题目内容

【题目】 Many of us wish we would have longer weekend, but for about 18,000 students in Colorado, that wish is coming true. A school district outside Denver has decided to shorten its week to four daysfrom Tuesday to Friday, and the first school year on this new timetable just started,CBS Denver reports. It began on Tuesday, August 14, because the day students get off is everyone’s least favorite: Monday.

Although this may sound like a dream come true, it means students will have to sit though longer school days to work more for the hours they’ve lost, according to The Denver Post. So the timetable seems more crowded than ever.

The decision wasn’t made just to give students more days off, though:it had practical purpose. The district says that it will save $ 1 million by not having buses on Mondays and spending less on things like electricity and water. That means a lot to the school. However, there are different voice. Parents may pick up some the cost of this change, though, since many will now need to stay home with their kids. If they go to work, they have to find people to take care of their children.

This isn’t the first district in the state to introduce a fourday week:55 % of the state’s schools do this, but most of them are in the countryside, according to The Denver Post. Several school in Oklahoma made the some move earlier this year, and some them told CBS News Reports that more teachers wanted to teach there after the change. Most of these teachers have a lot of teaching experience. About 560 districts in timetable influence students’s ferformance.

1What happens to the students in Colorado?

A.They have shorter summer holidays.

B.They go to school every day.

C.They have classes only on Monday.

D.They have longer weekend.

2What does the underlined phrase “pick up” in Paragraph 3 mean?

A.go forB.pay forC.look forD.stand for

3Why do more teachers want to come to Oklahoma?

A.They would like to work here with four-day week.

B.They’ll be given more money than those in other states.

C.Students are much more money creative in class in this place.

D.Students behave better because of longer weekends.

4What can we infer from the last paragraph?

A.Students need to study harder to make up for the time.

B.Parents may spend more time and money on their children.

C.People in Colorado speak with one voice when facing the decision.

D.It’s not clear whether the new timetable is good for students or not.

【答案】

1D

2B

3A

4D

【解析】

这篇短文主要讲述了哥伦比亚广播公司丹佛报道,科罗拉多州的学校可能实施实行一周四天制度,但这也会带来许多问题。

1细节理解。根据文中Many of us wish we would have longer weekend, but for about 18,000 students in Colorado, that wish is coming true.可知,他们会有跟唱的周末。故选D

2词句猜测。根据文中some the cost of this change, though, since many will now need to stay home with their kids. If they go to work, they have to find people to take care of their children.可知,他们可能花费的更多。pick up在这里的意思是“支付”,故选B

3根据文中This isn’t the first district in the state to introduce a fourday week:55 % of the state’s schools do this, but most of them are in the countryside, according to The Denver Post. Several school in Oklahoma made the some move earlier this year, and some them told CBS News Reports that more teachers wanted to teach there after the change.可知,他们想一周工作四天。故选A

4段落大意题。通读最后一段可知,这篇短文主要讲述了目前还不清楚新的时间表是否适合学生。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读表达 阅读下面短文,根据短文内容回答问题。

Around the world, people live in homes of many shapes and sizes. In some countryside, people live together with their family in a huge house with gardens or backyards. On the other hand, the buildings in cities are usually very close together.

A home can be any kind of building- large or small. Some people even have homes on boats, in tents or in caravans that can be moved around. Caravans are mobile homes. They are towed(拖,拉) by either a car or a huge truck. Some of them are holiday homes. We can see many families staying together in these caravans.

In the past, rich and important people built strong castles to keep their families safe. The castles(城堡) were built on hill tops with high walls and some even had moats. Moats were deep and wide ditches(壕沟) filled with water. They made it difficult for enemies to attack.

Today, we have different ways of protecting our homes. Some homes are installed(安装) with video cameras and an alarm system. These will help to alert(……报警) home owners if someone tries to break in.

Homes are important to all the people. Everyone needs a home where they feel sheltered and safe.

1How are the buildings in cities?

________________________________________________________

2What is used to tow the caravans?

__________________________________________________________

3Who built castles to keep their families safe in the past?

__________________________________________________________

4Why were moats built?

__________________________________________________________

5What do people use to protect their homes today?

_________________________________________________________

【题目】 For many years, man couldn’t fly. Birds can fly with their wings. It’s very easy for them to fly but it was very difficult for man because man hasn’t got wings.

The first plane was made of pieces of wood and some other things. Two brothers, Wilbur and Orville Wright, built it.

When the two brothers were still very young, they often watched birds flying in the sky. When they were older, they started to “make the thing that can fly”.

In 1903, Wright brothers did their flying test at Kitty Hawk. The date was December 17. The time was the middle of winter. It was fine that day and the sky was clear.

At half past ten in the morning, the two brothers began their flying test. Orville lay on the bottom wing of his plane and started to fly. The plane went higher and higher into the sky!

For the first time in history man could fly!

1According to the passage, for many years man couldn’t fly because man _____.

A.was afraid of flyingB.has no wings

C.didn’t like flyingD.was not cleverer than birds

2It was _________ when the two brothers did their flying test.

A.early in winterB.in the afternoonC.sunnyD.On December 7, 1903

3The first plane was _______.

A.made of birds’ wings and other thingsB.made of pieces of wood and other things

C.made by two brothers and birdsD.made for birds in 1903

4Orville started to fly the plane _____.

A.at 10:30 a.m.B.at 10:30 p.m.C.at 10:00 a.m.D.at 10:00 p.m.

5Which of the following is TRUE?

A.Birds have no wings.

B.Wright brothers didn’t succeed in the flying test.

C.It’s difficult for man to fly in the past.

D.People will forget the Wright brothers.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网