题目内容

【题目】 People in Western countries are eating less meat these days, whether for their health or because they want to protect animals. But now they have another reason.

Eating less meat can help to prevent climate change, according to a recent study published in Nature.

Raising livestock (家畜) is bad for the environment. When animals like cows digest (消化) food, their stomachs make greenhouse gases, which are a major cause of global warming. Seventeen percent of greenhouse gas emissions (排放) come from livestock farming, The New York Times reported.

In addition, to raise these livestock, people have to cut down forests and turn them into farms. Forests play a key role in fighting global warming because they absorb greenhouse gases.

Eating less meat according to certain guidelines could cut global food-related emissions by nearly a third by 2050, the study found. Keeping a vegetarian diet in the long term could bring down emissions by 63 percent.

But eating less meat won’t be easy. According to the study, people in Western countries will need to eat 90 percent less meat than they do now in order to have an impact (影响) on our climate. Scientists are now trying to find new foods to replace meat.

Some say that insects could help. A 2013 UN report said that eating insects is healthier and better for the environment. They produce 75 percent less greenhouse gases than livestock.

Some experts are creating lab-grown meat. They make meat in a lab using livestock cells (细胞). In March, US company JUST said people in the US might be able to buy its lab-grown meat by the end of this year

1How much less meat should people eat to influence the climate?

A.63 percent.B.70 percent.C.75 percent.D.90 percent.

2Eating less meat can help protect the environment because _____.

A.there will be more animal-related waste

B.less livestock means less greenhouse gas emissions

C.animals are an important part of the environment

D.people will plant more trees around their houses

3According to the story, eating less meat can help us _____.

a. stay healthy b. reduce waste c. protect animals d. slow down climate change

A.a;b;cB.b;c;dC.a;b;dD.a;c;d

4What is the main idea of the story?

A.Why Westerners eat less meat these days.

B.What people will eat in the future.

C.How eating less meat influences the environment.

D.What the major cause of global warming is.

【答案】

1D

2B

3D

4C

【解析】

现在西方国家的人们吃肉越来越少了,除了考虑到自己的健康问题以及保护动物,现在他们还有一个理由。《自然》杂志发表了一项研究表明少吃肉有助于减少温室气体的排放,防止气候变化。

1

细节理解题。根据短文第六段“According to the study, people in Western countries will need to eat 90 percent less meat than they do now in order to have an impact (影响) on our climate.”可知,西方国家的人们要比现在少吃90%的肉,才能影响我们的气候。故选D

2

细节理解题。根据短文第二段“Raising livestock (家畜) is bad for the environment. When animals like cows digest (消化) food, their stomachs make greenhouse gases, which are a major cause of global warming. Seventeen percent of greenhouse gas emissions (排放) come from livestock farming, The New York Times reported.”可知,饲养家畜对环境有害,因为17%的温室气体排放来源于畜牧业。故选B

3

细节理解题。根据短文第一段“People in Western countries are eating less meat these days, whether for their health or because they want to protect animals.”和第二段“Eating less meat can help to prevent climate change”可知,少吃肉可以帮助我们保持健康、保护动物,还能阻止气候变化,a, cd符号文意,故选D

4

主旨大意题。根据文意可知,短文第二段“Eating less meat can help to prevent climate change, according to a recent study published in Nature.”提出了话题“少吃肉可以阻止气候变化”,然后仔细分析了少吃肉是如何影响气候或环境的。C选项最符合文意,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Nowadays most of us usually take our mobile phones to a dinner table especially when we eat out.Once a dish comes, instead of lifting our chopsticks, we may take out our mobiles and click(咔哒)1Then we check our mobiles from time to time during the meal to see whether we get “liked” or not. We just cannot leave our mobiles for only a meal.

Are there any differences for you?2If not, how do you feel when others do that while having dinner with you? A recent study suggests that what we are used to doing is not so good. Spending time taking photos of food makes the food less pleasant. To test this, some researchers did experiment. Some people were asked to take photos before they could enjoy the food.3So, why not stop taking photos and just enjoy the food in front of you?

4After posting the photos onto the Internet, one will not be able to control himself. Maybe he will cheek his mobile many times. "Does anyone like my photos? I hope lots of people like them! "It seems that your mobile secretly calls your name all the time, even when you are with real people.

So, next time you go out to have dinner with your family or friends, how about not taking photos of food?5Trust me, it will be a wonderful time.

A.Let the food be delicious as it is and share your life with the people around you.

B.Do your family members do that often?

C.Besides the scientific result, there are also some other bad influences of taking photos of food before meals.

D.As a result, it showed that the more photos they took, the less delicious the food seemed to eat.

E.Later, we post the photos onto Wechat, waiting to be “liked”.

【题目】 We have found plastic in the ocean and in animals. But for the first time, scientists have found plastic in human poop(粪便),USA Today reported.

The findings came from a study by scientists from Environment Agency Austria. The researchers followed eight healthy volunteers from different parts of the world. The volunteers wrote down what they ate for a week and then provided a stool sample(大便样本)for testing.

Scientists found nine different types of plastic particles 颗粒)in the samples. “The smallest plastic particles are able to enter the bloodstream, the lymphatic system (淋巴系统),and may even reach the liver(肝脏)”said Philipp Schwabl, who took part in the research.

However, the scientists aren't sure if this plastic is harmful to humans. They're not sure how the plastic got into the volunteers' bodies, either. But most of the volunteers said they drank from plastic bottles and also ate seafood that could include plastic from ocean pollution.

In fact, plastic is everywhere around us. Every year, about 8 million tons of plastic waste goes into the oceans. There, sunlight and waves break the plastic down to small particles. Most of the particles stay in the ocean. Others can spread into the soil and air. Could plastic in the air fall onto food and get into the human body?

According to USA Today, 90 percent of sea salt sold in the world includes plastic. And even some top water has been found to have plastic particles in it.

1According to USA Today, what have scientists found for the first time?

A.Plastic in the ocean.B.Plastic in animals.

C.Plastic in human poop.D.Plastic in the soil.

2The researchers________according to the second paragraph.

A.followed eight healthy volunteers.B.are from Environment Agency Australia

C.wrote down what they ate for a weekD.provided a stool sample for testing

3Paragraph 3 is written to tell us that________

A.plastic particles can be a few different sizesB.plastic particles can reach many parts of our bodies

C.plastic can harm the lymphatic systemD.plastic particles are inside all of us

4What can we infer (推断) from the study?

A.Plastic does no harm to our bodies.

B.The best way to deal with plastic waste is to burn it.

C.People should stop drinking tap(水龙头)water.

D.It can be hard to avoid plastic in food and drinks.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网