题目内容
【题目】When we are reading, we often see one or two graphics(图表) in a text. Have you ever thought about these questions; Why are they there? What information do they give? Do they help with our reading and understanding?
Graphics are things like pictures, maps, charts and tables. They give information to readers, Very often, we can see different kinds of graphics in books, magazines and newspapers. Writers use graphics to get the readers’ attention and give them some particular(特别的) information. Graphics help to understand the given information in a text. and graphics put the information in a particular order so that it's easy to understand when we take a quick look.
It is not always true that a picture is worth a thousand words. But many things are easier to show than to tell and they may also be easier to understand. Graphics are just the right things that give a great deal of in information but it doesn’t take much time to read and understand.
So, the right way to read and understand a graphic is to look at the picture and the words together. In a graphic, only a few words are used to explain what the picture shows you. Sometimes, numbers and percentages(百分比) are also given to go with the words to explain.
【1】Which of the following is mentioned as a graphic?
A. A letter.B. A poem.
C. A map.D. A name card
【2】The writer thinks graphics are important because .
A. less space is taken on a pageB. a picture is worth a thousand words
C. a lot of time can be saved for writersD. many things are easier to show than to tell
【3】When we read a graphic, we should .
A. find out if there are any tables in itB. put the information in the right order
C. count how many words there are in itD. look at the picture and the words together
【4】If we put the passage into three parts, which of the following is the best?
A. ①,②③④B. ①②,③④
C. ①,②③,④D. ①,②,③④
【答案】
【1】C
【2】D
【3】D
【4】C
【解析】
文章介绍了图表在文章中的作用,它能让读者很容易理解,图表使用正确了,能给读者大量的信息,而不用花太多的时间阅读。
【1】细节理解题。根据Graphics are things like pictures, maps, charts and tables.可知是地图;故选C
【2】细节理解题。根据. But many things are easier to show than to tell and they may also be easier to understand.可知比说更容易展示和理解;故选D
【3】细节理解题。根据So, the right way to read and understand a graphic is to look at the picture and the words together.可知是图片和字一起看;故选D
【4】文章结构题。根据文章结构,可知第一段起到引起下文的作用,第二段和第三段是具体说明图表的形式和作用,第四段是对图表的的正确使用的一个总结;故选C
【题目】
Summer Camp | |
Monday, July 31 Teddy bear picnic 1:00-2:30 pm ·Suitable for children under 5. ·$1.50 per child. ·Bring your teddy bear and blanket. ·Lots of storytime, crafts and activities, including creating your own bear. ·Fresh fruit, toast and squash (果汁) provided. ·Spots are limited, so booking in advance is important. Please find related information at the following website: www. Teddybearfamily. com. | Monday, August 7 Minnie and Mickey house 1:00-2:30 pm ·Suitable for children under 6. ·$3.50 per child. ·Minnie and Mickey-themed session with special guests. ·Lots of storytime, crafts and activities, including creating your own Minnie and Mickey. ·Bring your own Disney-themed cuddly toy. ·Fresh fruit, toast, chocolate cookies and squash provided. ·Spots are limited, so book in advance. For more information, please call 01685-375331 |
【1】How much does the teddy bear picnic charge for one child?
A. $1.00.B. $1.50.C. $2.50.D. $3.50.
【2】How can you get more information about the Minnie and Mickey house summer camp?
A. By going to the campsite.
B. By calling up 01685-375331.
C. From www. teddybearfamily. com.
D. By writing email to the person in charge.
【3】Which of the following is NOT true according to the information?
A. The teddy bear picnic is suitable for children under 5.
B. The Minnie and Mickey-themed session will have a special guest.
C. Children can learn how to create crafts at the Minnie and Mickey house.
D. Children must buy Disney-themed toys at the Minnie and Mickey house.
【题目】青少年饮食是影响人口素质的重要因素,但目前部分青少年的饮食状况令人担忧。请你根据下表提供的信息,写一篇以“Teenagers Need Healthy diet”为题的英语短文,供英语课上交流。
现状 | 零食不断、饿肚上学、拒绝果蔬,…… |
建议 | 健康饮食、三餐规律、…… |
注意:1.短文必须包含所给信息,并适当发挥,不要简单翻译; 2.词数90个左右。开头部分内容不计入总词数。3.表达中请勿提及真实校名及本人姓名。
Teenagers Need Healthy diet
Healthy diet is very important to us teenagers. However,___________________________________