题目内容

【题目】 Kian Hamer, 14-year-old, has become one of the youngest members (成员) of Mensa. Mensa is an international organization (国际组织) for IQ (智商). Mensa has about 110,000 members all over the world. Only eight percent of the members are under 16. Kian’s IQ is 162 and it’s two points higher than Albert Einstein’s.

Mensa sent a letter to Kian’s home. The letter wrote, “Kian is one of the cleverest people in the world.” Kian is really excited to join Mensa. He always works hardest on everything he does. Although people call him a genius (天才), he still wants to be a football player when he grows up. He loves playing football very much.

His dad Rich Hamer said, “Kian is clever but I’m not calling him a genius like others. I want him to keep his feet on the ground. He needs to study hard all the time. Never be proud (骄傲). He always does well at school. He works really hard and always tries his best.”

1Mensa has about _______ members who are under 16.

A.110,000B.20,000C.8,800D.2,500

2Kian wants to be ______ when he is older.

A.a scientistB.a firefighterC.a geniusD.a football player

3The underlined part means “________” in Chinese.

A.把脚放到地上B.站在地上C.脚踏实地D.躺在地上

4The best title for the passage may be “_______”.

A.How to become a member of MensaB.One of the youngest members of Mensa

C.What the cleverest boy’s IQ isD.A football player

【答案】

1C

2D

3C

4B

【解析】

这篇短文主要讲述了14岁的Kian Hamer已经成为门萨最年轻的成员之一,但是他的父亲希望他脚踏实地。他需要一直努力学习。永远不要骄傲。

1数字计算。根据文中“Mensa has about 110,000 members all over the world. Only eight percent of the members are under 16. 门萨在全世界有大约11万会员。只有8%的成员在16岁以下。Kian Hamer就是其中的一个。110,000*0.08=8800,根据题意,故选C

2细节理解。a scientist一名科学家;a firefighter一名消防员;a genius 天才; a football player一名足球运动员。根据文中“he still wants to be a football player when he grows up.”可知,但他长大后仍然想成为一名足球运动员。故选D

3词句猜测。根据下文“He needs to study hard all the time. Never be proud (骄傲). He always does well at school. He works really hard and always tries his best. 他需要一直努力学习。永远不要骄傲。他在学校总是做得很好。他工作非常努力,总是尽力。可知上文中“keep his feet on the ground”的意思是“脚踏实地”。故选C

4标题归纳。A. How to become a member of Mensa如何成为门萨的一个成员。One of the youngest members of Mensa门萨最年轻的成员之一;What the cleverest boy’s IQ is最聪明的男孩智商是多少; A football player一个足球运动员。通读整篇短文可知,这篇短文主要讲述了14岁的Kian Hamer已经成为门萨最年轻的成员之一,但是他的父亲希望他脚踏实地。他需要一直努力学习。永远不要骄傲。选项B符合题意。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入相应空白处的最佳答案。
In a small town lives an old man. He has a nice house with a large 1. The old man takes care of his flowers every day. The garden is 2 beautiful that every passer-by will stop to have a good look.
One day a young painter went by the old man's garden. He looked at the garden, thinking how 3 he would be if he lived in such a beautiful place. Then suddenly he found the old gardener was blind. The painter was 4 and went to the old man. He asked, “You can't see the flowers. 5 are you making them so beautiful?”
The blind gardener smiled, “I can tell you four 6 .First, I was a gardener when I was young. Although I become blind now, I am still good at gardening. Second, although I can't see these flowers, I can touch them. Third, I can 7 the sweetness of them. At last, that's you. It's true that I don't know you. But I know many people will stop by the garden and the beauty of my garden will make 8 happy. It also gives me a chance to 9 with you here and enjoy these flowers together.”
Every flower has eyes. 10 the eyes they can see the kindness of the old man. The blind man also grows in his heart. Failing to see the beautiful flowers come out, he surely can hear the sound of them.
(1)A.zoo B.garden C.river D.museum
(2)A.so B.very C.quite D.too
(3)A.angry B.busy C.sad D.happy
(4)A.excited B.relaxed C.surprised D.bored
(5)A.When B.How C.Where D.Why
(6)A.hobbies B.reasons C.problems D.decisions
(7)A.feel B.sound C.look D.smell
(8)A.us B.you C.them D.him
(9)A.argue B.talk C.help D.live
(10)A.With B.From C.For D.About

【题目】根据短文内容,完成填空。 Steve visits the nursing home near his house two afternoons each week. On one of those days, he reads to his friend Martin. On the other afternoon, he plays cards and talks with Mrs. Johnson. Steve enjoys spending his extra time this way. He is a volunteer. A volunteer is a person who helps another person or has a job for which he or she does not get paid. A volunteer donates his or her time for free.
Everyone else in Steve's family is also a volunteer. Steve's mother Mary volunteers one afternoon each week at the local hospital. She talks to patients, delivers flowers, and helps the nurses with odd jobs. Steve's sister Gina volunteers two afternoons at the museum. She welcomes visitors and answers their questions. Steve's father David also is a volunteer. He is a volunteer fire fighter for the town in which they live.
Steve's family thinks volunteering is very important. Steve's parents think being a volunteer helps to teach values. Steve and his sister learn how to be kind and respect other people.
Steve's family does volunteer work to give something back to the community. They want to help people who are not as fortunate as they are.
A family of volunteers

Relationship

Name

Time per week

Doings

Father

David

Anytime necessary

Anywhere necessary

Mother

One afternoon

The local hospital

Talk to patients; Deliver flowers
Help nurses

Son

Steve

Two afternoons

Read to Martin
Talk and play with Mrs. Johnson

Gina

Two afternoons

The museum

Welcome visitors
Answer questions

【题目】阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。
This was the first real task I received in my new school. It seemed simple: go on the Internet and find information about a man named George Washington. As I searched the name, I found that there were two famous people having the same name who looked completely different! One invented hundreds of uses for peanuts(花生), while the other led some sort of army across America. I stared at the screen, wondering which one my teacher meant. I called my grandfather for a golden piece of advice: let the coin decide. I flipped(掷) a coin and Ah! Tails (背面)! My report would be about the great man who invented peanut butter, George Washington Carver.
Weeks later, I stood in front of the classroom and proudly read my homework. But things started to get strange. I looked around the room, only to find my classmates with big smiles on their faces and tears in their eyes and my stone-faced teacher. I was completely lost. “What could be causing everyone to act this way?”
Oh well, I dropped the paper and sat down at my desk, burning to find out what I had done wrong. As a classmate began his report, it all became clear, “My report is on George Washington, the man who started the American War of Independence.” The whole world became quiet! How could I know that my teacher meant that George Washington?
Of course, my subject result was awful. Sad but fearless, I decided to turn this around. I talked to the headmaster Miss Lancelot, but she said firmly(坚决地): No re-dos; no new score. I felt that it was not fair, and I believed I should have a second chance. So I threw myself heartily into my work for the rest of the school year. Ten months later, I sat in the headmaster's office again, but this time a completely different conversation. I smiled and flashed back to the terrible moment at the beginning of the year when the headmaster told me I was good enough to skip(跳过) the 6th grade and started the 7th grade next term.
(1)________ helped me decide what my report would be about.
A.My classmates
B.A coin
C.My grandpa
D.The Internet
(2)I read my homework proudly because ________.
A.I believed my homework was excellent
B.I was good at my lessons
C.my classmates wore big smiles on their faces
D.my grandfather was always right
(3)I ________ after I failed the subject.
A.worked harder to prove my ability
B.did my homework a second time
C.was so frightened at the awful result
D.decided to give it up
(4)We can infer(推断) from the passage that ________.
A.the headmaster wasn't a good person at all
B.the writer's classmates were cleverer than him
C.the writer knew little about American history
D.the writer's grandpa was a very wise man
(5)Which of the following can best describe the writer?
A.Silly and lazy.
B.Clever but unlucky.
C.Proud and confident.
D.Brave and hard-working.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网