题目内容
【题目】阅读下列短文,从每题所给的A.B.C.D四个选项选项中选出最佳答案。
My name's Nana! I'm a middle school student. I have a good friend. Her name is Tmall Genie (天猫精灵) .She is a white box. In the morning. I say "Tmall Genie, good morning!" She says "Good morning" and then reads the news(读新闻)to me. In the evening , she plays nice music. When I can’t find my phone. I say,“Tmall Genie please find my phone." "What's your telephone number? she says, After I say the number. she calls it.
Tmail Genie is not only my good friend. All my family love her. She can be my grandmother’s radio.She loves news very much . She can be my mom’s library. She reads books to Mom every day. She can also help my sister Dora with English . She is Dora’s dictionary . For my dad , Tmall Genie always says , “it’s 8:50. You can watch the soccer game on CCTV-5 now.”
Life (生活) isn't boring when Tmall Genie is with us. We all like her
【1】What’s Tmall Genie?
A.
B.
C.
D.![]()
【2】Tmal Genie is Dad's ______.
A.radioB.libraryC.clockD.dictionary
【3】Tmall Genie can__________.
①find the phone ②) read the news ③read books
④do sports ⑤ play music ⑥find the dictionary
A.①③⑤⑥B.①②③⑤C.③④⑤⑥D.①②③④
【4】What can we know ?
A.Nana has a phone.B.Five people are in this family.
C.Tmall Genie is at a very good price.D.Tmall Genie makes (让) Nana's family life boring
【5】What is the best title (最好的趣目)?
A.Happy familyB.Hello, Tmall Genie
C.A good friendD.Fun things in my life
【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【4】A
【5】C
【解析】
本文主要向我们介绍了作者的好朋友——天猫精灵。
【1】推理判断题。根据“She is a white box.”可知,天猫精灵是一个白色的盒子,故选A。
【2】细节理解题。根据“For my dad , Tmall Genie always says, it’s 8:50.”可知,对爸爸来说,天猫精灵给他报时,起到闹钟的作用,故选C。
【3】推理判断题。根据“and then reads the news to me. In the evening, she plays nice music. When I can't find my phone. I say, ‘Tmall Genie please find my phone.’”、“She reads books to Mom every day.”可知,天猫精灵可以读新闻、播放音乐、找手机和读书,文章并未提及做运动和找字典这两项,故选B。
【4】推理判断题。根据全文可知,文章涉及了我(娜娜)、我的祖母、我的妈妈、我的妹妹以及我的爸爸,所以可以推断出我家有5个人,故选B。
【5】最佳标题题。根据“I have a good friend. Her name is Tmall Genie”及全文内容可知,本文向我们介绍作者的好朋友——天猫精灵,故选C。
【题目】阅读下面短文,完成题后的表格。
![]()
Sometimes, my mom likes to cook breakfast food for dinner. I remember one night when she made pancakes and biscuits, all of the food was great but the biscuits...They were very seriously burned. They looked like pieces of black charcoal(木炭).
But my dad didn't seem to mind. I watched him eat his biscuits happily, not seeming to care if they tasted bad. My mom said sorry for burning the biscuits, but dad said, “You know, I like eating burned biscuits every once in a while!”
Later that night, before I went to bed, I asked my dad if he really liked burned biscuits. He said that my mom worked hard all day, and that she was quite tired by the time she cooked our dinner.
It was then that I understood why he told mom that he liked eating the burned biscuits. Everyone sometimes makes mistakes. Nobody can do everything right all the time. Accepting others' mistakes is one of the keys to building healthy relationship. If we don't accept these things, we'll never enjoy true love.
Title: A 【1】 of burned biscuits among my family | ||
Characters | Activities | Feelings |
Mom | * She made 【2】 for dinner as if they were black charcoal. | *She felt sorry for the family. |
Dad | * He ate his biscuits happily. *He said he liked eating burned biscuits. | *He thought his wife was quite tired after 【3】 work. |
The writer | * He asked his dad if he liked the burned biscuits. | *He 【4】 more because he knew everyone sometimes makes mistakes. *He learned 【5】 mistakes, we will never enjoy true love. |
【题目】阅读理解
Autumn is the best season for crabs. The hairy crabs(大闸蟹) are quite fat and tasty at this time of year. The best crabs come from Yangcheng Lake in Jiangsu. Many people use eight silver tools, including chopsticks, a pair of scissors(剪刀) and a small hammer(锤子) to eat crab meat. | |
Caviar(鱼子酱) is not common(普遍的) in most people’s daily life. But if you’re going to try it, Russian caviar may be your best choice. Caviar is made of fish eggs. It sells at a high price. If you want to get the fresh juicy taste, don’t cook it — just eat raw(生的) caviar. You may also eat it with bread and salad. | |
Who says the British only have fish and chips? Beef Wellington is a dish that they can truly be proud of. An expensive cut of beef is covered with a mixture first. Next, comes another piece of ham(火腿) and pastry(油酥面团). Then it is covered with eggs. Baked(烘焙) until it is golden yellow, beef Wellington tastes crispy outside and juicy inside. | |
Sukiyaki(寿喜锅), or Japanese beef hot pot, is one of the most popular dishes in Japan. People cook beef and vegetables in soup with sweet and salty tastes. It is a perfect dinner for family or to enjoy with guests. In Sukiyaki, you need thin pieces of beef. The best is the Kobe beef. It’s very expensive but amazing. | |
【1】The best season to enjoy the hairy crabs is __________.
A.springB.summerC.autumnD.winter
【2】There is beef in __________.
A.the hairy crabs and caviarB.Sukiyaki and beef Wellington
C.caviar and SukiyakiD.beef Wellington and the hairy crabs
【3】The four foods in the passage come from __________ country/countries.
A.oneB.twoC.threeD.four
【4】Which of the following is TRUE?
A.Crabs come from Yangcheng Lake.B.Caviar is common in most people’s daily life.
C.Beef Wellington is the pride of British people.D.Sukiyaki is a perfect dish only for family.