题目内容
【题目】![]()
Have you seen koalas (考拉) in a zoo? They are very cute. The koala is a small bear-like, tree-dwelling animal, which averages about 9 kilograms in weight. Its fur is thick and usually ash gray. They come from Australia. They do not come from any other place. Today koalas are mainly found in Queensland, New South Wales, Victoria and South Australia. People in Australia want to protect them.
Now there are about 100,000 koalas in Australia. But there are fewer and fewer of them all the time. Some koalas are getting sick. The sickness makes them not able to see. It also makes it hard for them to have babies. Besides, Koalas also live in societies, just like humans, so they need to be able to come into contact with other koalas. It is because of this they need to have areas of suitable forest, which are large enough to support a healthy koala population and to allow expansion by raising young koalas.
But People are building more houses and roads too. This means koalas do not have as many places to live. Some people want the government to do more to take care of the koalas.
People should think about animals. They should take care of them. Then the cute animals will stay alive!
【1】Koalas look _________.
A.uglyB.strangeC.cuteD.big
【2】People in Australia want to ________.
A.keep koalasB.protect koalasC.hide koalasD.hurt koalas
【3】Now there are about _________ koalas in Australia.
A.10,000B.1,000,000C.1,000D.100,000
【4】Some koalas are NOT able to see because __________.
A.they are sickB.they have no place to liveC.they all have bad eyes D.people hurt them
【5】The underlined word “It” in Paragraph 2 probably means _________.
A.koalaB.babiesC.sicknessD.see
【6】The best title for this passage should be “_________”.
A.Raising koalasB.Keeping koalas safe
C.Taking care of animalsD.Thinking about animals
【答案】
【1】C
【2】B
【3】D
【4】A
【5】C
【6】B
【解析】
短文大意:短文介绍了考拉可爱的外形特点、分布区域和目前的生存环境,呼吁人们保护考拉。
【1】题意:考拉看起来很可爱。考查细节理解。根据Have you seen koalas (考拉) in a zoo? They are very cute.可知他们非常可爱,故选C。
【2】题意:澳大利亚人想要保护考拉。考查细节理解。根据People in Australia want to protect them. 澳大利亚人想要保护他们,可知选B。
【3】题意:现在澳大利亚大约有10万只考拉。考查细节理解。根据Now there are about 100,000 koalas in Australia.可知大约有10万只,故选D。
【4】题意:有些考拉因为生病而看不见东西。考查细节理解。根据Some koalas are getting sick. The sickness makes them not able to see. 一些考拉生病了,这种病使他们看不见东西,可知选A。
【5】题意:在第2段划线的“it”一词可能表示 。考查词义理解。also也,根据makes it hard for them to have babies可知疾病也使得考拉很难有孩子,sickness符合句意,故选C。
【6】题意:这篇文章的最佳标题应该是“_________”。考查标题归纳。根据短文内容,结合最后的呼吁People should think about animals. They should take care of them. Then the cute animals will stay alive,可知短文介绍了考拉目前的生存环境呼吁人们保护考拉,Keeping koalas safe(保护考拉的安全)符合文意,故选B。
本文是一篇环保类阅读,介绍了考拉目前的生存环境,呼吁人们保护考拉。题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。词义理解也是要在抓住关键句子的基础上进行合理分析才能得出正确的答案。例如小题5,问划线单词“it”什么意思,考查词义理解。also也,根据makes it hard for them to have babies可知疾病也使得考拉很难有孩子,sickness符合句意,故选C。