题目内容
【题目】 Old John has worked as a school keeper in Hill Ford School. After walking into the school building every day, he cleans rubbish bins and bathrooms.
Last Friday, after he arrived at the school, instead of finding rubbish to clean up, he found almost 500 students lining in the hallway(大厅) with handmade cards and singing a happy birthday song to him. It was his 80th birthday. As he walked the long hallway, someone rushed to him and gave him a hug. They handed him so many cards as well and the cards filled several large boxes. Old John was touched by their expression of affection(关爱). He thanked them all. “It’s the sixteenth year in this school. They’re like my children.” Old John said.
On a regular day, students sometimes come up to find him and say they’re not feeling well or other times to tell him about something that happened at break time. He knows most of the students at the school, but can’t name each one. Some of them make him know them. Like Faith, who often leaves her school bag in the canteen, and Lucy, who just wants a hug.
Carrie, a reading teacher said,“He won’t brag(夸耀) on himself, but it doesn’t matter what he’s doing or where he is, he will stop what he’s doing at any time to give all his attention and take care of a child if that child is having a bad day. ”
He works circles around all the students, cleaning up the mess others don’t want to touch. He doesn’t expect a lot. Old John said he hadn’t planned to do much for his birthday, so he was touched as the students had prepared the surprise celebration.
Over the weekend, he worked through the handmade cards at his house. One card from a student stood out to him. It read “Old John, you are the most loved one in our school...”
【1】Old John works as a teacher in the school, doesn’t he?
_______________________________________.
【2】How long has Old John worked in the Hill Ford School?
_______________________________________.
【3】What did the students do to celebrate Old John’s 80th birthday?
______________________________________.
【4】How did Old John feel when he received so many birthday cards?
_______________________________________.
【5】What does a child get from Old John if the child is having a bad day?
_______________________________________.
【6】Why is Old John considered the most loved one in the school? (No more than 15 words)
_______________________________________.
【答案】
【1】No, he doesn’t.
【2】(For) 16 years.
【3】They sent cards/ sang birthday songs/ hugged him.
【4】He felt(was) touched/ moved /excited.
【5】His attention and care.
【6】He cares for students and takes his work seriously. / He is hardworking and kind.
【解析】
老约翰是学校的意为勤杂工,为人善良,关心学生,学校的学生们为他庆祝了80岁生日,他很感动。
【1】根据第一段中“Old John has worked as a school keeper in Hill Ford School.”可知,老约翰在希尔福特学校是勤杂人员,而不是老师,所以应使用否定回答。故填No, he doesn’t.
【2】根据第二段中“It’s the sixteenth year in this school.”可知,这是老约翰在这所学校工作的第16年,所以他在这里工作了16年。故填(For) 16 years.
【3】根据第二段中“he found almost 500 students lining in the hallway(大厅) with handmade cards and singing a happy birthday song to him. It was his 80th birthday. As he walked the long hallway, someone rushed to him and gave him a hug. They handed him so many cards as well and the cards filled several large boxes.”可知,在老约翰80岁生日的时候,学生们通过送生日卡片、唱生日歌或拥抱他来庆祝他的生日。故填They sent cards/ sang birthday songs/ hugged him.
【4】根据第二段中“Old John was touched by their expression of affection(关爱). He thanked them all.”可知,当老约翰收到这么多的卡片以后,他被感动了,他也很激动。故填He felt(was) touched/ moved /excited.
【5】根据第四段中“he will stop what he’s doing at any time to give all his attention and take care of a child if that child is having a bad day”可知,老约翰会在在任何时候停下手头的工作,全神贯注地照顾这个孩子,也就是说这个孩子能够得到老约翰的关注和关心。故填His attention and care.
【6】根据第一段中“After walking into the school building every day, he cleans rubbish bins and bathrooms.”可知,老约翰工作非常认真努力;根据第四段中“give all his attention and take care of a child”可知,老约翰非常关心学生们,而且很善良。老约翰工作认真努力,为人善良,关心学生,所以他被认为是学校里最爱的那个人。故填He cares for students and takes his work seriously. / He is hardworking and kind.