题目内容

【题目】 AkinghadtwosonsandaskedfamousteacherstoteachthemAfterafew1year),thekingfellbadlyillSohewantedtochooseoneofhissonsasthenextkingbutwhichonewouldbetherightpersonHethoughtitover2awholenightAtlasthedecided3testhissons

Onedayhegavearoomtoeachof4they),Youmustfilltheroomcompletely(完全地)withanythingyouwishButthereshould5benospaceleftandyoucan'taskforadvicefromanyone!"

Thenextdaytheking6visithiselderson'sroomTheroomwascompletelyfilledwithgrassThekingfeltsorryaboutitThenhewentto7otherroombutitwasclosedHis8youngsonaskedhimtogetinandclosedthedooragainItwasdarkeverywheresothekingshoutedathim9angry),ButsuddenlythesecondsonlightedacandleandtheroomwasfulloflightThekingfeltveryexcitedandhuggedhimproudly

HerealizedWisdom(智慧)ismoreimportantthansimpleanswers10areeasytoget

【答案】

1years

2for

3to test

4them

5be

6visited

7the

8younger

9angrily

10which/that

【解析】

本文主要讲述一位国王想从他的两个二个儿子中选取下一届国王,他让儿子用以他们喜欢的任何东西把屋子填满,大儿子用草,小儿子用烛光。国王有了心目中的人选,并意识到智慧要比容易得到的简单答案要更重要的多。

1句意:几年后,国王得了重病。

考查名词复数,a few修饰复数名词,故答案是years

2句意:他想了一整晚。

考查介词,根据“He thought it over…a whole night.”可知,for+一段时间,故答案是for

3句意:最后,他决定测试一下他的儿子。

考查动词不定式,decide to do sth决定做某事,故答案是to test

4句意:一天,他给了他们每人一个房间。

考查宾格,介词of后跟代词宾格,each of them他们每个人,故答案是them

5句意:但是应该没有空间了,你不能向任何人征求意见!

考查be动词,情态动词should后跟动词原形,故答案是be

6句意:第二天,国王参观了他长子的房间。

考查一般过去时,根据上下文可知在叙述过去发生的事情,句子用一般过去时来表达。故答案是visited

7句意:然后他去了另一个房间。

考查冠词,根据前文he gave a room to each of them可知短语one…the other.…“一个……另一个”,故答案是the

8句意:他小儿子让他进去,然后又把门关上了。

考查比较级,根据前文The next day the king visited his elder son's room可知他现在去小儿子的房间,故答案是younger

9句意:于是国王愤怒地向他喊道。

考查副词,根据so the king shouted at him 可知用副词修饰动词,故答案是angrily

10句意:智慧要比容易得到的简单答案更重要。

考查定语从句的关联词,分析句子可知是定语从句,先行词answers,关系词用which that,在定语从句中作主语,故答案是which/that

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Have you ever wanted to achieve a goal and ended up doing lots of research on how to achieve it? As you learned more and more.it seemed you knew less and less.That is because when you learned a new concept(概念) you found that there was a lot more to know about it.

Usually people think they need to get more and more information before trying a new idea There is nothing wrong with learning a lot but when you let learning get in the way of doing you will never get going.

One of the best ways to learn is to take action and learn from the results that you get from those actions.Don't be afraid of not being perfect and just take the first step.You will go further than those who are still in preparation.It's good to be prepared but over-preparation in trying to reach a goal won't get you results.The knowledge and skills that you will need will be picked up along the way.

If a baby wants to learn how to walk it doesn't do it by just sitting there and thinking about how to walk.The best way for a baby to walk is to actually get up and start walking.Sure it may fall but with every fall it learns what is working and what is not and adjusts ( 调整) to it.By doing this over and over it will finally learn to walk.This is the method you should use when you want to achieve your goals as well.It works.

Learning more is great but if all you're doing is learning and not taking action it's time to change that Just take the first step.

1When you leaned something new you found there was to know about it.

A. lessB. nothingC. everythingD. more

2Which is NOT true according to the passage?

A. People need to learn a lot before trying a new idea.

B. One of the best ways to lean is to take action.

C. Learning has nothing to do with doing.

D. Over-preparation is not good for reaching a goal.

3A baby should when it wants to learn how to walk.

A. get up and start walking

B. sit there and think about how to walk

C. learn from its parents

D. read books about how to walk

4We can usually read the passage in

A. a storybookB. a newspaperC. an advertisementD. a guidebook

5The purpose of the passage is

A. to tell us how to learn more

B. to tell us how to be successful

C. to talk about the importance of doing

D. to talk about the importance of learning

【题目】 Like youplants need good things like foodwaterand minerals in order to grow. Usually they get these important nutrients(营养) from the rich soil(土壤) in which they're planted. But there's another way to grow plants that doesn't use soil. It's called hydrogenic gardening.

“Hydrogenic” means “working with water. ” In a hydrogenic gardenplants grow with their roots in water not in dirt. The water is filled with special food for the plants that gardeners have carefully measured and prepared.

Hydrogenic plants grow quickly. In ordinary gardensplants need time and energy to grow long roots that search the soil for food and water. In a hydrogenic gardenplants can use their energy to grow tall instead. And because there is no soil there are no weeds and few insect pests(害虫). Gardeners don't need to spray(喷洒) plants with dangerous chemicals. Both the plants and the environment stay healthy.

Scientists hope thatone dayhydrogenic gardens may be able to help hungry people all over the world grow enough food-even in countries that have bad soilor weather that is too hottoo coldor too dry. And astronauts hope to take hydrogenic gardens with them to the spaceship they fly to Marsso that they will always have fresh vegetablesand the fun of growing a garden without dirt.

1What's the meaning of the underlined word “dirt” in the second paragraph?

A.soilB.waterC.insectD.food

2Which of the following is NOT TRUE according to the passage?

A.Plants need water and other nutrients to grow.B.There are no weeds inhydrogenic gardens.

C.Hydrogenic plants cannot grow in too hot weather.D.Astronauts hope to take hydrogenic gardens to space.

3What's the passage about?

A.Plant growing.B.Space farming.C.Scientific watering.D.hydrogenic gardening.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网