题目内容
【题目】 People say laughter is the best medicine, but sometimes too much of a good thing may not be so good. What happened to me last night made me deeply understand the meaning of that.
Last night I was alone at home. When I was watching a funny movie, I suddenly started laughing and couldn't stop myself.
At first, I was feeling good.
But after about 5 minutes, I came to know I wasn't going to stop at all. I began to feel a little worried.
Time for bed. But I couldn't sleep because I kept laughing. So I got up and started doing some housework. I cleaned my apartment, laughing hard. I washed all the dishes left over from dinner, still laughing crazily. I tried to hold my cat in my arms, but it ran away from me in fear. I spent the rest of the night in front of my computer, of course, still laughing.
When time finally came to get ready for work, I realized that I simply couldn't go to the office like that. I decided to call my boss for leave, but laughing was the only thing I could do on the phone.
After listening to my "lovely" laughter for a few minutes, my boss couldn't help shouting angrily,“ Are you mad? You're fired (解雇 ) !"
Suddenly I woke up. Thank God! I just had a dream.
【1】What happened last night made the writer________.
A.understand somethingB.forget his pain
C.keep doing houseworkD.get a good job
【2】When the writer was watching a movie, he suddenly started________.
A.cryingB.coughingC.jumpingD.laughing
【3】The cat ran away because________.
A.it was going to sleepB.it was afraid of the writer
C.it wanted to have dinnerD.it saw a mouse running
【4】How did the writer's feelings change in the story?
A.relaxed-angry-goodB.good-excited-worried
C.good-worried-relaxedD.worried-good-angry
【答案】
【1】A
【2】D
【3】B
【4】C
【解析】
这篇短文中作者给我们讲述了他做的一个很有趣的梦,在梦中,他看了一部很有趣的电影,开始大笑,而且他的笑停不下来了,他无法正常去上班,被老板开除了。幸亏这只是作者的梦。
【1】
细节理解题。根据短文第一段“What happened to me last night made me deeply understand the meaning of that.”可知,昨天晚上发生的事情让作者了解了“好事过头可能就没那么好了”的含义。故选A。
【2】
细节理解题。根据短文第二段“When I was watching a funny movie, I suddenly started laughing and couldn't stop myself.”可知,作者看了一部有趣的电影,开始大笑起来。故选D。
【3】
细节理解题。根据短文第五段“I tried to hold my cat in my arms, but it ran away from me in fear.”可知,猫因为害怕从我的怀抱里逃跑了。故选B。
【4】
推理判断题。根据文意可知,作者一开始看了一部有趣的电影,很开心;然后他发现自己笑得停不下来了,开始很担心;当知道这只是一个梦的时候,作者就放松下来了。C选项符合文意,故选C。