题目内容
B
Dear Lin Li,
I’ m glad to get a letter from you. You asked me something about British food. Now,I'm going to tell you what I usually eat every day.
I usually have bread and eggs for breakfast. Mum prepares milk for me and tea or coffee for Dad.
Seven out of ten students have lunch at school. The school dining hall has different kinds of food. My favourite food for lunch is sandwiches. I don’t like hamburgers. Some students take lunchboxes to school. In the boxes there are usually sandwiches,biscuits and some fruit.
Supper is the most important meal in a day from Monday to Friday. Mum cooks very good dishes. We often have meat and vegetables. I like tomatoes,carrots and potatoes. But at weekends,our biggest meal is in the middle of the day. We also have meat and vegetables,but sometimes we have fish and chips or rice. I also like Chinese food. Please write to tell me something about it!
Yours, Mark
() 1. Mark often has in the morning.
A. bread,eggs and fruit
B. eggs,bread and milk
C. rice,fish and tea
D. bread,vegetables and coffee
() 2. From Monday to Friday,70% of the students have lunch .
A. at home B. at school
C. at restaurants D. at supermarkets
() Mark doesn’t like .
A. sandwiches B. tomatoes
C. carrots D. hamburgers
() 4. What can we know from the passage?
A. Mark takes his lunchbox to school every day.
B. Supper is Mark's biggest meal in a week.
C. Mark's dad cooks for his family.
D. Mark writes about his three meals in the letter.
B
阅读提示:本文是林丽的英国朋友迈克写给她的一封信,介绍了他的一曰三餐情况。
1. B细节理解题。由第二段内容可知。
2. B细节理解题。根据第三段第一句“Seven out of ten students have lunch at school. ”可知。
3. D 细节理解题。由 “I don't like hamburgers. ”可知。
4. D大意归纳题。根据文章内容可知选 D.
B
Dear Chen Jie,How is it going? Last Monday,we talked about our dreams in the class meeting. Some students didn't know what they wanted to be in the future. But I said that I wanted to be an English teacher. I hope to be a good teacher,like Mr. Wu. He makes his math class interesting. He often tells us to work hard and try our best to achieve our dreams. What are you going to be when you grow up? Yours, Li Ming | Dear Li Ming. Thanks for your letter. My dream is to be a voluntary doctor. But my parents don't agree with me. They think the job will sometimes be very difficult. This week I wrote to my Chinese teacher,Miss Liu. I asked her for some advice. She said that a good doctor could help more people and she told me not to give up my dream. Now,Tm sure of my dream job and maybe I will go to work in a poor place one day,but I will always be your friend! Love ,Chen Jie |
() 1. What did Li Ming and his classmates talk about in the class meeting?
A. Their teachers. B. Their dreams.
C. Their parents. D. Their friends.
() 2. Who wants to be a teacher?
A. Chen Jie. B. Li Ming.
C. Mr. Wu. D. Miss Liu.
() 3. What subject does Mr. Wu teach?
A. Chinese. B. English.
C. Math. D. P. E.
() 4. What do Chen Jie's parents think of the job of a voluntary doctor?
A. Very difficult. B. Very easy.
C. Very interesting. D. Very boring.
() 5. Chen Jie wrote a letter to Miss Liu because he wanted .
A. to give up his dream
B. to be poor
C. to make friends with Li Ming
D. to get some advice