题目内容
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Pollution inside homes and other buildings kills more than 4 million people each year. Many people die as a result of breathing smoke or from cooking over wood-powered or coal-powered stoves.
One way to reduce the number of deaths is through cooking equipment powered by the sun. Crosby Menzies, a solar power expert in a South African company, described his latest solar cooker called the "Sol-4". "It is four square meters of mirrors, six to eight meters in length. It is quite a large cooker. "
The "Sol-4" works by reflecting (反射) light from the sun off large mirrors. The mirrors direct (把……对准) the light at a cooking pan. Then the light heats the pan with solar energy. Within two minutes, the pan is hot enough to cook sausages and onions. In just four minutes, water can be boiled. That is as fast as cooking with natural gas or electricity.
The cooker is also much "friendlier" than other models because people do not have to stand in the sun to use it. And people can prepare meals without having to collect firewood or spend money on coal. Such individuals would be less likely to have breathing illnesses from harmful smoke.
At present, the cooker only works when the sun is shining. But engineers are working on a way to make it work without sunlight.
Each cooker costs about $ 2,000, which is a large amount of money for most Africans. To solve that problem, Crosby Menzies has created a non-governmental organization called Solar Cookers for Africa. It plans to raise money through donations to provide poor people with solar cooking equipment.![]()
(1)This passage is mainly about.
A.solar cookers
B.smoke pollution
C.solar power experts
D.breathing illnesses
(2)The "Sol-4" is mainly used to.
A.shorten the time of cooking
B.reduce the cost of making cookers
C.raise money through donations to help African people
D.reduce the number of deaths caused by harmful smoke
(3)The underlined word “individuals” most probably means “”
A.cookers
B.mirrors
C.people
D.experts
(4)Which of the following about the "Sol-4" is TRUE?
A.It is six to eight square meters of mirrors.
B.It can work in any weather condition now.
C.It can also heat the pan by lighting firewood.
D.It is more environment-friendly than other cookers.
(5)From the passage, we can infer that.
A.the "Sol-4" will be designed in a smaller size
B.more Africans can use the solar cookers in the future
C.the "Sol-4" is the first product of the South African company
D.the African government will provide poor people with solar cookers
【答案】
(1)A
(2)D
(3)C
(4)D
(5)B
【解析】本文为科普类说明文。作者向我们介绍了一种新的环保太阳能炊具—Sol-4。文章描述了Sol-4的构造、工作原理、环保情况及价位等。
(1)细读全文可知,整篇文章都在介绍一种新型的环保太阳能炊具。故选A。
(2)由文中句子One way to reduce the number of deaths is through cooking equipment powered by the sun可知.Sol-4主要用来减少因有害烟雾而导致的死亡。故选D。
(3)由句子And people can prepare meals without having to breathing illnesses from harmful smoke.可猜测,本词指的是people。故选C。(4)由句子It is four square meters oi mirrors, six to eight meters in length.可知A项描述错误;由句子At present, the cooker only works when the sun ls shining.可知B项描述错误:由句子Then the light heats the pan with solar energy.可知D项描述错误;由句子The cooker Is also much “friendlier” than other models可知D项描述正确。故选D。
(5)根据最后一段中Solar Cookers for Africa组织的创办及其作用.可以推测在未来有更多的非洲人会使用到这种太阳能炊具。故选B。
【题目】My Classroom
| My name’s Tony. I come from America. My classroom is full of pictures. My teacher puts up pictures all over the walls. There are blackboards in the front of the classroom. My teacher always has writing all over the blackboards. |
| I’m Alice. I’m from England. Our classroom is full of desks. Our desks are full of books, notebooks and pens. I try to keep my desk clean, but I have a lot of things in there. |
| Hi, I’m Betty. I study in Canada. At the back of my classroom is a bookcase full of books. We can borrow those books and take them home to read. |
| I’m Mike, and now I’m in Australia. There are tables at the back of my classroom. We often do our artwork on the tables. Sometimes we cut things out of newspapers with scissors and we glue (粘) pictures to the paper. I like art class. |
【1】Where is Alice from?
A.America.B.England.C.Australia.D.Canada.
【2】Tony’s teacher puts up on the walls.
A.picturesB.clocksC.mapsD.TVs
【3】What subject does Mike like?
A.Math.B.History.C.Science.D.Art
【4】Who can take books home to read from the classroom?
A.TonyB.BettyC.MikeD.Alice.
【题目】阅读下列短文,根据短女内警然短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中, 选择最佳选项。
Name:Lucy Interests: I like dogs. I have a pet dog. Its name is Buck. I enjoy taking care of(照顾)him. Which club do you want to join? The pet club. |
Name:Jim Interests: I love music. I often listen to music after school. I'm good at playing the piano. Which club do you want to join? The music club. |
Name: Alex Interests: I like maths.It is my favourite subject.I often help little children with their maths homework. Which club do you want to join? The maths club. |
Name: Linda Interests: I like running. I run forhalf anhoureveryday. Doingsports makes me healthy (健康的). Which club do you want to join? The sports club. |
【1】Who is good at playing the piano?
A.Lucy.B.Jim.C.Alex.D.Linda.
【2】Alex wants to join .
A.the pet club
B.the music club
C.the maths club
D.the sports club
【3】Linda likes .
A.runningB.musicC.mathsD.dogs
【题目】今年4月23日是第21个“世界读书日”,请你根据下面
图表写一篇短文,呼吁同学们为创建“书香校园”而多读书、读好书,养成课外读书的好习惯。![]()
读书的好处(advantages) | 1)增长知识,开阔视野; |
你的读书状况及感受 | … … |
你的建议(suggestions) | 1)每学期至少读1-2本; |
要求:1) 短文须包含要点提示中的所有信息,省略号的地方请你发挥。
2) 词数:80词左右,文章开头已给出,不计入总词数。
3) 提示词:enrich (v.) 丰富;increase knowledge 增长知识
Reading is important in our daily life.……