题目内容

【题目】There are four million people with diabetes (糖尿病) in the UK—that’s one in every 16 people. There are two main types of diabetes: Type 1 and Type 2. Type 1 is less common and is not preventable. In the UK, 90% of diabetes are Type 2. It has something to do with weight gain and a sedentary (久坐的) lifestyle, but there are other risk reasons. The good news is that around 80% of cases of Type 2 diabetes are preventable.

Are you at risk?

Type 2 diabetes can come on slowly. It may not be easy to find the signs. So it is important to understand the risk reasons. People with Type 2 diabetes can feel thirsty, tired and need to go to the toilet more often.

Tips on preventing Type 2

If you have Type 2 diabetes, it is very important to control your weight. If you are overweight, Type 2 diabetes can be avoided by reducing your weight.

Exercise is necessary for good health. It not only helps to keep a healthy weight, but can lower blood-sugar levels because it helps your body to use insulin (胰岛素) more effectively. To have high levels of everyday activities, including walking, housework, playing with children and hobbies—anything that gets you moving.

Also, a healthy diet will help you manage your weight. Vegetables and fruits are low in calories and are rich in vitamins, minerals (矿物质) and fiber (纤维). This is important for good digestion (消化) and slows down the sugars into the blood. However, some types of fruits are high in sugar, so getting most of your five-a-day from vegetables is better.

Whole grains are good for Type 2 diabetes because the husk (外壳) of the seed is kept. This is often the best part of the grain, with fiber and protein (蛋白). Protein is good for Type 2 diabetes. Fish, meats, eggs, nuts and many beans are rich in protein.

Foods high in both fat and sugar are very bad for your health and should be avoided. Water is the best because there aren’t any calories in it while many other drinks, such as soft drinks, energy drinks and milky coffees are really bad.

How to 【1】 the risk of diabetes

General introduction

● Compared with Type 2, Type 1 is less 2 and can’t be prevented.

Some Type 2 diabetes are 3 by weight gain and a sedentary lifestyle.

The conditions of Type 2 diabetes

The signs of Type 2 may not be found 4 .

People can feel thirsty, tired and need to go to the toilet more often.

Tips on

5 Type 2

Controlling your weight

6 Type 2 diabetes by losing weight.

Doing exercise

● Taking high levels of 7 activities.

Having a healthy

diet

● Eating more fruits and vegetables 8 of vitamins, mineral and fiber.

● Choosing whole grains and water 9 calories.

【10 away from those foods high in both fat and sugar.

【答案】

【1】 reduce

【2】 common

【3】 caused

【4】 easily

【5】preventing

【6】Avoiding

【7】everyday/daily

【8】 full

【9】 without

【10】Keeping

【解析】

试题分析:文章大意:本文首先对糖尿病作了总体介绍,然后较为详细的阐释了2型糖尿病的状况,并提出了预防2型糖尿病的建议。

【1】根据短文内容可知,此处含义:如何降低糖尿病的风险。故答案为reduce动词,减少、降低。

【2】根据第一段第二行Type 1 is less common and is not preventable. 可知,1型是不常见的,是不可预防的。故答案为common形容词,常见的。

【3】根据第一段第三行 It has something to do with weight gain and a sedentary (久坐的) lifestyle, but there are other risk reasons.可知,一些2型糖尿病是由体重增加和久坐不动的生活方式引起的。本句是被动句,be +动词的过去分词。故答案为caused动词过去分词,引起、造成。

【4】根据标题处Are you at risk?第二句It may not be easy to find the signs可知,2型的迹象可能不容易被发现。故答案为easily词,容易地,修饰动词

【5】根据标题处Tips on preventing Type 2以及表格内相应内容可知,此处含义为“预防2型糖尿病的建议”。on介词,后跟动名词。故答案为preventing动名词,预防。

【6】根据标题处Tips on preventing Type 2第二句If you are overweight, Type 2 diabetes can be avoided by reducing your weight.可知,通过减肥避免2型糖尿病。故答案为Avoiding 动名词,避免。

【7】根据标题处Tips on preventing Type 2第二段最后一句To have high levels of everyday activities, including walking, housework, playing with children and hobbies—anything that gets you moving.可知,做高水平的日常活动。故答案为everyday/daily形容词,日常的。

【8】根据标题处Tips on preventing Type 2第三段Vegetables and fruits are low in calories and are rich in vitamins, minerals (矿物质) and fiber (纤维). This is important for good digestion (消化) and slows down the sugars into the blood.可知,多吃富含维生素、矿物质和纤维的水果和蔬菜。full of充满...。故答案为full形容词,满的。

【9】根据短文最后一段最后一句Water is the best because there aren’t any calories in it while many other drinks, such as soft drinks, energy drinks and milky coffees are really bad.可知,选择全谷类食物和没有卡路里的水。故答案为without介词,没有

【10】根据短文最后一段第一句Foods high in both fat and sugar are very bad for your health and should be avoided.可知,远离富含脂肪和糖的食物。Keep away远离;此处需要名词,故使用动名词。故答案为Keeping。

练习册系列答案
相关题目

【题目】句子翻译。阅读短文,翻译划线部分的句子。

【1】About five hundred years ago, an earthquake happened in a small village. Luckily for them, nothing was destroyed (毁坏) and no one was hurt. But a huge stone fell from a nearby mountain and stopped in the middle of the road.

When the earthquake stopped, many people came to the road and saw the stone. Some of the strongest men tried to lift the stone out of the road. But they couldn’t move it. They tried to push it but failed. 2They tried to pull it with ropes (绳索) but nothing worked.

“Well,” they said sadly, "3there' s nothing we can do about it. We' II have to change the way.”

At this time a boy about 12 years old said, "I think I can help you to move the stone away.”

“You?” they shouted. "What are you talking about?" The men all laughed at the boy. The next morning, some people came into the road. One of them shouted, "The stone is gone."4 更多的人跑出去看发生了什么事。 It was true. The stone wasn't on the road any longer. It wasn't even near the road.

The boy walked over to where the stone had been and said, "I buried(埋藏) it.” The people looked rather surprised. "You see,' he said, '1 dug a deep hole next to the stone and I dug a small incline (斜坡)up to the stone and the stone rolled(滚) down into the hole itself. Then I covered it with earth.”

The villagers shouted, “Clever boy! Clever boy!”

5这个聪明的男孩有个好主意。

【题目】The 88th Academy Awards, once again thrilled (使兴奋) people around the world, the Chinese, who were excited about Leonardo DiCaprio getting the Best Actor Award.

But the yearly presentation (颁奖仪式) also made Chinese filmmakers , as no Chinese films have ever won a golden prize. The hard truth leaves people wondering the nation will get a place in the famous Academy Award, as China is already the second largest film market.

The condition for our national artists is similar to that of Chinese writers and scientists Mo Yan and Tu Youyou won Nobel Prizes in 2012 and 2015. Just as Chinese people are used to seeing their fellow citizens (同胞们) taking home Nobel Prizes from Stockholm, it is time for them to see that an Oscar is also achievable (可实现的).

There are good reasons for the Chinese people to such a bright future.

First, China is one of the fastest growing film in the world. Lots of businesses from home and abroad are willing to invest here. It will more talented people to get into the industry because of more and more relaxed environment for development.

The latest survey Chinese cinemas took a record 6.87 billion yuan (about $1.05 billion) in ticket sales in February, with the monthly box office (票房) going past that of North America for the first time.

The achievement may be in the future. It is supposed that China’s yearly box office could continue to go beyond North America in 2017.

【1】 A. but B. with C. except D. including

【2】 A. happy B. relaxed C. impossible D. uncomfortable

【3】 A. where B. when C. what D. why

【4】 A. while B. after C. before D. since

【5】 A. winning B. developing C. choosing D. deciding

【6】 A. cancel B. excuse C. doubt D. expect

【7】 A. artists B. markets C. awards D. companies

【8】 A. encourage B. remain C. insist D. realize

【9】 A. showed B. studied C. started D. sent

【10】 A. replied B. repaired C. required D. repeated

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网