题目内容
【题目】Hello! My name’s Alice. I’m a high school student. I’m very busy every week. From Monday to Friday I go to school. I do homework in the evening. I’m so tired that I want to have a good rest at weekend. But my mother often asks me to go shopping with her on Saturday morning. I never enjoy these visits. When my mother goes shopping and I sit on a box(盒子) and wait for her. Last Saturday, there was more noise than usual and everyone was in a hurry. My mother bought (买)lots of things, such as meat, fish, fruit and vegetables. After an hour and a half, a woman came up to me,“Excuse me,”she said. “Are you Alice? Your mother has finished shopping now, but her bags are very heavy. She wants you to take them home for her.”
【1】 Alice’s mother often ________ on Saturday morning.
A. stays at home
B. goes shopping
C. visits her friends
【2】 Alice ________ when her mother goes shopping.
A. waits for her mother in a car
B. sits on a chair and reads a book
C. sits on a box and waits for her mother
【3】Mother bought _______ last Saturday.
A. some food
B. something to drink
C. some beautiful clothes
【4】Alice has waited for her mother ________.
A. for half an hour
B. for hours
C. for an hour and a half
【5】Mother wanted Alice ________.
A.to put the food in the bags
B.to take the bags home
C.to pay(付钱) for these food
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】C
【5】B
【解析】
试题分析:这篇短文讲述的是Alice忙碌的一周。她从星期一到星期五都要上学,而且每天晚上还要写作业。周末的时候她想好好休息一下,但是她妈妈又让她一起去购物。Alice不喜欢购物,因为她很累,而且购物要花费很多时间。
【1】B细节理解题。根据文中 But my mother often asks me to go shopping with her on Saturday morning. 可知Alice的母亲在每个星期六的早上去购物。故选B
【2】C细节理解题。根据文中When my mother goes shopping and I sit on a box(盒子) and wait for her。可知故选C
【3】A细节理解题。根据文中Last Saturday, there was more noise than usual and everyone was in a hurry. My mother bought (买)lots of things, such as meat, fish, fruit and vegetables。故选A
【4】C细节理解题。根据文中After an hour and a half, a woman came up to me,“Excuse me,”she said. “Are you Alice? Your mother has finished shopping now, but her bags are very heavy. She wants you to take them home for her.”可知她等了她的母亲一个半小时。可知选A
【5】B主旨大意题。根据文中最后可知母亲买的东西特别多,所以让她帮助她把东西带回家。故选B。
【题目】书面表达(20分)
五一节即将到来,班里的同学都在讨论如何度过这一个节日,下面是部分同学的打算,请您仔细思考,列出您五一节打算做4-5件事情,并写一篇题为“My Plans for May Day”的短文。开头已给出。要求:词数不少于60个。
Name | Things to do |
Lucy | visit Grandparents |
Jack | play games online |
Mike | go sightseeing |
I | 1._____________________ |
I | 2. __________________ |
I | 3. __________________ |
My Plans for May Day
Time flies ! May Day holiday is coming soon.