题目内容

【题目】People may easily ignore(忽视) that we are living in a world full of different c 1, such as red, blue, green, black, v2 and so on. We can never tell how many kinds of them there are. But we all know that colors are very important in people's e3 life.

The sky is blue and white. The trees are green and yellow. We can even say that s4 is freshing green, summer is hot blue, autumn is golden yellow and winter is c5 white. I6one day all the colors d7, what will it be to live in this world. We feel bored. We can't even tell the d8 between the sky and land, between trees and houses.

The world is c9. And we can't live w10 colors.

【答案】

1colours

2violet

3everyday

4spring

5cold

6if

7bored

8differences

9colourful

10without

【解析】试题分析:我们生活的世界中充满了不同的颜色。人们可能会忽视例如,红色,蓝色,绿色,黑色和紫色等等。如果有一天全部的颜色都不见了,我们这个世界将会是什么样子。我们会感觉到无聊。我们不能看出天空和大地,树木和房屋的颜色。世界是多彩的,没有颜色我们不能生活。

1】细节理解题。联系句意:我们生活的世界中充满了不同的颜色。人们可能会忽视例如,红色,蓝色,绿色,黑色和紫色等等。分析:结合下文为不同的颜色,颜色为不可数名词,因此用其复数形式。故填:colours

2】细节理解题。联系句意:我们生活的世界中充满了不同的颜色。人们可能会忽视例如,红色,蓝色,绿色,黑色和紫色等等。联系实际,人们忽视的颜色是紫色。故填:violet

3】细节理解题。联系句意:有一些颜色在人们的日常生活中,我们都知道。天空是蓝色和白色。树木是绿色和黄色。联系实际是日常的。故填: everyday

4】细节理解题。联系句意:我们能看到春天是鲜绿色,夏天是深绿色,秋天是金黄色,冬天是白色。结合句意,春、夏、秋、冬,明确答案为春天。故填:spring

5】细节理解题。联系句意:我们能看到春天是鲜绿色,夏天是深绿色,秋天是金黄色,冬天是白色。结合句意,冬天的颜色为深白色。故填:cold

6】细节理解题。联系句意:如果有一天全部的颜色都不见了,我们这个世界将会是什么样子。我们会感觉到无聊。我们不能看出天空和大地,树木和房屋的颜色。世界是多彩的,没有颜色我们不能生活。联系下文是一种假设之意。故填: if

7】细节理解题。联系句意:如果有一天全部的颜色都不见了,我们这个世界将会是什么样子。我们会感觉到无聊。我们不能说出天空和大地,树木和房屋的颜色。世界是多彩的,没有颜色我们不能生活。结合实际,全世界都是一样的颜色,因此会让我们感觉到无聊。故填:bored

8】细节理解题。联系句意:如果有一天全部的颜色都不见了,我们这个世界将会是什么样子。我们会感觉到无聊。我们不能看出天空和大地,树木和房屋的颜色。世界是多彩的,没有颜色我们不能生活。分析:全世界都是一样的颜色,我们会分不清楚各部分的不同颜色。故填:differences

9】细节理解题。联系句意:如果有一天全部的颜色都不见了,我们这个世界将会是什么样子。我们会感觉到无聊。我们不能看出天空和大地,树木和房屋的颜色。世界是多彩的,没有颜色我们不能生活。考查颜色的形容词之意colourful.故填:colourful

10】细节理解题。联系句意:如果有一天全部的颜色都不见了,我们这个世界将会是什么样子。我们会感觉到无聊。我们不能看出天空和大地,树木和房屋的颜色。世界是多彩的,没有颜色我们不能生活。 故填:without

练习册系列答案
相关题目

【题目】I was in a strange city I didn't know at all, and what's more, I could not speak a word of the language. On my second day I got on the first bus that passed, rode on it for several stops, then got off and walked on. The first two hours passed pleasantly(愉快地) enough, then I decided to turn back to my hotel for lunch. After walking about for some time, I decided I had better ask the way. The trouble was that the only word I knew of the language was the name of the street in which I lived, and even that I pronounced badly. I stopped to ask a newspaper-seller. He handed me a paper. I shook my head and repeated the name of the street and he put the paper into my hands. I had to give him some money and went on my way. The next person I asked was a policeman. He listened to me carefully, nodded and gently took me by the arm. There was a strange look in his eyes as he pointed left and right and left again. I nodded politely and began walking in the direction he pointed.

About an hour passed and I noticed that the houses were getting fewer and fewer and green fields were appearing on either side of me. I had come all the way into the countryside. The only thing left for me to do was find the nearest railway station.

1The writer preferred to walk back to his hotel because_________.

A. he had no money to buy a ticket

B. he wanted to lose himself in the city

C. he tried to know the city in this way

D. it was late and there were no buses passing by

2The newspaper-seller______.

A. didn't know where the hotel was

B. didn't understand what the writer said

C. could understand what the writer said

D. didn't want to take the money from the writer

3From the story we know that the policeman______.

A. was kind but didn't understand the writer?

B. told the writer where to take a train

C. knew what the writer really meant

D. was cold-hearted and didn't help the writer

4What can we learn from the last paragraph?

A. The writer got close to the hotel where he stayed.

B. The writer got to the hotel with the policeman's help.

C. The writer found he was much farther away from the hotel.

D. The writer found the hotel in the direction the policeman pointed.

5In your opinion, what was the writer's real trouble?

A. He didn't know the city at all. B. He couldn't speak the language.

C. He went too far in the wrong bus. D. He followed the policeman's direction.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网