题目内容
B
Hey,girls,if your boy classmates play naughty again,leave them alone. You are far more sensible than them,aren’t you?
Now Scientists from Newcastle University,UK, and Seoul University,South Korea,found that the brain matures earlier in girls than in boys. As the brain matures it begins to cut out unimportant information and focuses on important information. This process is called “pruning”.
In order to work out this process,scientists scanned deep inside the brains of 121 people aged between 4 and 40. They found that pruning began much earlier in girls than in boys. Between the age of 10 and 12,a girFs brain will start to see a lot of activity as this pruning process happens. But for boys,this starts around the age of 15 and 20.
During this process,the brain will turn off memories,sounds or sights that appear several times. But important connections,like linking the sound of a familiar person’s voice to their face are kept.
“The loss of connectivity during brain development can help to improve brain function ,” scientist Sol Lim told The Daily Telegraph.
Imagine you are at a party and everyone is talking. You can5t concentrate. But if you turn off some of the voices,it is easier to hear the others. The brain works in a similar way.
If some of the connections are not there,it is easier to do the work.
This new finding could help explain why teenage girls seem to grow up faster than their boy classmates.
() 1. What did the scientists find?
A. Boys are more naughty than girls.
B. Girls are smarter than boys.
C. The brain matures earlier in girls than in boys.
D. Children's brains become smaller as they grow up.
() 2. “Pruning” is a process that .
A. the brain experiences as it matures
B. makes the brain only remember important things
C. begins much earlier in boys than in girls
D. makes a girl's brain remember fewer activities
() 3. During the pruning process,the brain will sometimes turn off the following EXCEPT .
A. memories B. sounds
C. sights D. important connections
() 4. What does the party example show us?
A. It's difficult to concentrate at a party.
B. It's too noisy for your brain at a party.
C. Brain function can improve sometimes.
D. Teenage girls like to attend parties more than boys.
B
阅读提示:本文介绍了女生比男生在成长的某一阶段更明白事理的科学依据。
1. C细节理解题。由第二段第一句可知答案为 B.
2. B细节理解题。由第二段第二句可知。
3. D段意理解题。由第四段可知:留下来的都是重要的信息,因此 答案为 D.
4. C段意理解题。根据第六段的内容可知:大脑的功能在有时会提髙。