题目内容
【题目】阅读下面短文,从各题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Characters: Evan, Mrs Bordoni, Mr Contei, Rita, Marco, Tom
Setting: An elementary school
Mrs Bordoni: (Stands at the school gate) Good morning! You need to go straight to your classrooms, children. (A shy boy walks up, looking nervous) What is your name?
Evan: (Looking at the ground) My name is Evan.
Mrs Bordoni: Welcome to Northside. I'm the principal (校长), Mrs Bordoni.
Evan: (Looks surprised) Oh! Good morning.
Mrs Bordoni: I know you are new to our school, but you will like it here. I will take you to your classroom.
Evan: I didn't want to move and leave my friends.
Mrs Bordoni: You will have friends here. You'll see. Here's your room, 106.
Mr Cortez: Welcome to our class! I'm Mr Cortez.
Evan: (The class looks at him. He speaks softly.) Hello.
Mr Cortez: We are talking about a story we just read. Who can tell Evan what it was about?
Rita: This family moves to a new state. Their story is both funny and sad.
Evan: (Cheering up) Did they like the new place?
Marco: Not at first. But they made lots of new friends.
Mr Cortez: What happened to make them change their minds?
Tom: The girl from next door said he needed help. When they got to her house, a sign said, "Welcome".
Marco: It was a surprise party for them. The whole family was laughing.
Mr Cortez: The neighbors made the family feel welcome.
Mrs Bordoni: (Stands in the doorway) Evan, it's time for lunch. (They enter the lunchroom. A sign says, "Welcome Evan".) It is hard to change schools and leave old friends. Now, we are your friends. Evan: (Smiles) I can't believe you did this for me.
(1)Who is Rita in the play?
A.The principal.
B.The teacher.
C.Evan's new classmate.
D.Evan's old friend.
(2)The words in brackets, such as "(A shy boy walks up, looking nervous. )" tell .
A.what the play is about
B.What the writer acts in the play
C.what the characters are saying to each other
D.what the characters are doing and how they are acting
(3)How does Evan feel at the beginning of the play?
A.He is happy because he makes some new friends.
B.He is afraid because he can't find the new school.
C.He is angry because the others don't talk to him.
D.He is nervous because it is his first day in a new school.
(4)Which is the correct order according to the play?
a. Evan is taken to the classroom.
b. Evan's new classmates tell him a story.
e. Evan meets the principal, Mrs Bordoni, at the school gate.
d. Evan enters the lunchroom and finds the sign "Welcome Evan".
A.a-c-b-d
B.c-a-b-d
C.d-a-c-b
D.b-c-d-a
(5)What is the best title of the play?
A.A Sad Story
B.Evan's Sign
C.A Surprise Party
D.Evan's Welcome
【答案】
(1)C
(2)D
(3)D
(4)B
(5)D
【解析】本文主要讲一个小学的校长,老师和同学对于新同学埃文的欢迎方式。
(1) 细节理解题,由括号中的旁白The class looks at him(全班同学看他)以及老师所说的话We are talking about a story we just read.Who can tell Evan what it was about?(我们正在谈论我们刚才读的故事。谁能告诉埃文它是关于什么的?)可知,下文是同学们轮流叙述故事的内容。由此推知后面发言的丽塔、马尔科和汤姆都是埃文的新同学。故选C。
(2)细节理解题, 括号中的话A shy boy walks up,looking nervous.(一个羞涩的男孩走上前,看起来很紧张。)描述了剧中人物的行为举止,故括号内的语言说明了剧中人物做什么及怎样表演,应选D。
(3)细节理解题,由括号中对埃文的描述A shy boy walks up,looking nervous.以及校长对埃文所说的话I know you are new to our school,but you will like it here.(我知道你是我们学校的新生,但是在这里你会喜欢它的。)可推知,在剧的开头,埃文感到紧张,因为这是他在新学校的第一天。故选D。
(4)细节题解题, 由情景剧的内容可知,四个选项所涉及的情景的正确顺序应是:埃文在学校门口遇到校长—埃文被带到教室—埃文的新同学给他讲了一个故事—埃文进入餐厅发现写着“欢迎埃文”的牌子。故选B。
(5)主旨大意题, 本剧主要展示了一所小学的校长、老师和同学是如何欢迎新同学埃文的,故D项 “Evan’s Welcome”为最佳题目
。
【题目】阅读下列短文, 根据短文信息完成文后表格, 每空一词。
A report in a newspaper says that school accidents, such as food poisoning(食物中毒), fires, electricity and traffic, kill more primary and middle school students than any other things. So we must learn how to protect ourselves better. Here are some tips for keeping safety in mind every day.
When we're on our way home or to school . Wait for the green traffic light, and look left and right before we cross the road. We'd better wear bright-color clothes, so the drivers can see us easily. Don't believe the people we don't know in the street.
When we're in the school activity . When students around us begin to push each other, it's necessary for us to stand still and try to hold onto something, or stay in a corner until the crowd leaves. If we fall down in a moving crowd, use our hands to cover the head. Lean to one side, curl up(蜷缩)our body and bend(使弯曲)the legs.
When we meet a fire. Stay calm. Leave the classroom quickly with the help of the teachers. Smoke can be more dangerous than fire, so we should use a piece of wet cloth to cover our mouth and nose. What will we do if the clothes burn? Remember not to run! Drop and fall to the ground.
Then roll! It will make the fire go out.
When we eat . Wash fruits carefully before eating them. Check the expiration dates(保质期)on the packages of the snacks, and if it looks or smells bad, don't eat it.
Topic: Keep Safety in Mind every day | ||
Fact | It's reported that school accidents kill more students than anything 【1】. | |
Safety 【2】 | On the way | Wait for the green light, look 【3】 sides before we cross the road. Wear bright colours so that the drivers can see us easily. Don't believe 【4】 people in the street. |
At school | Stand still and try to hold onto something, or stay in a 【5】 until the crowd leaves. Cover our head with hands, leaning to one side, curing up our body and bending our legs. | |
In a fire | Stay calm. Follow the 【6】 and leave quickly. Cover our mouth and nose with a piece of 【7】 cloth. Drop to the ground and roll over and over put out the fire. | |
While 【8】 | Wash fruits carefully before we eat them. Check the expiration dates. Don't eat the 【9】 food. | |
Purpose | To teach the students how to keep away from 【10】. | |