题目内容
【题目】I went to technology fair where people were showing their ideas for better learning. At the show I got a chance to try out lots of new, interesting equipment that might be introduced to schools. I thought some of it were great and would make learning more fun.
Cyber Coach Mat
The first thing I tried was the Cyber Coach Mat. This allows children to learn things like yoga(瑜伽) and tai chi(太极拳) with virtual instructors(虚拟教练). Also you can play football or have dance battles on it.
Sony PSP
The second piece of equipment I tried was the Play Station Portable. or PSP. It lets you access(获得) lots of education materials and helps learning in many ways. It's really fun and even has a built-in camera and video so you can have fun with friends.
Lego NXT
The final thing I tried was the Lego NXT. This involves(涉及) building a robot and programming it to follow instructions(指令).
The robot can pick up sound waves which can then be sent to the computer or a phone. I would really like to do this kind of thing in my lesson!
Overall the fair was great and I learn how to use a lot of things that I think could really help children to learn and have fun at the same time.
My favourite was the Cyber Coach Mat because it allows you to learn new skills and it"s a great way to do a PE lesson if it's cold and raining outside!
【1】The underlined word "fair" means "_______" in Chinese.
A. 公平的 B. 漂亮的 C. 集市 D. 博览会
【2】 Which equipment does the writer like best ?
A. The first one. B. The second one.
C. The last one. D. None of them.
【3】The robot can be controlled by_____.
A. letters B. sounds C. pictures D. telephones
【4】What does the passage talk about?
A. New ways of learning PE.
B. Inventions for making friends.
C. New equipment for better learning.
D. A kind of robot.
【答案】
【1】D
【2】A
【3】B
【4】C
【解析】
试题分析:这篇短文中作者介绍了技术博览会上怎样使学习更好的产品。像网络教练机,便携式播放器。作者认为这些东西不仅能帮助学生学习而且学生会过得愉快。
【1】D词义猜测题。根据后面定语从句where people were showing their ideas for better learning.及后文At the show可知是展览会,故选D。
【2】A细节理解题。根据短文My favourite was the Cyber Coach Mat because it allows you to learn new skills the Cyber Coach Mat是第一个提到的,而故选A。
【3】B细节理解题。根据The robot can pick up sound waves which can then be sent to the computer or a phone.可知机器人是通过接收声波来听从指令的,故选B.
【4】C归纳理解题。根据短文描述及开头的总述At the show I got a chance to try out lots of new, interesting equipment that might be introduced to schools.,故选C。