题目内容

【题目】 When I was a teenager, I got lost in a foreign country. I was in Berlin (柏林), Germany, on my month-long mission trip in Europe. My team and I had one night there to spend however we pleased. Most of my teammates decided to stay indoors and relax. But I did not want to pass up the chance to explore Berlin.

I visited a lot of major attractions around the city that night. When I got tired off, I checked the time on my watch. I was surprised to see that it was two o’clock in the morning! As I walked to a subway station, I realized that it was my dad’s birthday. This would be the first birthday I couldn’t celebrate with him because he passed away a few months earlier. Before I could begin reminiscing (回忆) about my dad, the train was about to leave. I dashed onto the train. At first, I was thankful to have made it onto the train. But it quickly turned to panic (恐慌) when I noticed that the train was headed in the wrong direction!

I looked around the nearly empty train. I saw a young woman sitting quietly by the window and came up to her "Hi. Do you speak English? I’m lost. Can you help me?" I asked.

The woman understood. She told me how to return to where I had first gotten on the train. But I was too nervous to follow her instructions. Without thinking, I asked. Can you come with me? Her face froze at my sudden request (要求). After a long second of hesitation, she agreed to help me.

On the journey back to my train station, she and I chatted. We shared our life stories, our sadness and our hopes for the future. At my stop, she thanked me for sharing so much with her. She also told me how I had encouraged her. I couldn’t believe this stranger with the big heart was thanking me! I gave her a hug and thanked her for her incredible (难以置信的) kindness.

1Why didn’t the writer stay indoors and relax like most of her teammates?

A.Because one of her teammates encouraged her to explore Berlin.

B.Because she didn’t get along with her teammates very well.

C.Because she had nothing to do and felt pretty bored at that time.

D.Because she thought it would be a pity not to go around the city.

2Why couldn’t the writer celebrate her dad’s birthday?

A.Because it was two o’clock in the morning.

B.Because she was in a foreign country.

C.Because her dad died a few months ago.

D.Because she forgot her dad’s birthday.

3Which of the following isn’t true when the writer was in trouble?

A.It was early in the morning and there were few people on the train.

B.The writer didn’t know how to get back to the original (原来的) train station.

C.The young woman on the train didn’t know how to speak English.

D.The writer got on a wrong train and it was headed in the wrong direction.

4From the sentence "Her face froze at my sudden request." we can know that ________.

A.The woman couldn’t understand the writer very well.

B.The woman felt as cold as the writer at that time.

C.The woman was pleased to come with the writer immediately.

D.The woman was surprised at what the writer had just asked.

5On the journey back to the train station, the writer probably didn’t share ________ with the young woman.

A.her dream job in the futureB.her dads passing

C.her teammates’ secretsD.her mission trip

6What’s the best title for the passage?

A.Making friends on a mission tripB.Lost in a foreign country

C.Travelling around Berlin by trainD.Kindness from a stranger

【答案】

1D

2C

3C

4D

5C

6D

【解析】

本文讲述了作者在柏林迷路了,并地铁坐错了方向,在一个陌生的女人帮助下,她又回到了上车的地方。

1细节理解题。根据Most of my teammates decided to stay indoors and relax. But I did not want to pass up the chance to explore Berlin,可知,作者的大部分队友决定呆在室内放松。但是作者不想错过探索柏林的机会,所以她没有呆在室内。故选D

2细节理解题。根据This would be the first birthday I couldn’t celebrate with him because he passed away a few months earlier,可知,作者不能跟父亲一起庆祝生日是因为父亲几个月前去世了。故选C

3推理判断题。根据I was surprised to see that it was two o’clock in the morningI looked around the nearly empty train,可知,作者陷入困境时,那已经是凌晨2点钟,作者上了地铁之后发现车厢几乎是空格,所以A选项是正确的。根据"Hi. Do you speak English? I’m lost. Can you help meThe woman understood. She told me how to return to where I had first gotten on the train,可知,作者向这个女人寻求帮助,是因为作者不知道如何回到上车的地方,所以B选项是正确的。根据"Hi. Do you speak English? I’m lost. Can you help me?" I asked.The woman understood,可知,作者问这个女人是否可以说英语,这个女人明白了。由此可知,这个女人会说英语,所以C选项是错误的。根据But it quickly turned to panic (恐慌) when I noticed that the train was headed in the wrong direction,可知,作者上错了车,这辆车开往反方向的,所以D选项是正确的。故选C

4推理判断题。根据Her face froze at my sudden request“我突然提出要求,她脸僵住了”,从这句话可知,这个女人对于作者突然提出的要求感到惊讶。故选D

5细节理解题。根据We shared our life stories, our sadness and our hopes for the future“我们分享了生活的故事,我们的悲伤和我们对未来的希望”及结合所给选项,可知,作者未来梦想的工作属于“对未来的希望”,她爸爸的过世属于“悲伤”,她错过的旅行属于“生活的故事”,唯独没有分享队友的秘密。故选C

6最佳标题。根据第一段When I was a teenager, I got lost in a foreign country“当我是一个少年时,我在一个异国他乡迷了路”及最后一段I gave her a hug and thanked her for her incredible (难以置信的) kindness“我给了她一个拥抱,并感谢她令人难以置信的善意”,可知,本文主要讲述了作者在异国他乡迷路了,在一个陌生的女人帮助下重新回到了上车的地方,在路途中互相分享了彼此的人生故事,作者在最后十分感激这份来自陌生人的善意。所以最适合本文的标题是“来自陌生人的善意”。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Do you know how to play a game called "Musical Chairs"? It is easy to play and most people enjoy it. All you need are some chairs, some people and some way of making music. You may use a piano or any other musical instrument, if someone can play it. You may use a tape recorder. You can even use a radio.

Put the chairs in a line. The chairs may be put in twos, back to back. A better way is to have the chairs in one line with each chair facing in the opposite direction to the chair next to it.

The game is easy. When the music starts, the players walk round the chairs. Everyone goes in the same direction, of course, they should walk in time to the music. If the music is fast, they should walk quickly. If the music is slow, they should walk slowly.

The person playing music cannot see the people in the game. When the music stops, the players try to sit on the chairs. If a person cannot find a chair to sit on, he drops out. Then, before the music starts again, one chair must be taken away. When the music stops again, one more player will be out.

At last, there will be two players and one chair. The one who sits on the chair when the music stops is the winner.

1If ten people are playing Musical Chairs, you must begin with ________.

A.nine chairsB.ten chairsC.eleven chairsD.one chair

2The chairs should be put ________.

A.in a lineB.with the desksC.all over the roomD.before the winner

3Which of the following is not mentioned in the passage?

A.A piano.B.A radio.C.A tape recorder.D.A telephone.

4When the music starts, the players must ________.

A.run about the roomB.play the pianoC.walk round the chairsD.sit on the chairs

5Which of the following statements is not true?

A.The winner can sit on the last chair.B.The person who plays music might be the winner.

C.The person who plays music cannot be the winner.D.The game "Musical Chairs" is not difficult to learn.

【题目】 Old John has worked as a school keeper in Hill Ford School. After walking into the school building every day, he cleans rubbish bins and bathrooms.

Last Friday, after he arrived at the school, instead of finding rubbish to clean up, he found almost 500 students lining in the hallway(大厅) with handmade cards and singing a happy birthday song to him. It was his 80th birthday. As he walked the long hallway, someone rushed to him and gave him a hug. They handed him so many cards as well and the cards filled several large boxes. Old John was touched by their expression of affection(关爱). He thanked them all. “It’s the sixteenth year in this school. They’re like my children.” Old John said.

On a regular day, students sometimes come up to find him and say they’re not feeling well or other times to tell him about something that happened at break time. He knows most of the students at the school, but can’t name each one. Some of them make him know them. Like Faith, who often leaves her school bag in the canteen, and Lucy, who just wants a hug.

Carrie, a reading teacher said,“He won’t brag(夸耀) on himself, but it doesn’t matter what he’s doing or where he is, he will stop what he’s doing at any time to give all his attention and take care of a child if that child is having a bad day. ”

He works circles around all the students, cleaning up the mess others don’t want to touch. He doesn’t expect a lot. Old John said he hadn’t planned to do much for his birthday, so he was touched as the students had prepared the surprise celebration.

Over the weekend, he worked through the handmade cards at his house. One card from a student stood out to him. It read “Old John, you are the most loved one in our school...”

1Old John works as a teacher in the school, doesn’t he?

_______________________________________.

2How long has Old John worked in the Hill Ford School?

_______________________________________.

3What did the students do to celebrate Old John’s 80th birthday?

______________________________________.

4How did Old John feel when he received so many birthday cards?

_______________________________________.

5What does a child get from Old John if the child is having a bad day?

_______________________________________.

6Why is Old John considered the most loved one in the school? (No more than 15 words)

_______________________________________.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网