题目内容
【题目】根据下面短文内容,选择最佳答案。
My mother was telling me about how she and her family got their first television when she was a teenager. Of course, it was black and white. She said she only watched it at night.
When I was young, we had only about 3 or 4 different channels. My brothers, my sisters and I would sometimes fight about which channel to watch. But we usually enjoyed the same shows.
Nowadays, we can get hundreds of channels on TV. There are channels with old movies, cooking, fishing and so on. It's amazing! I wonder how much my brothers, my sisters and I would fight if we had hundreds of channels when I was a child. Of course, we had only one television set.
These days I notice families with 2 or 3 or more television sets in their homes. I guess it stops
People from arguing over which channel to choose.
【1】 In the old days, what kind of television sets did people only have?
A. Black and white ones. B. Colors ones.
C. All kinds of television sets. D. Both A and B.
【2】My mother watched TV when she was young.
A. in the morning B. in the afternoon
C. at night D. at noon
【3】Nowadays, how many channels can we get on TV?
A. 3 or 4 different channels. B. Only one channel.
C. Hundreds of channels. D. Several channels.
【4】When I was a teenager, my brothers, my sisters and I usually enjoyed .
A. four shows B. the same shows
C. different shows D. hundres of shows
【5】Which of the following is NOT true?
A. My brothers, my sisters and I would sometimes fight about which channel to watch when I was a child.
B. These days, there is only one channel with old movies, cooking and fishing.
C. People have many channels to choose from now.
D. These days some families have 2 or 3 or more television sets in their homes.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】C
【4】B
【5】B
【解析】
试题分析:短文大意:这篇短文介绍了过去每家只有一台电视机,并且只有几个频道,家里孩子经常为此吵架,这让作者很难理解。
【1】A细节理解题。根据母亲的描述it was black and white.可知那时的电视机是黑白的,所以该选A。
【2】C细节理解题。根据第一段中She said she only watched it at night可知她只能在晚上看电视,所以该选C。
【3】C细节理解题。根据Nowadays, we can get hundreds of channels on TV.可知当今的电视已有100多个频道,所以该选C。
【4】B细节理解题。根据第二段中But we usually enjoyed the same shows. 描述可知我们通常都看同一个节目,所以选B。
【5】B细节理解题。根据Nowadays, we can get hundreds of channels on TV.可知当今的电视已有100多个频道,所以该选B。