题目内容
【题目】A trip to Seoul, South Korea(韩国)
Day1
Our guide will meet you at Incheon International Airport(仁川国际机场)in the morning. Check in(登记入住)at the five-star King Hotel. Then have lunch at a famous Korean restaurant in the city centre. Enjoy the beautiful scenery(风景)at the Banpo Bridge over the Han River. It turns into beautiful colours at night. And then enjoy Korean seafood near the river.
Day2
Have breakfast at the hotel. Visit the Seoul Tower and the Teddy Bear Museum near the hotel. Have famous chicken soup for lunch. After lunch, go to Changdeokgung Palace, a great place to learn about the history of Korea. In the evening, visit Gwangjang Market, which is famous for all kinds of Korean street food.
Day3
After breakfast at the hotel, drive to Namsangol Hanok Village. There are five traditional Korean houses there. Tourists can see how Korean people lived in the past. Also, join in traditional Korean activities and enjoy traditional Korean food at Korea House.
Day4
Drive to Dongdaemun Market early in the morning and spend half a day shopping. Drive to the airport and fly back to Shanghai.
【1】Tourists will enjoy the beautiful scenery __________on Day l.
A.before they check inB.after they have lunch
C.as soon as they leave the airportD.after they enjoy Korean seafood
【2】How many breakfasts will tourists have at the hotel?
A.One.B.Two.C.Three.D.Four.
【3】Tourists can learn about the history of Korean at_____________.
A.the Seoul TowerB.Gwangjang Market
C.Changdeokgung PalaceD.the Teddy Bear Museum
【4】In Namsamgol Hanok Village tourists ____________.
A.can spend half a day shopping
B.can find five traditional Korean houses
C.can't join in an traditional Korean activity
D.can't see how Korean people lived in the past
【5】We can see that this Passage is ____________.
A.a travel planB.a piece of newsC.a sports reportD.a tradition introduction
【答案】
【1】B
【2】B
【3】C
【4】B
【5】A
【解析】
本文介绍的是韩国首尔之旅的行程安排。
【1】
细节理解题。根据第一段中“Check in(登记入住)at the five-star King Hotel. Then have lunch at a famous Korean restaurant in the city centre. Enjoy the beautiful scenery(风景)at the Banpo Bridge over the Han River.”可知,是在午餐后欣赏美丽的风景。故选B。
【2】
细节理解题。根据第二段中“Have breakfast at the hotel Visit the Seoul Tower and the Teddy Bear Museum near the hotel.”和第三段中“After breakfast at the hotel, drive to Namsangol Hanok Village.”可知,一共在酒店吃两顿早餐。故选B。
【3】
细节理解题。根据第二段中“After lunch, go to Changdeokgung Palace, a great place to learn about the history of Korea.”可知,长德宫是一个学习韩国历史的好地方。故选C。
【4】
细节理解题。根据第三段中“After breakfast at the hotel, drive to Namsangol Hanok Village. There are five traditional Korean houses there. Tourists can see how Korean people lived in the past.”可知,在南山阁韩屋村,那里有五所传统的韩国房子,游客可以看到韩国人过去的生活。故选B。
【5】
推理判断题。A:一个旅行计划;B:一则新闻;C:体育新闻;D:一个传统的介绍。根据文章内容可知,本文介绍的是韩国首尔之旅的行程安排。所以推测可能会在旅行计划上看到。故选A。