题目内容

【题目】

A—G为七本畅销书,看完71-75题的叙述后,请根据题意为每个人选择最合适的一本书。

71. Today people write to, even talk to others on the computer. Nancy wants to learn more about it.

72. Mary is a good mother. She believes eating proper food is important. She likes to help her children grow better with proper food.

73. Jack often sits at the desk studying all night, but he still gets poor grades. He hopes to do better on the tests.

74. Bob’s sister wants him to move to New York. But he isn’t sure whether that is a good idea. He needs to know more about the country.

75. Jenny is confused that there are too many used plastic bags and old newspapers at home. She doesn’t know what to do with them.

1______

2______

3______

4______

5______

【答案】

1F

2D

3A

4G

5B

【解析】试题分析:介绍了七本畅销的书籍,分别是:如何成为一名优秀的学习者;使垃圾有用;世界各地;你应该吃什么;话说钱;网络信息;关于美国的101个问题。然后举出五个人现在所面临需要解决的问题,根据书籍的名称为其选择适合的书去阅读。

1】细节理解题。信息描述:今天的人们写信,甚至交流都用电脑。南希想了解更多关于这方面知识。结合书籍的名称,F项书籍符合,网络介绍。故选F

2】细节理解题。信息描述:玛丽是个好母亲。她认为,吃适当的食物是很重要的。她喜欢帮助她的孩子吃适合的食物为了更好地成长。结合书籍内容第四项符合,你正需要吃什么。故选D

3】细节理解题。信息描述:杰克经常整晚的学习,但是,他依然得到很差的成绩。他希望在考试中取得更好的成绩。联系书籍名称,第一项符合,如何成为一名优秀的学习者。故选A

4】细节理解题。信息描述:鲍勃的姐姐让他去纽约。但是,他不确定这是否是个好主意。他需要更多地了解这个国家。明确他想了解美国的情况,因此最后一项的书籍符合,关于美国的101个问题。故选G

5】细节理解题。信息描述:珍妮是困惑的,有太多的塑料袋和旧报纸在家。她不知道怎么去用他们。明确指出她不知道如何处理它们,因此第二项的书籍符合。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】Nowadays there are different ideas about competition. Some value it highly, believing that it is good for social development. However, others say that competition is bad and that it leads to unfriendly relationship between people.

I have taught many children. For them, playing well and winning are often life-and-death events. In their mind what they really want is going for success, the development of many other qualities is sadly forgotten.

However, while some seem to be lost on the way to success, others take an opposite opinion. Many people are strongly against competition. Among them, most are young people who have suffered from such pressure from their parents. They seem to look for failure by not trying to win or achieve success. ________, they always have an excuse: “I may have lost, but it doesn’t matter because I really didn’t try.” They don’t want to admit(承认)that if they have really tried and lost, they would mean more.

Clearly, this belief(信念) is the same as that of those who try to prove(证明)themselves. Both come from the wrong belief that self-confidence depends on how well one does by comparing with others. Both are afraid of not being valued. If such fear begins to be unimportant, we can have a better knowledge of competition.

1For some people who like competition, winning is really________.

A. troublesome B. unfriendly C. important D. opposite

2Which of the following sentence should be put in the blank “____△____”in Paragraph 3?

A. By not trying B. By not losing C. By comparing D. By valuing

3What is the right structure of this passage?( stands for a paragraph)

A. B. C. D.

4How does the writer make these different ideas clear?

A. By giving explanations. B. By giving examples.

C. By giving excuses. D. By giving suggestions.

5What is the best title of this passage?

A. The Competition and Failure. B. The Competition and Success.

C. The Competition and Comparing. D. Two Ideas of Competition.

【题目】

There lived an old man in a small town of Germany. He had three sons and they all worked in the same factory where he had worked. After the Second World War began. his sons were all made to join the army and all of them died in the battle(战争). The old man was heartbroken. He didn't have enough food and often went hungry. Nobody helped him and he didn't know how to go on living.

One cold winter night, the old man couldn't go to sleep. He had been hungry for two days and it was so cold that ice could be seen in his room. He had to get up and began to run in the room until he lay down on the ground. The next morning he had to beg from door to door. He had been to a lot of cities ever since.

Once he came to a village, but the villagers were all poor and couldn't give him anything. He was too hungry to go to another village. He thought over and over and found a way. He came to a police station and called out. "Hitler is a foolish pig!”

Out came a policeman at once. He took the old man into a room, gave him some bread and a cup of tea. Then he said, "Don't say that in our village, sir!”

“I’m sorry, sir,” said the old man, “I don’ t know it's Hitler’ s hometown.”

“No, no, sir,” the policeman said in a hurry. “It’s the pig’s hometown!”

请根据短文内容,选择最佳选项。

1Why was the old man heartbroken?

A. Because he had nothing to support his three sons

B. Because he was made to join the army

C. Because all his three sons lost their lives in the war

2Finally, the old man got things to eat by _________.

A. asking the villagers for help

B. shouting to the police station

C. begging from door to door

3Actually the policeman __________.

A. hated Hitler as well as the old man

B. didn’t want to help the old man

C. thought the old man was more foolish than pigs

4We can infer(推断)that the “village” underlined in the passage is _______hometown.

A. the old man’s B. the pigs’ C. Hitler’s

5The passage above is _________.

A. a science fiction B. a funny story C. a fairy tale

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网