题目内容
【题目】Ann is an English girl. She is fourteen. She is a middle school student. Her teacher is Miss White. Ann helps her teacher to put her books and ruler on the teacher's desk.
They have a new classroom. In it you can see forty desks and chairs. A blackboard, a clock and a map are on the wall.
Some pens are on the desks. The red one is Ann’s. The green and the brown ones are Kate's. Kate is Ann’s good friend. Kate isn’t here today. She is ill. She is at home.
【1】Ann is a ______ schoolgirl in a middle school.
A. thirteen-year-old
B. fourteen-year-old
C. fifteen-year-old
【2】Ann helps her teacher to put her ________ on the teacher’s desk.
A. books and pens B. pens and ruler C. ruler and books
【3】We can see __________ in Ann’s new classroom.
A. forty desks and chairs
B. a blackboard and two maps
C. a clock and two blackboards
【4】The _______ pen is Ann’s, and the _______and the_______ ones are Kate’s.
A. green; red; brown
B. brown; green; red
C. red; green; brown
【5】Which of the following statement (陈述) is Wrong (错误的)?
A. Ann and her classmates have a new classroom.
B. Kate is Ann’s favorite teacher.
C. Kate doesn’t go to school today.
【答案】
【1】 B
【2】 C
【3】 A
【4】 C
【5】 B
【解析】
这篇短文中给我们介绍了一个14岁的英国女孩—Ann,包括她的新教室以及教室里的东西、她的学习用品和她的好朋友Kate。
【1】细节理解题。根据短文的开头Ann is an English girl. She is fourteen. She is a middle school student.可知,Ann今年14岁了,所以她是一个14岁的中学生,故应选B。
【2】细节理解题。根据短文第一段中Ann helps her teacher to put her books and ruler on the teacher's desk可知,Ann帮助老师把书和尺子放在桌子上。由此可知应选C。
【3】细节理解题。根据短文第二段中They have a new classroom. In it you can see forty desks and chairs. A blackboard, a clock and a map are on the wall.可知,在Ann的新教室里有四十张课桌和椅子、一个黑板、一个钟表和一张地图,由此可知应选A。
【4】细节理解题。根据短文第三段中The red one is Ann’s. The green and the brown ones are Kate's.可知,红色的钢笔是Ann的,绿色和棕色的是Kate的。由此可知应选C。
【5】细节理解题。根据短文最后一段中Kate is Ann’s good friend.可知,Kate是Ann的好朋友,不是她的老师,故B选项错误。
这篇短文给我们介绍了一个英国的中学生Ann,文章内容贴近学生们的日常生活,文意比较容易理解。后面的题目设置都是细节理解题,考查我们对文章某处事实信息的理解,答案都可以在原文中找到。做题时,应先通读短文,掌握大意;然后根据题目所问,定位到原文相关地方,搜索信息作答。例如第2小题,题目问的是Ann帮助老师做什么,根据helps her teacher这一信息我们可以迅速定位到短文的第一段,根据Ann helps her teacher to put her books and ruler on the teacher's desk可知应选C。再如第5小题,这是一个判断题,需要结合文意,结合选项用排除法作答,根据最后一段中Kate is Ann’s good friend.可知,Kate是Ann的好朋友,不是她的老师,故B选项错误。