题目内容
【题目】 Nowadays most of us usually take our mobile phones to a dinner table especially when we eat out.Once a dish comes, instead of lifting our chopsticks, we may take out our mobiles and click(咔哒)【1】Then we check our mobiles from time to time during the meal to see whether we get “liked” or not. We just cannot leave our mobiles for only a meal.
Are there any differences for you?【2】If not, how do you feel when others do that while having dinner with you? A recent study suggests that what we are used to doing is not so good. Spending time taking photos of food makes the food less pleasant. To test this, some researchers did experiment. Some people were asked to take photos before they could enjoy the food.【3】So, why not stop taking photos and just enjoy the food in front of you?
【4】After posting the photos onto the Internet, one will not be able to control himself. Maybe he will cheek his mobile many times. "Does anyone like my photos? I hope lots of people like them! "It seems that your mobile secretly calls your name all the time, even when you are with real people.
So, next time you go out to have dinner with your family or friends, how about not taking photos of food?【5】Trust me, it will be a wonderful time.
A.Let the food be delicious as it is and share your life with the people around you.
B.Do your family members do that often?
C.Besides the scientific result, there are also some other bad influences of taking photos of food before meals.
D.As a result, it showed that the more photos they took, the less delicious the food seemed to eat.
E.Later, we post the photos onto Wechat, waiting to be “liked”.
【答案】
【1】E
【2】B
【3】D
【4】C
【5】A
【解析】
现在很多人吃饭之前会拍照,然后把照片发到朋友圈,等待别人点赞。本文主要介绍了吃饭拍照的一些缺点。作者建议大家以后吃饭不要拍照了。跟你身边的朋友分享美食。
【1】根据下句“Then we check our mobiles from time to time during the meal to see whether we get “liked” or not.”可知我们时不时的会看看是否有人点赞,因此可推断此空应该是说我们把拍的照片发到朋友圈,E选项意为“之后,我们会把照片发到微信上,等待被点赞”。故选E。
【2】“If not, how do you feel when others do that while having dinner with you?”是对上文问题的回答,即如果你跟他们不同,当跟你吃饭的其他人这样做你觉得怎样,选项中B项“你的家庭成员也会这么做吗?”,符合语境,询问你身边是否有这样的人。故选B。
【3】根据上句“Some people were asked to take photos before they could enjoy the food.”可知介绍了实验的内容,此句应该是介绍实验的结果,D选项意为“结果是,他们拍的照片越多,食物看起来就没那么美味了”。故选D。
【4】根据下句“After posting the photos onto the Internet, one will not be able to control himself. Maybe he will cheek his mobile many times.”可知这里介绍了拍照的另一个影响。C选项意为“除了这个科学的结果,饭前给食物拍照还有一些其他不好的影响”。故选C。
【5】根据上句“how about not taking photos of food?”可知此段是作者的建议,建议下次吃饭前,不拍照。A选项是作者的建议。故选A。