Children can fly kites .

10 activities

Not all outdoor activities are safe .we must be careful with some outdoor activities like climbing rocks.

【题目】阅读下面短文,根据语境、音标或所给单词的提示,在每个空格内填入一个恰当的词,要求所填的词意义准确、形式正确,使短文意思完整、行文连贯。

How much pocket money do you get from your parents every month-200 yuan? Some may need more to buy birthday presents, fast food lunches, ice cream or cartoon books. But for Zhou Li, 30 yuan a month is 1/nf/.The only thing she buys is lunch-1.5 yuan each day. "My favorite is fried potato slices and rice," said Zhou, "meat is too expensive 2 me."

Zhou, 14, is a Junior 1 student at Hongzhi Experimental School in Beijing. Her parents 3(be) migrant workers(外来务工人员). They 4(come) to Beijing from a village in Luohe of Henan two years ago. Her father now works as a 5 (clean)and earns 500 yuan every month. Her mother has no job. Every day, Zhou gets up at 5: 30 a.m. and rides 20 minutes to school. She studies 6, and even reads books during breaktime. Like many teens, Zhou has a lot of homework. It usually 7/teks/ her at least one hour to do it every day. But that is not all her work. She helps her mom cook. On weekends, she helps wash clothes. “I could cook when I was eight. Father said sometimes I cooked 8(good)than mom!”

she is afraid of having to leave school. Zhou didn’t go to school for one year 9her family had no money .“I hope I will 10 /lwez/ be in school,” said Zhou. She says she wants to be a doctor when she grows up.

【题目】A city without cars would be very strange, right? But Venice is such a city.

Venice is in the northeast of Italy. It wasn’t built on land, like Beijing or Shanghai, but on more than 110 islands. Seawater is everywhere around the city.

Even so, travel isn’t difficult. The waterways have always been the best ways to get around. There are 117 waterways and more than 400 bridges that can guide you where you want to go. People in Venice move from place to place by boat. They like to enjoy the scenery and cool summer nights while taking boat trips. They can talk to other people as they go along.

Venice grew out of small islands in saltwater lakes when some Italians escaped from a war more than 1,500 years ago, and built homes there.

Water makes the city special, but it is also a big problem.

Once, people used too much underground water. This made the city get lower little by little. Now the city has gone down by 23 centimeters. Another problem is the rising seawater. The temperature has risen over the years. This has made the ice of the Arctic Ocean (北冰洋) melt (融化).

Every year, high waters hit the city in autumn and winter. When a lot of water comes, more than half of the city is underwater.

Scientists are trying different ways to stop the city from getting even lower.

根据短文内容,选择正确答案。

【1】Where is Venice?

A. In Italy. B. In Canada.

C. In England. D. In America.

【2】Which is the most impossible way for people in Venice to get around ?

A. On foot. B. By boat.

C. By car. D. By bike.

【3】Why is Venice still getting lower and lower?

A. Because too many people live there.

B. Because the rising temperature has made the ice melt.

C. Because lots of bridges have been built.

D. Because the underground water is rising.

【4】What seasons are dangerous for Venice because of high waters?

A. Summer and autumn. B. Autumn and winter.

C. Summer and winter. D. Spring and winter.

【5】The passage is mainly about .

A. the waterways of Venice B. the history of Venice

C. the scenery of Venice D. the problem of Venice

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网