题目内容
【题目】 For many years, man couldn’t fly. Birds can fly with their wings. It’s very easy for them to fly but it was very difficult for man because man hasn’t got wings.
The first plane was made of pieces of wood and some other things. Two brothers, Wilbur and Orville Wright, built it.
When the two brothers were still very young, they often watched birds flying in the sky. When they were older, they started to “make the thing that can fly”.
In 1903, Wright brothers did their flying test at Kitty Hawk. The date was December 17. The time was the middle of winter. It was fine that day and the sky was clear.
At half past ten in the morning, the two brothers began their flying test. Orville lay on the bottom wing of his plane and started to fly. The plane went higher and higher into the sky!
For the first time in history man could fly!
【1】According to the passage, for many years man couldn’t fly because man _____.
A.was afraid of flyingB.has no wings
C.didn’t like flyingD.was not cleverer than birds
【2】It was _________ when the two brothers did their flying test.
A.early in winterB.in the afternoonC.sunnyD.On December 7, 1903
【3】The first plane was _______.
A.made of birds’ wings and other thingsB.made of pieces of wood and other things
C.made by two brothers and birdsD.made for birds in 1903
【4】Orville started to fly the plane _____.
A.at 10:30 a.m.B.at 10:30 p.m.C.at 10:00 a.m.D.at 10:00 p.m.
【5】Which of the following is TRUE?
A.Birds have no wings.
B.Wright brothers didn’t succeed in the flying test.
C.It’s difficult for man to fly in the past.
D.People will forget the Wright brothers.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】B
【4】A
【5】C
【解析】
本文介绍了莱特兄弟发明了飞机,进行第一次飞机试飞的故事。
【1】推理判断题。根据“It’s very easy for them to fly but it was very difficult for man because man hasn’t got wings.”可知,人类很多年不会飞,是因为他们没有翅膀,故选B。
【2】细节理解题。根据“In 1903, Wright brothers did their flying test at Kitty Hawk. The date was December 17. The time was the middle of winter. It was fine that day and the sky was clear.”可知,在1903年12月17日,莱特兄弟在基蒂霍克进行了飞行测试,那时冬季中旬,那天天气晴朗,故选C。
【3】细节理解题。根据“The first plane was made of pieces of wood and some other things. ”可知,第一架飞机是由一些木头和其他东西制成的,故选B。
【4】细节理解题。根据“At half past ten in the morning, the two brothers began their flying test. Orville lay on the bottom wing of his plane and started to fly.”可知,奥维尔在早上10点半开始飞行,故选A。
【5】推理判断题。根据“For many years, man couldn’t fly. Birds can fly with their wings. It’s very easy for them to fly but it was very difficult for man because man hasn’t got wings.”可知,在过去人们很难飞行,故选C。
认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题2,根据“In 1903, Wright brothers did their flying test at Kitty Hawk. The date was December 17. The time was the middle of winter. It was fine that day and the sky was clear.”可知,在1903年12月17日,莱特兄弟在基蒂霍克进行了飞行测试,那时冬季中旬,那天天气晴朗,故选C。