题目内容
1.We live on the earth.We use the sea around us.What do we take from the ocean?And what do we give to it?We take fishes from the ocean-millions of kilograms of fish,every year,to feed millions of people.(66)D We take minerals(矿物) from the ocean.We can get salt by evaporating(蒸发) seawater.(67)C Many other minerals,such as gold,can be also got from the sea,but not by simple evaporation.(68)A Seaweed(海草) becomes food of many kinds-even candy,and ice cream-as well as medicine.Believe it or not,fresh water is another gift from the sea.We can't drink ocean water.(69)E But ocean water becomes fresh water when the salts are removed.In the future,we will find ourselves depending more and more on fresh water from the sea.
The sea gives us food,fertilizer,minerals,water and other gifts.What do we give the sea?We pollute the ocean all the time.(70)B Throwing waste into the ocean is killing off sea life.Yet as the world population grows,we may need the sea and its gifts more than ever.
We are finally learning that if we destroy our sea,we might also destroy ourselves.Hopefully,it is not too late.
根据以上内容,从下列五个选项中选择适当的句子还原到短文中,使短文完整与正确.将其标号在答题卡上涂黑.
分析 短文讲了我们生活的地球周围都是海洋,我们从海洋中得到许多的矿物质,人们越来越依赖海洋的资源,但是人们却不断的污染海洋,作者希望人们减少海洋污染.
解答 答案:66.D 细节推理题.根据上文We take fishes from the ocean-millions of kilograms of fish,every year,to feed millions of people.我们每年从海洋中捞取数百万条鱼,来养活千百万人.可知本文主要谈论的是海洋,本空之前提到我们可以从海洋里带走许多鱼,当然包括鱼的成分骨头,结合选项,应是说我们可以使用它们的骨头作为肥料,故D.
67.C 细节推理题.根据上文We take minerals(矿物) from the ocean.We can get salt by evaporating(蒸发) seawater. 我们从海洋中提取矿物质,我们可以通过蒸发海水获得盐分.可知蒸发海水可以得到盐,当然也可以得到除盐之外的其它矿物质,结合选项,故选C.
68.A 细节推理题.根据下文Seaweed(海草) becomes food of many kinds-even candy,and ice cream-as well as medicine.海藻可成为多种食物甚至糖果、冰淇淋以及医药.可知提到海草可以做许多种类的食物,应该是海草有关的句子,结合选项,应是我们从海洋中还可以得到别的物品,诸如海草,故选A.
69.E 细节推理题.根据上文We can't drink ocean water.我们不能喝海洋的水,可知结合选项,应是说海洋中有些物质会引发疾病,故选E.
70.B 细节推理题.根据上下文We pollute the ocean all the time.(70)Throwing waste into the ocean is killing off sea life.我们一直污染海洋.(70)____,把废物扔到海洋中是在扼杀海洋生命.可知结合选项,应是说我们一直在污染着海洋,海洋不能够容纳我们倒进海洋的污水,故选B.
点评 做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.
---Oh,I spent an hour____with my American friend online.( )
| A. | chatting | B. | to chat | C. | chat | D. | chatted |
| break instead out change please special tell what life they |
Last year,a new draft (草案) code came (51)out,replacing the old content.There are some important (52)changes.Big phrases like"have deep love for your motherland,the people and the Communist Party of China"are not there anymore.The new code tells students to respect the national flag and national emblem (国徽) (53)instead.It also (54)tells students to"know about China's history".
Also,the new code asks students to"lead a low-carbon (低碳的)(55)life","take part in voluntary work",and"control the time you spend online".The change on brave actions(56)specially draws attention.The old code told students to act bravely when they saw people(57)breaking rules.But the new code asks students to learn to protect (58)themselves and ask for help.
Many teachers are (59)pleased to see these changes.Students say they know (60)whatto do when they face some problems.
Pearl moved back to America in 1934.She began to write books about her
experiences in China.(62)B,and in 1938,she won the Noble Prize for her novel The Good Earth.She became known as"the Marco Polo"for reintroducing Asia to West.
(63)E.She also tried to change people's attitudes.She became active in many movements in the United States.From the day of her move to the US,Pearl was active in American civil rights and women's rights activities.Her experiences in China influenced her thinking,not only about Asia but also about her own country.Pear died in March,1973,just two months before her eighty-first birthday.
| A.The woman was Pearl S.Buck B.Her books were huge success C.So she could understand these people's feelings D.People loved Pearl very much E.Pearl did more than just write stories about Asia |