题目内容

---- If I work hard at my lessons from now on, can I learn them well?

---- Sure. __________.

A. All rivers run into sea B. Every day is not Sunday

C. Better late than never D. Practice makes perfect

C 【解析】句意“-如果我从现在好好学习,我能学好吗?-当然,迟做总比不做强”。A.海纳百川;B.好景不常在;C.迟做总比不做好;D.熟能生巧。根据sure可知,持肯定态度,且根据from now on可知,故选C。
练习册系列答案
相关题目

Almost every Chinese person can recite(背诵) the two lines of the famous poem, “Every grain on the plate comes from hard work ”. But sadly, many of us don’t actually get the real meaning of these lines: Don’t waste food.

A CCTV program reported that the food Chinese people throw away every year is enough to feed 200 million people for a year. Do we have too much food? Absolutely not. According to the UN World Food Program, there were 925 million hungry people around the world in 2011, especially in developing countries. Six million children die of hunger every year.

Chinese people are well-known for being friendly and generous. Many even feel that they lose face if their guests have eaten all the food on the table. Luckily, a number of people have realized the importance of saving food. What should we do in our daily lives to waste less food?

1.Don’t order too much in a restaurant. Only order as much as you want to eat. If you cannot eat all the food you ordered, take the rest of it home.

2.Don’t leave any food in your bowls while having meals.

3.Keep an eye on what food you have at home. Don’t buy too much, especially for vegetables and fruit.

1.What’s the real meaning of the underlined sentence?

A. 春种一粒粟,秋收万颗籽。 B. 谁知盘中餐,粒粒皆辛苦。

C. 吏禄三百石,岁晏有余粮。 D. 足蒸暑土气,背灼炎天光。

2.According to the UN report, how many hungry people were there in 2011?

A. 6 million. B. 925 million. C. 200 million. D. 725 million.

3.What should we do to waste less food?

A. Order more food in a restaurant.

B. Every time you eat, leave some food in your bowls.

C. Take all the food you ordered home.

D. Don’t store too much food like vegetables and fruit.

4.Which of the following is NOT true?

A. A number of people have realized the importance of saving food.

B. The food Chinese people throw away every year is enough to feed 200 million people for a year.

C. 200 million children die of hunger every year.

D. Many Chinese feel that they lose face if guests have eaten all the food on the table.

1.B 2.B 3.D 4.C 【解析】本篇文章难度适中,主要讲述在中国食物浪费严重这一问题,并就如何减少食物的浪费提出三点建议。 1.翻译题。直译为“盘子里的每一个谷物都来自于努力工作”可知,意为“谁知盘中餐,粒粒皆辛苦”。故选B。 2.细节理解题。根据According to the UN World Food Program, there were 925...

Life comes in a package. This package includes happiness and sadness, failure and success, hope and despair. Life is a learning process. Experiences in life teach us new lessons and make us a better person. With each passing day we learn to deal with kinds of situations.

Love plays an important role in our life. Love makes you feel wanted. Without love a person could become cruel. In the early stage of our life, our parents are the ones who show us with unconditional love and care, they teach us about what is right and wrong, good and bad. But we always tend to take this for granted (认为理所应当). It is only after marriage and having kids that a person understands and becomes sensitive to others’ feelings.

Happiness achieved by bringing a smile on other's face gives a certain level of fulfillment(成就).Peace of mind makes you feel happy. No mind is happy without peace. We realize the true worth of happiness when we are sad.Sadness comes from the death of a loved one or the failure .But all of these things will pass away.

Failure is the way to success, and it helps us to touch the sky, teaches us to survive and shows us a specific way. Success brings in money, fame, pride and self-respect.

Hope is what keeps life going. Parents always hope their children will do well. Hope makes us dream. Hope builds in patience. Life teaches us not to despair even in the darkest hour, because after every night there is a day.

Life teaches us not to regret over yesterday, for it has passed and is beyond our control. Tomorrow is unknown, for it could either be bright or dull. So what we can choose is to work hard today, so that we will enjoy a better tomorrow.

1.In which section can readers probably read the passage?

A. Education B. Travel C. Lifestyles D. Business

2.In the passage,the author compares life to _________.

A. package B. happiness and sadness

C. failure and success D. hope and despair

3.What does the underlined word “despair” mean in Chinese?

A. 颓废 B. 遗憾 C. 悲伤 D. 绝望

4.What’s the general meaning of the last sentence of the whole passage?

A. What you only can choose is to work hard every day.

B. If you work hard today, you will have a better life in the future.

C. When choosing between “today” and “tomorrow”, you’d better enjoy tomorrow better.

D. Enjoying a better tomorrow is your only choice.

1.A 2.A 3.D 4.B 【解析】试题这篇短文中作者告诉了我们一些人生的哲理,生活就像是一个包裹,这个包裹里有幸福和悲伤,有失败和成功,有希望和绝望。我们应该如何正确看待人生的这些东西,如何对待今天和明天,作者在给我们一些关于人生的建议。 1.题意:读者可以在哪个部分阅读这篇文章?考查综合理解题。根据短文内容可知,作者告诉了我们一些人生的哲理,和商业、旅行以及生...

I’m going to have a great weekend. I’ll go across Canada with my parents by car. We’ll drive seven or eight hours a day.

In Toronto, we’ll stay in a big hotel. The food is very delicious. There’s a big swimming pool and a lot of game rooms. I think I’ll play there happily. But there’ll be lots of people in the hotel, so I think we’ll sleep in one room. And it’s expensive.

Then we are going to stay in a small cabin(小木屋) in the mountains. I really love it. The cabin is clean and quiet. We’ll have two rooms, so I can get up late in the morning. But we have to get up early because we want to go swimming. There is a beautiful lake near the cabin. We also can go fishing and cook food outside.

1.Where’re they going to stay in Toronto?

A. In a small hotel. B. In a big hotel.

C. In a small cabin. D. In a room.

2.What’s the problem of the hotel?

A. There’s no swimming pool in the hotel. B. The food there is not delicious.

C. There are lots of game rooms. D. There aren’t enough(足够的)rooms for them.

3.What can they do in the mountains?

A. They can play in the game rooms.

B. They can have lots of delicious food.

C. They can go swimming and fishing and cook food.

D. They can go skiing.

4.Where’s the lake?

A. It’s near the swimming pool. B. It’s in the mountains.

C. It’s behind the playroom. D. It’s in the hotel.

5.What do you think is the best title of the passage?

A. Delicious Food in a Hotel B. A Beautiful Cabin

C. A Pleasant Weekend Plan D. Visiting Canada

1.B 2.D 3.C 4.B 5.C 【解析】本篇文章难度适中,主要讲述“我”的旅游规划以及去旅游可以做的事情。 1.细节理解题。根据In Toronto, we’ll stay in a big hotel可知,我们可以待在宾馆中,故选B。 2.推理判断题。根据But there’ll be lots of people in the hotel, s...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网