题目内容
【题目】 Today, millions of people run in the United States. Many more women now take part in the sport. Many children in public and private schools run as a part of their physical education programs.
Running has gained popularity for several reasons. You can do it anywhere, anytime. You do not need other people. You do not need much equipment. However, experts say you should wear a good pair of running shoes to protect your feet. The make of running shoes has become a huge industry.
People run for different reasons. Many say running makes them feel better physically. It prevents them from gaining weight. It provides needed exercise to help prevent some diseases. Many people also say running makes them feel better mentally. It makes them feel happier. Some say they forget their worries when they run.
Many people also run to help others. For example, Ed Burt of Hopedale ran in the Boston Marathon to help the American Liver Foundation. This deeply pleased his father, who was suffering from liver disease.
Sports experts suggest that people should prepare themselves before trying to run in long races. They say special exercises and repeated runs are needed to build strength.
Doctors also advise runners to make sure they are in good health before entering a running race. They say 42 kilometers is a long way to run as fast as you can, without stopping.
【1】Why do many school children in the USA run?
A.Because running is a national program for culture.
B.Because they don’t need to run with other people.
C.Because running is a part of their physical education.
D.Because they can get ready for the coming sports me eting.
【2】Why is running becoming popular?
A.Running is easy to do.B.People can wear good shoes.
C.No equipment is needed.D.Business for sports develops fast.
【3】Why does Ed Burt run?
A.To forget his worries when running.B.To make money for his father.
C.To help the American Liver Foundation.D.To keep away from liver disease.
【4】What is doctors' advice for runners?
A.Runners should be healthy enough.B.Special exercises are needed after long races.
C.Runners can run as fast as they can.D.Stopping isn’t allowed in a 42-kilometre race.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】C
【4】A
【解析】
现在越来越多的人喜欢跑步,这是一个很简单、容易做到的运动。人们跑步有各种各样的原因,如为了减肥、为了身体健康,还有人跑步是为了帮助别人。跑步对我们的身体有好处,但专家和医生也对如何更好地从事这项运动提出了一些建议。
【1】细节理解题。根据短文第一段中Many children in public and private schools run as a part of their physical education programs.可知,很多孩子跑步,这是他们体育课程的一部分。由此可知应选C。
【2】细节理解题。根据短文第二段Running has gained popularity for several reasons. You can do it anywhere, anytime. You do not need other people. You do not need much equipment.可知,跑步变得流行有几个原因,如你可以随时随地这么做。你不需要其他人。你不需要太多的设备。由此可知应选A。
【3】细节理解题。根据短文第四段Many people also run to help others. For example, Ed Burt of Hopedale ran in the Boston Marathon to help the American Liver Foundation.可知,Ed Burt跑步是为了帮助美国肝脏基金会。由此可知应选C。
【4】细节理解题。根据短文最后一段Doctors also advise runners to make sure they are in good health before entering a running race.可知,医生建议跑步在在参加跑步比赛之前,确保自己身体健康。由此可知应选A。
这篇短文讲述了人们对跑步这项运动的喜爱,以及专家、医生等给跑步者们的建议。文章主题明确,表达清晰,内容贴近学生们的日常生活,比较容易理解。题型是阅读理解,考查学生阅读短文掌握大意、获取细节信息、猜测生词含义以及进行合理的推测和判断的能力。做题时,应先浏览短文,了解大意;然后根据题目所问,锁定文章相关信息作答。这几个题目都以考查细节理解为主,答案可以从原文找到。例如第1小题,根据关键词many children可定位到短文第一段Many children in public and private schools run as a part of their physical education programs.由此可知应选C。再如第3小题,由题干中的人名Ed Burt可定位到短文第四段,根据Many people also run to help others. For example, Ed Burt of Hopedale ran in the Boston Marathon to help the American Liver Foundation.可知应选C。
【题目】书面表达
假设你是一名中学生,叫做 Jane,从 Teens 上看到该报正在开展主题为 Better Weekend, Better
Student 的周末安排讨论活动。你打算结合亲戚家的情况,给报社写一封英文信参与讨论。内容提示见下表:
背景介绍 | 城市中,培训中心越来越多 |
身边事例 | 表弟,七年级,姑妈对他要求严格,太在意考试分数 去年七月起,周末忙于写作课和数学课 理解父母,但有时会抱怨培训班占用太多业余时间 |
热议焦点 | 周末参加培训班是否有必要? |
你的观点 | …… |
注意事项:
1. 投稿须包括表格中所有提及内容,要求语句通顺、意思连贯;
2. 省略号部分须用 2-3 句话进行合理阐述,作适当发挥;
3. 词数在 90 个左右,稿件开头已在答题卡上给出,不计入总词数;
4. 稿件内容必须写在答题卡指定的位置上。
参考词汇:
抱怨 (complain)