题目内容

【题目】根据下面短文内容,选择最佳答案。

My mother was telling me about how she and her family got their first television when she was a teenager. Of course, it was black and white. She said she only watched it at night.

When I was young, we had only about 3 or 4 different channels. My brothers, my sisters and I would sometimes fight about which channel to watch. But we usually enjoyed the same shows.

Nowadays, we can get hundreds of channels on TV. There are channels with old movies, cooking, fishing and so on. It's amazing! I wonder how much my brothers, my sisters and I would fight if we had hundreds of channels when I was a child. Of course, we had only one television set.

These days I notice families with 2 or 3 or more television sets in their homes. I guess it stops

People from arguing over which channel to choose.

【1】 In the old days, what kind of television sets did people only have?

A. Black and white ones. B. Colors ones.

C. All kinds of television sets. D. Both A and B.

【2】My mother watched TV when she was young.

A. in the morning B. in the afternoon

C. at night D. at noon

【3】Nowadays, how many channels can we get on TV?

A. 3 or 4 different channels. B. Only one channel.

C. Hundreds of channels. D. Several channels.

【4】When I was a teenager, my brothers, my sisters and I usually enjoyed .

A. four shows B. the same shows

C. different shows D. hundres of shows

【5】Which of the following is NOT true?

A. My brothers, my sisters and I would sometimes fight about which channel to watch when I was a child.

B. These days, there is only one channel with old movies, cooking and fishing.

C. People have many channels to choose from now.

D. These days some families have 2 or 3 or more television sets in their homes.

【答案】

【1】A

【2】C

【3】C

【4】B

【5】B

【解析】

试题分析:短文大意:这篇短文介绍了过去每家只有一台电视机,并且只有几个频道,家里孩子经常为此吵架,这让作者很难理解。

【1】A细节理解题根据母亲的描述it was black and white.可知那时的电视机是黑白的,所以该选A。

【2】C细节理解题根据第一段中She said she only watched it at night可知她只能在晚上看电视,所以该选C。

【3】C细节理解题。根据Nowadays, we can get hundreds of channels on TV.可知当今的电视已有100多个频道,所以该选C。

【4】B细节理解题根据第二段中But we usually enjoyed the same shows. 描述可知我们通常都看同一个节目,所以选B。

【5】B细节理解题。根据Nowadays, we can get hundreds of channels on TV.可知当今的电视已有100多个频道,所以该选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空

The United States is full of automobiles (机动车). There are still many families without cars. But some families have two or more cars. However, cars are used for more than pleasure. They are a part of life.

Cars are used for . They are driven to offices and factories by workers who have no other way to their jobs. When salesmen are sent to parts of the city, they have to drive in order to their products. Farmers have to drive into the city in order to shop for hecessities.

Sometimes, small children must be driven to . In some cities, school buses are used only when children more than a mile from the school. When the children are too to walk that far, their parents take to drive them to school. One drives on Mondays, taking her children and the neighbors' children as well. Another mother drives on Tuesdays, another on Wednesdays and so on. This is forming a car pool (拼车). Working people also form car pools, with three or four people taking turns to drive to the place they work. More car pools should be formed in order to put cars on the road and to use less oil. is a great problem, and so is the traffic in and around cities. Too many cars are being driven. Something should be done about the use of cars.

【1】A. even B. much C. little D. such

【2】A. great B. necessary C. prope D. possible

【3】A. families B. business C. education D. Farms

【4】A. get to B. look for C. find out D. use up

【5】A. same B. different C. every D. each

【6】A. catch B. create C. cover D. carry

【7】A. cities B. schools C. parks D. gardens

【8】A. move B. study C. live D. Work

【9】A. small B. big C. young D. old

【10】A. money B. time C. pride D. turns

【11】A. parent B. child C. way D. car

【12】A. call B. calling C. to call D. called

【13】A. where B. that C. which D. when

【14】A. more B. fewer C. many D. less

【15】A. Driving B. Running C. Parking D. Forming

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网