题目内容
【题目】A city without cars would be very strange, right? But Venice is such a city.
Venice is in the northeast of Italy. It wasn’t built on land, like Beijing or Shanghai, but on more than 110 islands. Seawater is everywhere around the city.
Even so, travel isn’t difficult. The waterways have always been the best ways to get around. There are 117 waterways and more than 400 bridges that can guide you where you want to go. People in Venice move from place to place by boat. They like to enjoy the scenery and cool summer nights while taking boat trips. They can talk to other people as they go along.
Venice grew out of small islands in saltwater lakes when some Italians escaped from a war more than 1,500 years ago, and built homes there.
Water makes the city special, but it is also a big problem.
Once, people used too much underground water. This made the city get lower little by little. Now the city has gone down by 23 centimeters. Another problem is the rising seawater. The temperature has risen over the years. This has made the ice of the Arctic Ocean (北冰洋) melt (融化).
Every year, high waters hit the city in autumn and winter. When a lot of water comes, more than half of the city is underwater.
Scientists are trying different ways to stop the city from getting even lower.
根据短文内容,选择正确答案。
【1】Where is Venice?
A. In Italy. B. In Canada.
C. In England. D. In America.
【2】Which is the most impossible way for people in Venice to get around ?
A. On foot. B. By boat.
C. By car. D. By bike.
【3】Why is Venice still getting lower and lower?
A. Because too many people live there.
B. Because the rising temperature has made the ice melt.
C. Because lots of bridges have been built.
D. Because the underground water is rising.
【4】What seasons are dangerous for Venice because of high waters?
A. Summer and autumn. B. Autumn and winter.
C. Summer and winter. D. Spring and winter.
【5】The passage is mainly about .
A. the waterways of Venice B. the history of Venice
C. the scenery of Venice D. the problem of Venice
【答案】
【1】A
【2】B
【3】B
【4】B
【5】D
【解析】
试题分析:短文大意:世界著名的水上城市是意大利的威尼斯,短文讲述了威尼斯的地理位置、交通方式、气候以及遇到的麻烦。
【1】A细节理解题。根据第二段中Venice is in the northeast of Italy.可知威尼斯位于意大利的东北部。所以该选A。
【2】B细节理解题。根据第三段中People in Venice move from place to place by boat可知威尼斯人乘船从一个地方移到一个地方。所以该选B。
【3】B细节理解题。根据倒数第三段的描述可知多年来气温上升使得北冰洋的冰融化导致威尼斯越来越低,所以该选B。
【4】B细节理解题。根据倒数第二段的描述可知每年在秋季和冬季该城市处于高水位,非常危险。所以该选B。
【5】D细节理解题。细读短文可知该文主要告诉读者威尼斯的下沉问题。所以选D。
【题目】用方框中所给词的适当形式填空。每词限用一次。
pride manage single decide treat |
(1)Although the question was very difficult, he to work it out.
(2)The doctors are experienced and well-trained. All the patients well in the hospital.
(3)The new car was the of the whole family.
(4)I am afraid you've made a wrong .
(5)Do you want a or a return ticket?
【题目】阅读下面材料,从每小题所给的A、B、C、D选项中选出最佳选项。
A
The Ritz-Carlton New York Battery Park |
Millennium Hilton |
Midtown East |
Marriott New York Financial Center |
(1)Which hotel is the most expensive according to the information?
A.Midtown East.
B.Millennium Hilton.
C.The Ritz-Carlton New York Battery Park.
D.Marriott New York Financial Center.
(2)If you want to buy things, you'd better choose ______.
A.Midtown East
B.Millennium Hilton
C.The Ritz-Carlton New York Battery Park.
D.Marriott New York Financial Center.
(3)The passage is probably from _________.
A.a guidebook
B.a dictionary
C.a telephone book
D.a story book
【题目】书面表达
为了学习英语,我在网上结识了以为来自澳大利亚(Australia)名叫Gina的笔友(pen pal)。下面是她的一些情况,请据此写一篇短文向大家介绍一下。
外貌 | 兴趣爱好 | 学校生活 | 交流体会 |
圆脸;大眼睛;高个;长直发 | 擅长弹钢琴,讲故事 | 学校每天下午开展课外活动;Gina去俱乐部练习汉语 | 常给我用英语写信;昨天他告诉我上周末她的海滩旅行很精彩;感谢她帮助我英语取得了很大的进步 |
要求:词数80左右。
I have a pen pal, Gina. She’s ________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________