题目内容

【题目】Choose the best answer (根据短文内容,选择最恰当的答案)

Hong Kong - an interesting city

Hong Kong is in the south of China. It is an international city. Hong Kong is famous for its night views and shopping centers. It has a population of more than 8 million. It is known as the ‘Oriental Pearl’. It’s also known as the ‘Shopping Paradise’ because there are quite a lot of huge shopping centers. Many people go to visit Hong Kong to shop and go sightseeing every year.

Aberdeen

If you go to Aberdeen on Hong Kong Island, you will find the famous Ocean Park. The largest jet coaster in Asia is in the Ocean Park in Hong Kong. There is also a swimming center called Water World in the park. Every year, many tourists go there for fun. There are also three floating restaurants in Aberdeen near Victoria Harbor. People, may have delicious seafood there. You can also go on river cruises along Victoria Harbor at night.

Mongkok

If you go to Mongkok in Kowloon, you will see ‘Sai Yuen Choi Street’. It is also called ‘Women’s Street’. But it isn't a street just for women. A lot of tourists go there for buying cheap clothes. The famous Temple Street is also in Mongkok. You can find many snack streets there. Though they are all quite delicious, be careful with your stomach!

Tsing-Yi Island

I’d suggest you go to Tsing-Yi Island when you go to visit Hong Kong. It is not very famous. But you can find Tsing-Ma Bridge there. It is the longest bridge in Asia and it’s also one of the longest bridges in the world.

1Visitors can__________ on Tsing-Yi Island.

A.go on river cruisesB.find many snack streets

C.find the longest bridge in AsiaD.have sea food in the floating restaurant

2Peter is a 10-year-old boy who likes swimming very much. Which place will he visit?

A.Aberdeen.B.Mongkok.C.Tsing-Yi Island.D.Victoria Harbor.

3Sai Yueng Choi Street is famous because__________.

A.people can buy cheap clothes thereB.a lot of women live there

C.children can have a lot of fun in the park thereD.visitors can enjoy delicious seafood there

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A.Tsing-Yi Island is famous for its longest bridge in the world.

B.People can take the jet coaster along Victoria Harbor.

C.Hong Kong is in the south of China and has a population of over 8,000,000.

D.People can find a lot of department stores in Temple Street.

5We can find this article in the__________ section in the magazine.

A.newsB.sportsC.advertisementD.travelling

【答案】

1C

2A

3A

4C

5D

【解析】

本文主要介绍了香港的几处旅游景点。

1细节理解题。根据上文But you can find Tsing-Ma Bridge there. It is the longest bridge in Asia但你可以在那里找到青马桥。它是亚洲最长的桥梁。可知可以找到亚洲最长的桥梁。故选C

2细节理解题。根据上文对Aberdeen的描述中写到:There is also a swimming center called Water World in the park. 公园里还有一个叫水世界的游泳中心。故选A

3细节理解题。根据上文you will see ‘Sai Yuen Choi Street’. It is also called ‘Women’s Street’. But it isn't a street just for women. A lot of tourists go there for buying cheap clothes. 你会看到西园菜街。它也被称为女人街。但这不仅仅是一条针对女性的街道。许多游客去那里买便宜的衣服。可知人们可以在这儿买到便宜衣服,故选A

4推理判断题。A.青衣岛以其世界上最长的桥梁而闻名。根据上文I’d suggest you go to Tsing-Yi Island when you go to visit Hong Kong. It is not very famous. 我建议你去参观香港时去青衣岛。它不是很有名。可知不是很出名,所以说法错误。B.人们可以沿着维多利亚港乘坐喷气式过山车。You can also go on river cruises along Victoria Harbor at night. 你也可以在晚上你也可以沿着维多利亚港乘船游览。可知此项说法错误。C.香港位于中国的南部,人口超过800万。根据上文Hong Kong is in the south of China. It has a population of more than 8 million. 香港在中国的南部。它有800多万人口。可知此项说法正确。D.人们可以在坦普尔街找到很多百货公司。The famous Temple Street is also in Mongkok. 根据上文You can find many snack streets there. 著名的庙街也在旺角。你可以在那里找到很多小吃街。可知此项说法错误。由此可见,四个选项中只有C项说法正确,故选C

5推理判断题。news新闻;sports运动;advertisement广告;travelling旅行,通读全文,可知本文主要介绍了香港的几处旅游景点,可知我们可以在杂志的旅行部分找到这篇文章。故选D

在做细节理解题时,一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择;在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Henry was going through a very hard time. His wife just passed away. He felt that life without her was pointless. For months, Henry sat his house, doing nothing. Henry’s neighbor(邻居), an old woman named Lisa, saw him from her yard one day. She had not seen him outside in days! She asked him to come closer to the fence(篱笆) next to her house.

“Hello, Henry! Just look at this fence. It is falling apart. You are a strong man. Can you help me fix this fence?” Lisa asked.

Henry was angry inside. He was the one who needed help. He thought the old lady was being kind of rude. But she was too old to fix the fence herself, so he agreed.

Henry worked on the fence for days. When he finished, she thanked him. Henry smiled for the first time in months.

“What a wonderful job! Could you please paint it for me?” Lisa said to him. Henry could not believe she was asking for more help. But because he respected her, he agreed. He worked hard painting the fence in the hot sun. As their neighbors passed by, they all told Henry what a beautiful job he had done. Henry felt very happy.

Henry no longer felt that life was pointless. He finally understood that Lisa wasn’t being rude. She knew that staying busy could help us forget our sorrows(伤痛). He helped her, but she truly saved him.

1When Lisa asked Henry to fix her fence, he ______.

A.felt a bit angryB.said he wouldn’t do it

C.happily agreed to do itD.said she was too old to fix the fence

2Why did Henry agree to help Lisa the second time?

A.Because he had nothing else to do.B.Because he wanted to talk to someone.

C.Because he was good at painting.D.Because he respected her.

3Which of the following shows how Henry’s feelings changed over time?

A.happy - upset - thankful - wonderfulB.upset - angry- happy - thankful

C.respectful - wonderful - thankful - upsetD.happy - respectful - bored – upset

4What can we learn from the story?

A.Asking others for help isn’t rude.B.Staying busy can help us forget our troubles.

C.It’s hard to make friends with neighbors.D.We can save our life in many ways.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网