题目内容
Passage 4 (2015江苏泰州靖江,四)
阅读短文,按要求完成短文后的各项任务。
(1) I was only an 11-year-old girl when my parents told me that we would soon move to America.We were on the bus then.Iwascry-ing,and some people on the bus were turning around to look at me.I remember that. I could not bear (忍受) the thought of never hearing the radio program for school children again which I listened to every morning.
In fact,1 think I cried very little when I was saying goodbye to my friends and relatives.When we were leaving,I even felt a little excited because I thought about all the places I was going to see—the strange and magical places T had known only from books and pictures.
The first four years in America taught me the importance of optimism ,but the idea did not come to me at once.For the first two years in New York I was really lost—having to study in three schools and 1(2) most of my time ( 2 ) learning the English language.I hardly had any time for fun. Sometimes I did not quite know what I was or what I should be. Mother remarried (再 婚) ,and things became even harder for me.It took me some time to get used to my stepfather (继父) . 1 was often sad,and saw no end to “the hard times”.
I had to do many things for the family since I knew English better than everyone else at home.I wrote letters,filled out forms,translated (SI ) all kinds of information and took my grandparents to the doctor and translated there.
Luckily,things got better and better later and almost all common troubles went away at last. From those experiences I have learned one important rule : Something good is certain to happen in the end when you do not give up,and just wait a little while!
1. 将(1) 句译成中文:
2. 在(2) 处填人两个合适的词,使句意完整,上下文通顺: ;
3. 回答冋题:Why did the writer feel excited when they were leaving?
4. 在文中找出此句的同义句:
Some time passed before my stepfather and I got used to each other
5. 在文中找出主题句:
Passage 4
[语篇解读]本文是一篇记叙文,讲述了作者从内心抗拒到后来适应
美国生活的经历,并从中领悟到:只有不放弃,一切终将会好起来!
1. 当我的父母亲告诉我我们很快就要移居美国的时候,我只是个11岁 的女孩。
2. devoted;to devote one's time/oneself to doing sth.把某人的时间或某 人自己投入到某事中。
3. Because she thought about all the places she was going to see (—the strange and magical places she had known only from books and pictures) .根据文章第二段第二句...because I thought about all the places I was going to see—the strange and magical places I had known only from books and pictures.可知,作者要亲眼去看她以前只是在书本上和照片上了 解的那些既陌生又神奇的地方,心情非常激动。
4. It took me some time to get used to my stepfather.文章第三段倒数第 二句用了句型It takes/took sb. ...to do sth.“做某事花了某人多长时 间”,两句意义相同。
5. Something good is certain to happen in the end when you do not give up,and just wait a little while! 纵览全文,尤其是最后一段可知,作者通过讲述自己适应美国生活的故事想告诉我们:只要有耐心,只要 不放弃,一切终将会好起来。主题句往往在文章的第一段或最后 一段。