题目内容

【题目】阅读理解
I am Wilson. My sister and I spent our summer holidays with our uncle this year. He is a geologist (地质学家) and loves to collect stones.
One day, he bought us two backpacks and asked us to go to the mountain with him. We walked the whole day. Every now and then he put stones in our backpacks. To our surprise, he also took some stones out from them. But we thought he had just found better stones.
When we returned to the house, we were very tired. The backpacks were so heavy that we felt great relief (轻松) when we took them off. Yet our uncle's backpack was half empty.
“Why did you give us so many stones?” we asked.
“I didn't. You did,” he said. “You didn't know it, but I gave you a little attitude test today. I listened to every word you said. Whenever you were complaining, I added a stone to your backpacks. Whenever you talked about something with positive thinking, I took out a stone. And now look at your backpacks.”
Our backpacks were full of stones.
“Your negative thoughts are just like stones. You carry them in your mind just like those stones in your backpacks. The more negative thoughts you have, the heavier your mind will be,” said our uncle.
With great love, our uncle taught us one of the most important lessons in life — the power of the attitude.
(1)Where did Wilson's uncle ask Wilson and his sister to go?
A.To the mountain.
B.To the seaside.
C.To the countryside.
D.To the forest.
(2)What did Wilson think when his uncle took out some stones from his backpack?
A.He thought he said too many words on the way.
B.He thought his uncle had found better stones.
C.He thought his uncle wanted him to feel relaxed.
D.He thought he had talked about something positive.
(3)What does the underlined word “them” refer to in the passage?
A.The stones.
B.The backpacks.
C.The positive thoughts.
D.The negative thoughts.
(4)What can we know from the passage?
A.Wilson and his sister complained too much on the way.
B.Wilson and his sister did a great job for their uncle.
C.Wilson and his sister enjoyed collecting stones very much.
D.Wilson and his sister chose wrong backpacks to carry the stones.

【答案】
(1)A
(2)B
(3)D
(4)A
【解析】短文讲述了叔叔带作者和妹妹去山上捡石头的故事,通过这次捡石头事件,作者学到了积极态度的意义。
(1)细节理解题。从One day, he bought us two backpacks and asked us to go to the mountain with him.可知他们是去山上,故选A。
(2)细节理解题。从To our surprise, he also took some stones out from them. But we thought he had just found better stones.可知选B。
(3)词义推测题。结合句意可知them在此处指的是消极的思想,故选D。
(4)细节理解题。从Our backpacks were full of stones.可知他们的背包里装满了石头,也就是他们抱怨了太多,故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】随着升学考的来临,我们的初中生活也即将结束。三年的初中生涯,总有一些难以忘怀的时刻。仔细阅读以下四段材料,从A、B、C、D中选择一个合适的标题。并完成(2)小题

Hello, I'm Tom. I remember at one time, when we were running on the playground, I was too tired to go on. As I wanted to give up, some of my classmates cheered me up. My classmates' encouragements helped me finish the run. I'll never forget it.

Hello, I'm Mary. When I was in Grade Two, I didn't prepare well for an English contest. I said sorry to my teacher. He said: “Any opportunity is important. You should never give it up easily.” Later on, I made good use of every opportunity. I'll never forget him.

Hi, I'm Lucy. The time I traveled to Qingdao with my classmates was the most unforgettable experience. We swam in the sea and caught crabs (螃蟹) on the beach. We played games and enjoyed the beautiful scenery. I will never forget that trip.

Hi, I'm Jim. I took part in the red song competition with my classmates last year. Every day, we rehearsed(排练) very hard in order to get a good result. Because of our hard work, we achieved a good result in the competition.
(1)①;②;③;④
A. An unforgettable teacher
B. An unforgettable competition
C. An unforgettable trip
D. An unforgettable running exercise
(2)In which part of a magazine can you most probably read this passage?
A.Happy Cooking
B.Health Life
C.School Life
D.Movie Stars

【题目】 Water is the root(根本) of life. No one can live without water. On the one hand, although seventy-five percent of the world is covered with water, about ninety-seven percent of it is sea water, or salt water. So the water we could drink is really limited. On the other hand, because the number of people in the world is becoming larger and larger, more and more drinking water is needed. We should do something to save water in our everyday life.

● Try to fix dripping taps (滴水的龙头) or leaky(漏的) toilets at your home.

● Turn the tap off as much as you can—don’t use running water to wash your hands, brush your teeth, wash vegetables and so on.

● Never pour away waste water when there may be another use for it such as watering a plant or a garden, or for cleaning.

● Do not often water your lawn(草坪). As a general rule, lawns only need watering every 5 to 7 days in summer and every 10 to 14 days in winter.

● Take short showers and save the baths.

1People can only drink about of water on the earth.

A.97%B.75%C.25%D.3%

2The word “limited” in the passage probably means.

A.足够的B.有限的C.新鲜的D.必须的

3You’d better water your lawn in summer.

A.once a dayB.twice a dayC.once a weekD.twice a week

4Which of the following is NOT the way to save water?

A.Using running water to wash hands.B.Using waste water to water flowers.

C.Taking a shower as quickly as possible.D.Turning off the dripping taps.

5Which could be the best title for the passage?

A.How to Save WaterB.Where Water Comes from

C.How to Use Drinking WaterD.Don’t Use Running Water

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网