题目内容

【题目】 One day, a farmer who lost his watch in his barn (谷仓). The watch was very cheap but it was very______to him because it was a gift from his father. After_______the barn for a long time, he gave up and asked for______from a group of children playing nearby. He ______ them that the person who found the watch get a present. Hearing this, the children hurried inside the barn______They searched everywhere but still could not find the______. Just when the farmer was going to______, a little boy went up to him and said he wanted to try again. The farmer looked at him and thought,“Why not? After all, this kid looks honest.” So the farmer______the little boy back into the barn. After a while the lttle boy came out with the watch in his hand! The amazed farmer asked the boy how he succeded while the others couldn't_____ it.The boy answered,“I did nothing but sit quietly and listen for the______of the watch.”

This shows us that sometimes a peaceful (平静的) mind can think better than an excited one.

1A.importantB.expensiveC.uselessD.interesting

2A.findingB.searchingC.watchingD.studying

3A.moneyB.dangerC.workD.help

4A.toldB.taughtC.worriedD.believed

5A.angrilyB.slowlyC.quicklyD.hardly

6A.ruleB.keyC.childD.watch

7A.putupB.give upC.go outD.come back

8A.threwB.sentC.gaveD.caught

9A.makeB.moveC.leaveD.miss

10A.lightB.voiceC.soundD.noise

【答案】

1A

2B

3D

4A

5C

6D

7B

8B

9A

10C

【解析】

这篇短文主要记述了一位农民在谷仓里面丢失了自己的手表。无奈之下,请求一群孩子们帮忙。最后被一位小男孩凭借着手表发出的声音,找到了这块手表。从而告诉我们一个道理,有时候平和的心态,冷静思考更有助于我们解决问题。

1句意:这块表很便宜,但对他很重要,因为这是他爸爸送给他的礼物。

important重要的;expensive昂贵的;useless无用的;interesting有趣的;联系下文because it was a gift from his father.描述,可知这块手表对他来说很重要,故选A

2句意:搜索了谷仓很长时间以后。

finding发现,找到;searching搜索,调查;watching观看,观察;studying学习,研究;结合语境可知此处指的是他在搜索了很久以后。 故选B

3句意:他放弃了,向一群在附近玩耍的孩子们请求帮助。

money钱;danger危险;work工作;help帮助;结合语境可知此处指的是他去向一群在附近玩耍的孩子们请求帮助,故选D

4句意:他告诉孩子们,找到手表的人得到了一份礼物。

told告诉;taught教育;worried担心;believed相信;结合语境及后句the person who found the watch get a present.可知,此处指的是他告诉孩子们……,故选A

5句意:孩子们立刻赶进谷仓。

angrily愤怒地;slowly慢慢地;quickly快速地;hardly几乎不;联系前文hurry,可知此处指的是孩子们立即匆忙赶进这个谷仓,故选C

6句意:但是仍然找不到那块手表。

rule规则;key钥匙;child小孩;watch手表;联系前文a farmer who lost his watch in his barn 描述,可知此处指的是仍旧不能找到这块手表,故选D

7句意:正当那个农民打算放弃的时候。

put up举起;give up放弃;go out出去;come back回来;联系下文a little boy went up to him and said he wanted to try again可知,此处指那个农民打算放弃。故选B

8句意:因此农民把这个小男孩送回谷仓。

threw投掷,扔;sent送;gave给予;caught抓住,赶上;根据句意理解可知,这个农民把这个小男孩送回谷仓。故选B

9句意:惊讶的农夫问小男孩他是怎么成功的,而其他人却做不到。

make做;move移动;leave离开;miss错过;根据句意理解及前句he succeeded和句中的连词while可知,这里表达的是转折关系,空格处也表示“成功的”,英语除了用successful之外,还可以用make it,故选A

10句意:我什么也没有做,只是静静地坐下来聆听手表发出的声音。

light光线;voice嗓音;sound声音;noise噪音;结合语境可知,那个男孩是在听手表发出的声音。故答案为C

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文, 并按要求完成各小题。

If you think you are too shy and want to be a little outgoing, try the following rules. You can make it.

Tell people you are shy. Just let people know that you are a shy kid. When they know that, they'll understand you better. This also helps you feel more relaxed at home when talking with others.

Try to smile more. People will think you are friendly and easy to talk to. Remember that most of us would like to talk to friendly people and we will stay away from an angry-looking face.

Talk to others first. If you find it hard to do, say something nice about people around you.Think about how great you feel when someone says something nice to you. Doesn't it make you want to keep talking to those people?

Turn your attention (注意) to somewhere else. Think more about ways to enjoy the party or the game. Don't worry about your looks or care if people like you.

Reward yourself. Each time after you say “Hi” or smile at someone for the first time, say to yourself “You did it!” or it could be something bigger, like buying yourself an ice-cream.

Keep trying and one day you won't be shy any more when you talk to others.

1完成句子 Smile more, because most of us will stay away from ___________________.

2根据上下文选择划线单词reward的词性并写出汉语词义。

reward 在本文中为(名词、动词、形容词、副词)________, 意思是____________________.

3简略回答问题What should shy kids do to make people understand them better?

_____________________________________________________________________

4找出并写下全文的主题句_________________________________________________

5将文中划线句子译成汉语。

________________________________________________

【题目】 Many people use their mobile phones as the alarm clocks and are often used to check e—mails before sleeping.

Many years ago, my boss stayed up playing with her mobile phone and got badly ill because of that, Now she always leaves her phone in another room when going to sleep. And she encourages her friends to do so. "I sent each of my friends the same Christmas gift—an alarm clock. So they could stop using the phones as the alarm clocks, "she said.

If your mobile phone wakes you up in the morning, it may also keep you up at night. A study shows that people in mobile phone radiation(辐射)mostly have sleeping problems. And according to a Swedish study, a quarter of young people in this country feel like having their phones near them. Most of them feel sorry for not replying to messages, so they even have to reply to their friends before sleeping.

A recent study has shown that three quarters of people aged between 18 and 34 prefer to sleep with their phones near them. That number falls off a little in the middle age, but only people aged 65 and older like leaving the phones in another room while sleeping.

跟据短文内容, 选择最佳答案.

1The underlined word “that” here refers to __________.

A.using the mobile phone as an alarm clock

B.leaving the mobile phone in the bedroom

C.staying up playing with the mobile phone

D.sending or receiving e—mails at night

2According to a Swedish study, a quarter of young people put their mobile phones around them before sleeping so that they can_________.

A.play games on phonesB.surf the Internet

C.reply to their friendsD.get a Christmas gift

3From the last paragraph, we know three quarters of the people ___________ prefer to sleep with their mobile phones near them.

A.aged between 12 and 18B.aged between 18 and 34

C.in the middle ageD.aged 65 and older

4Which of the following is THUE according to the passage?

A.The writer's boss likes leaving her mobile phone in her bedroom now.

B.The writer's boss sent alarm clocks to her friends as gifts.

C.Many people use their mobile phones as the alarm clocks to keep them up all night.

D.Nearly all people prefer to leave their mobile phones near them at night.

5We can probably read the passage in an____________.

A.magazine on healthB.story bookC.novelD.ad(广告)

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网